دستاوردهای جدید در تولید سلول های عصبی از سلول های بنیادی پرتوان انسانی
تمایز اکتودرمی سلول های بنیادی پرتوان انسانی(PSCs)، نقطه شروع تولید سلول های عصبی برای مدل سازی بیماری، کشف داروها و پزشکی بازساختی محسوب می شود. متاسفانه مراحل اولیه اکثر پروتکل های تمایزی تقریبا دو هفته طول می کشد و همین امر در روند تحقیقات مشکل ایجاد می کند. پژوهشی جدید سعی در کاهش زمان و تسریع روند تولید سلول های عصبی داشته است.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، جیمز دوتان و همکارانش در دانشگاه مینه سوتا پروتکل جدیدی را برای تمایز سریع و موثر سلول های بنیادی پرتوان انسانی به جمعیت پیش ساز عصبی و با مشخصه های اکتودرمی ارائه کرده اند که از مهار کننده های BMP و FGF استفاده می کند.
این پروتکل تمایزی موجب تسریع در تصمیم گیری در سرنوشت سلول های جنینی اولیه و در مرحله گذار از پرتوانی و تشکیل اکتودرم می شود که همین امر می تواند کاربرد زیادی در تمایز عصبی داشته است. دوتان و همکارانش امیدوار هستند که این پروتکل بتواند گلوگاه های بزرگی که بر سر راه تولید نورون های انسانی در شرایط آزمایشگاهی وجود دارد را حذف کند و منجر به تولید نورون هایی شود که از نظر الکتروفیزیولوژیک فعال باشند و قابلیت کاربرد در مدل سازی بیماری ها، کشف داروها و پزشکی بازساختی را داشته باشند.
پایان مطلب/