انتقال سلول های بنیادی از راه بینی می تواند امیدی برای درمان بیماری آلزایمر باشد
در تلاش برای یافتن یک راهکار درمانی برای بیماری آلزایمر، سلول های بنیادی مزانشیمی و وزیکول های خارج سلولی مشتق از آن ها(MSC-EVs) به لطف ویژگی های حفاظت کنندگی و ضد التهابی شان امیدوار کننده نشان داده اند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، آلزایمر تخریب غیر قابل بازگشت مغز است که منجر به اختلال در یادگیری، شناخت، حافظه، شخصیت و بسیاری از عملکردهای دیگر عصبی و در نهایت مرگ می شود. آمارها نشان می دهد که بیش از 50 میلیون نفر در سراسر دنیا به این عارضه مبتلا هستند و این بیماری تنها در آمریکا بار اقتصادی یک تریلیاردی را با خود به همراه دارد. تصور می شود که تجمع غیر طبیعی پلاک های آمیلوئیدی دلیل اصلی بیماری آلزایمر باشد.
در پژوهشی جدید روی مدل های جانوری موشی، محققین نشان داده اند که وزیکول های خارج سلولی مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی که از راه بینی برای فرد استفاده می شوند می توانند التهاب(دلیل اولیه آلزایمر) را کاهش دهند و در نهایت منجر به شروع مجموعه ای از فرایندها می شوند که در نهایت نورون های مغزی در برابر آسیب های بیشتر محافظت می کند. به نظر می رسد که این وزیکول های خارج سلولی می توانند سیستم ایمنی بدن را تعدیل کنند.
پایان مطلب/