مجموعه ای از کانال ها که ارتباط بین انگل مالاریا و سلول های خونی را نشان می دهند
محققان انستیتو ملی سلامت(NIH)، مجموعۀ دیگری از سوراخ ها یا کانال ها را در کیسه محصور کننده انگل کشنده مالاریا را در زمان آلوده کردن سلول های قرمز خونی کشف کرده اند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، این کانالها انتقال چربیها( مولکولهای چربی مانند) بین سلولهای خونی و انگل مالاریا به نام فالسیپاروم پلاسمودیوم(Plasmodium falciparum) را امکان پذیر میسازند. این انگل برای حفظ رشد خود، لیپیدها را از سلول بیرون میکشد و همچنین ممکن است لیپیدهای دیگری را برای گرفتن عملکردهای سلول و رفع نیازهای خود ترشح کند.
این مطالعه که در Nature Communications منتشر شده است، دنباله ای بر کشف کانالهای دیگری بود که از طریق غشا یک جریان دو طرفه پروتئینها و مواد مغذی بدون چربی را بین انگل و گلبول های قرمز فراهم می کنند. این اکتشافات امکان درمانهایی را فراهم میکند که جریان مواد مغذی را برای گرسنگی انگل مسدود میکنند.
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، در سال 2018 ، 228 میلیون مورد مالاریا در سراسر جهان وجود داشته است که منجر به مرگ بیش از 400000 نفر شده است و 67٪ از این تعداد در میان کودکان زیر 5 سال بوده است. در مطالعه حاضر ، محققان مشخص كردند كه کانالهای موجود در داخل كیسه، یا واكوئل، كه انگل را محصور میكند ، از پروتئین مربوط به Niemann-Pick C1 (PfNCR1) ساخته شده است. کانال های PfNCR1 به مکانهایی محدود میشوند که غشای واکوئل به غشای انگل لمس کند. کانال های کشف شده در مطالعه قبلی، توسط پروتئین EXP2 ساخته شده بودند. مناطقی از غشای واکوئل حاوی EXP2 در فاصله بسیار زیادی از غشای انگل و در فاصله متوسط 20 تا 40 نانومتر قرار دارد. محققان معتقدند كه انگل ممكن است از این تغییر در فاصله، برای جداسازی دو سیستم حمل و نقل استفاده كند.
پایان مطلب/