مطالعات سرطان ممکن است به تولید سلول های بنیادی خون ساز قابل استفاده در درمان کمک کند
یک تلاش تحقیقاتی گسترده که بیش از یک ربع قرن طول کشیده است ممکن است منجر به تولید سلول های بنیادی خون ساز اختصاصی برای فرد شود که قابلیت استفاده در درمان لوکمیا را دارد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، در این مسیر تحقیقاتی، محققین سلول های سوماتیک فرد بیمار را گرفته و آن ها را به سلول های بنیادی پرتوان القایی(iPSCs) تمایز می دهند که قادر به تولید انواع مختلف سلول های بدن از جمله سلول های خونی هستند. متاسفانه، این سلول های iPS پتانسیل سرطان زایی را نیز دارند. به همین دلیل پژوهشگران به دنبال راهی بودند که سلول های بنیادی خون سازی را تولید کنند که قادر به تولید همه انواع سلول های خونی نباشد بلکه تنها برخی از انواع سلول های خونی را تولید کنند. خبر خوب در این مورد این است که این سلول ها نمی توانند منجر به سرطان شوند و خبر بد این است که نمی توان سلول های بنیادی خون سازی با این ویژگی ها را تولید کرد که در شرایط بدن بتواند به رشد خود ادامه دهد.
اما در پژوهشی جدید در مرکز سرطان دانشگاه کلرادو، محققین راهی را برای این امر یافته اند. آن ها روی ژنی به نام MLL کار می کنند که وقتی به طور تصادفی با سایر ژن ها ادغام می شود منجر به لوکمیای کودکان می شود. به عبارت دیگر، عملکرد نامناسب ژن MLL اتفاق خوبی نیست و محققین بدنبال این امر هستند که دریابند چگونه عملکرد این ژن سرطان زا را خاموش کنند. زمانی که محققین به ناک اوت کردن ژن MLL پرداختند مشاهده کردند که سلول های بنیادی خون ساز قادر به حفظ بنیادینگی شان نیستند و آن ها شروع به تمایز یافتن به سلول های طبیعی سیستم خونی می کند. به عقیده دکتر ارنست سرپرست این تیم تحقیقاتی می تواند با دو برابر کردن مقدار پروتئین MLL در سلول های بنیادی پرتوان آن ها را برای تولید سلول های خونی بیشتر سوق دارد. این یافته می تواند منجر به تولید سلول های بنیادی خون سازی شود که قابل استفاده برای رشد مجدد سیستم خونی بیماران لوکمیایی بعد از شیمی درمانی و پرتو درمانی هستند.
پایان مطلب/