تاریخ انتشار: شنبه 11 مرداد 1399
ریه های اهدایی شدیدا آسیب دیده را می توان با موفقیت در بیرون از بدن احیا کرد

  ریه های اهدایی شدیدا آسیب دیده را می توان با موفقیت در بیرون از بدن احیا کرد

بیماری های تنفسی، سومین دلیل مرگ در سراسر دنیا هستند و پیوند ریه هنوز هم بهترین راه درمان بیماران مبتلا به بیماری های ریوی پیشرفته است. برخلاف پیشرفت های زیادی در این زمینه، پیوند ریه به دلیل کمبود اهدا کننده سالم و هم چنین به دلیل این که اغلب ریه ها به دلیل آسیب های شدید اما برگشت پذیر قابل استفاده نیستند، با محدودیت مواجه است.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از news-medical.net، در حال حاضر روشی که آن را پرفیوژن ریوی برون تنی(EVLP) می نامند برای حمایت ریه ها در خارج از بدن و ریکاوری کیفیت ریه های اهدایی قبل از پیوند استفاده می شود اما EVLP تنها مدت زمان کوتاهی(6 تا 8 ساعت) از ریه ها حمایت می کند که برای احیای اغلب ریه های اهدایی آسیب دیده بسیار کوتاه است. تیمی از محققین دانشگاه های کلمبیا و واندربیلت در مطالعه ای نشان داده اند که می توان ریه های اهدایی شدیدا آسیب دیده که قابلیت آن ها برای پیوند کاهش یافته است را در خارج از بدن و با استفاده از یک سیستم که گردش جریان خون بین ریه اهدایی و بدن جانور حمایت می کند(cross-circulation platform)، احیا نمود. برای اولین بار آن ها نشان داده اند که ریه انسانی شدیدا آسیب دیده که با استفاده از EVLP استاندارد احیا نشده بوده را توانسته اند با استفاده از روش cross-circulation احیا کنند. استفاده از این رویکرد یکپارچگی بافتی ریه را احیا کرده و حفظ می کند و موجب ریکاری عملکردی ریه می شود. در واقع ظرف مدت 24 ساعت، زنده مانی سلول های ریه، کیفیت بافت، پاسخ های التهابی و عملکردی تنفسی به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

احیای ریه های اهدایی که به طور طبیعی قابل کاربرد برای پیوند نیستند در خارج از بدن، می تواند بسیاری از محدودیت های مربوط به پیوند ریه از جمله کمبود ریه اهدایی را برطرف سازد.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه