مصرف ویتامین D خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد
مطالعات جدید نشان میدهد که مصرف ویتامین D با کاهش ابتلا زودرس به سرطان روده بزرگ در زنان جوان مرتبط است.
امتیاز:
به گزارش بنیان، سرطان روده بزرگ سومین نوع سرطان تشخیص داده شده در مردان و زنان در ایالات متحده است و به تازگی بروز آن در جوانان بالغ افزایش یافته است. این روند ناخوشایند باعث گسترش مطالعات بسیاری به منظورتشخیص زودرس بیماری در افراد زیر 50 سال شده است. در این مطالعه دادههای یک مطالعه کوهورت وسیع که شامل بررسی اطلاعات شناختی، پزشکی و شیوه زندگی در بیش از 94000 پرستار زن 25 تا 42 ساله در یک دوره دوساله بوده، مورد ارزیابی قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل دادهها 111 مورد سرطان روده بزرگ زودرس و 3317 پولیپ دندانه دار، پیش ساز شناخته شده سرطان روده بزرگ، را در این گروه 94000 نفره نشان داده است. متوسط مصرف ویتامین D در این گروه 372 IU در هر روز بوده است. زنان زیر 50 سال با مصرف ویتامین D بیشتر، BMI پایینتری از خود نشان داده، از نظر جسمی فعالتر بوده و از رژیم غذایی سالمتری نیز برخوردار بودهاند. همچنین مصرف ویتامین D با کاهش مصرف الکل و سیگار، مصرف گوشت قرمز و افزایش استفاده از آسپرین و مولتی ویتامینها همراه بوده است. در این مطالعه منبع مصرفی برای ویتامین D رژیم غذایی و مکملها بوده است.
اگرچه تامین ویتامین D از هر دو منبع با ابتلا زودرس به سرطان روده بزرگ ارتباط معکوس داشته است، ویتامین D از رژیم غذایی، که عمدتا از محصولات لبنی به دست می آید، احتمال بروز زودرس سرطان روده بزرگ را بیشتر کاهش داده است. همچنین مصرف ویتامین D با کاهش پولیپهای دندانهدار نیزارتباط مستقیم داشته است. براساس نتایج این مطالعه مصرف ویتامین D بیشتر با کاهش خطرات بروز سرطان روده بزرگ و پیشسازهای آن مرتبط است. محققان همچنین پیشنهاد میکنند که جلوگیری از کمبود ویتامین D در زنان جوان، به ویژه آنهایی که در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند بسیار مهم است. نتایج این مطالعه در جولای 2021 در مجله Gastroenterology منتشر شده است.
پایان مطلب/
لینک منبع:
https://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085(21)03235-2/fulltext