راهی برای هدف قرار دادن سلول های بنیادی سرطانی مقاوم
سرطان های خونی مانند لوکمیا می توانند به طور موثری هدف شیمی درمانی قرار گیرند اما به دلیل مقاومت سلول های سرطانی به رژیم های شیمی درمانی، این سرطان ها معمولا مجددا عود می کنند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، محققین دانشگاه هاروارد یک مشخصه منحصربفرد سلول های سرطانی مقاوم را شناسایی کرده اند که شامل تغییر موقتی به متابولیسم و نحوه استفاده از مواد غذایی است. این یافته می تواند راهی برای طراحی داروهای موثر و حذف سلول های سرطانی مقاوم باشد.
در زمینه سرطان، محققین معمولا فکر می کنند که مقاومت سلولی مربوط به تغییرات ژنتیکی ثابت در سلول های است. اما پژوهش جدید صورت گرفته در هاروارد مکانیسم دیگری را دلیل مقاومت درمانی سلول ها به داروهای شیمی درمانی می دانند.
با استفاده از یک مدل موشی لوکمیای میلوئید حاد و سلول های نشان دار شده با یک پروتئین بیولومینسانس و پروتئین فلورسنت، محققین دریافتند که سلول هایی که بعد از شیمی درمانی باقی می مانند متحمل تغییرات موقتی در متابولیسم شان می شوند. به طور ویژه، آن ها مسیر استفاده شان از اسید آمینه گلوتامین را تغییر می دهند و آن را در جهت تولید نوکلئوتید بکار می گیرند. این یک پاسخ موقت به استرس است که اگر بتوانیم راهی برای هدف قرار دادن آن بیابیم می توانیم سلول های سرطانی را بسیار آسیب پذیر سازیم.
پایان مطلب/