سلول های ایمنی اصلاح شده، رویکرد درمانی موثر در حذف تومور مغزی
محققین روش درمانی مبتنی بر CART-cell ابداع نمودند که از طریق هدف قرار دادن گیرنده فاکتور رشد، تومور مغزی در موش را از بین می برد.
امتیاز:
به نقل از بنیان، با وجود اینکه در دهه اخیر پیشرفت های چشمگیری در زمینه درمان سرطان های خونی انجام گرفته است، تومور مغزی از نوع گلیوبلاستوما همچنان معضل بدون درمانی میباشد. در همین راستا، محققین در قدیمی ترین موسسه تحقیقات پزشکی در استرالیا، به سرپرستی دکتر Jenkins تحقیقات گستردهای در زمینه یافتن درمان موثر برای تومور مغزی گلیوبلاستوما انجام می دهند.
در تحقیقات اخیر، این تیم از طریق دستکاری ژنتیکی، موفق به طراحی سلولهای ایمنی شدند که به طور اختصاصی گیرنده epidermal growth factor receptor mutant variant III (EGFRvIII) در سلول های توموری مغز را هدف قرار داده و آنها را نابود میکند. با این حال، به دلیل ماهیت هتروژن سلولهای توموری، ممکن است بخشی از سلولهای توموری که این گیرنده را بیان نمی کنند به صورت دست نخورده باقی بمانند. به منظور بالا بردن کیفیت درمان، این تیم تحقیقاتی درمان های ترکیبی و همچنین هدف قرار دادن چندین آنتی ژن توموری به صورت همزمان را پیشنهاد می دهند. استفاده از تکنولوژی (chimeric antigen receptor T cell) CART-cell راهکار تازه ای نیست ولی نوآوری این تیم تحقیقاتی به این صورت که با بهره گیری از روش مولکولی پیشرفته، نوعی از CART-cell به نام GCT02 را طراحی کردهاند که پایداری بسیار بالا و قدرت اتصال بیشتری برای EGFRvIII بیان شده در سلول های تومور مغزی دارد قابل تحسین است. شایان ذکر است به زودی از این روش درمانی در سطح کارآزمایی بالینی برای بیماران تومور مغزی گلیوبلاستوما استفاده میشود و در صورت تایید به عنوان اولین مطالعه کارآزمایی بالینی در زمینه اثربخشی CART-cell برای تومور مغزی در استرالیا خواهد بود. نتایج این مطالعه در 9 می 2021 در مجله Clinical Translational Immunology منتشر شده است.
پایان مطلب/