میکروژل های سه بعدی برای افزایش پتانسیل درمانی سلول های بنیادی مزانشیمی
مطالعات گذشته نشان داده است که پلت فرم های میکروژلی مبتنی بر کلاژن و سه بعدی می توانند برای تعدیل پاسخ های پاراکرینی سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی و تقویت رگزایی استفاده شوند. استفاده از این میکروژل ها موجب افزایش ترمیم عروقی و بهبود عملکردی اندام حرمتی ایسکمی شده در مدل های جانوری شده است.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از Stemcellportal، در پژوهشی جدید، دکتر توماس و همکارانش نشان داده اند که تغییر در سفتی و نرمی محیط خارج سلولی در قالب میکروژل ها می تواند توانایی سلول های بنیادی مزانشیمی را تغییر دهد و رگزایی درمانی را در مدل های ایسکمی اندام حرکتی بهبود ببخشد.
در این پژوهش محققین سلول های بنیادی مزانشیمی را درون میکروژل های کلاژنی سه بعدی با سفتی های مختلف کشت دادند. نتایج نشان داد که تغییر دادن سفتی میکروژل می تواند ویژگی های پیش رگزایی سلول های بنیادی مزانشیمی را از طریق تغییر در مورفولوژی سلولی، سفتی ماتریکس خارج سلولی و پیام رسانی اینتگرین تغییر دهد.
استفاده از میکروژل های نرم، توانایی های درمانی سلول های بنیادی را به میزان قابل توجهی افزایش داد به طوری که استفاده از دوزهای کم این سلول ها در قالب این میکروژل های نرم کارایی بیش از تعداد استاندارد سلول ها(50 هزار سلول) برای ایسکمی اندام حرکتی کارایی نشان داد.
شواهد این مطالعه نشان داد که استفاده از این میکروژل های کلاژنی سه بعدی می تواند پتانسیل درمانی سلول های بنیادی مزانشیمی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
پایان مطلب/