از رویاهایی که هر روز در سر میپرورانید کارهای زیادی برمیآید؛ این رویاها میتواند شما را بخنداند، ناراحت کند در شما احساس حسرت به وجود بیاورد و یا ایده یک کار خلاقانه باشد.
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، رویای یک فرد خلاق با رویای سایرین تفاوتهای زیادی دارد؛ رویای یک انسان خلاق میتواند ایده ساختن بالا هواپیما را به او بدهد؛ ایده نوشتن «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» از آن شکل بگیرد و یا رویای پیوند عضو برای او آغاز نگارش «هیولای فرانکشتاین» باشد!
همه اینها روزی یک ایده عجیب و غریب به نظر میرسید، اما رگههایی از دانایی را به همراه داشت؛ انسان بالاخره توانست وسیلهای برای پرواز بسازد، با زیر دریایی به اعماق اقیانوس برود و اعضای بدن انسان را پیوند بزند.
شاید اینها به نظر شما کمی ابتدایی به نظر برسد. اما اگر فکر میکنید شما ذهن خلاقتری دارید، ایدهپردازی خود را شروع کنید؛ رویا ببافید؛ یک بافت رویایی برای «سلولهای بنیادی»!
«آزمایشگاه سلولهای بنیادی»از ایدههای شما استقبال میکند
شاید شما دانشجو یا دانش آموخته رشتههای مرتبط با زیست شناسی و پزشکی باشید و یا تخصص غیر مرتبطی داشته باشید؛ اما سلولهای بنیادی برایتان موضوعی ناآشنا نباشد.
فکر میکنید این سلولها در آینده چه کارهایی میتوانند برای بشر انجام دهند یا بهتر بپرسیم دوست دارید این سلولها برای انسان چه کاراییهایی داشته باشند؟ لازم نیست برای پاسخ دادن به این سوال یک متخصص باشید، فقط کافی است کمی رویاپردازی کنید، آرزو کنید.
اگر قرار باشد شما با سلولهای بنیادی مشکلی را از جامعه خود برطرف کنید، آن مشکل چه خواهد بود؟
«آزمایشگاه سلولهای بنیادی برای همه» که از دو سال پیش فعالیت خود را زیر نظر پژوهشکده علوم سلولی پژوهشگاه رویان آغاز کرده از رویاها و آرزوهای شما در این مورد استقبال میکند.
این آزمایشگاه مدت کوتاهی است که پروژهای را برای جمعآوری و بررسی رویاها پیرامون سلولهای بنیادی شروع کرده و امیدوار است که ایدههای خوبی را دریافت کند.
ایدههای خود را ارزیابی کنید!
حسین نظاری – مسوول آزمایشگاه سلولهای بنیادی برای همه – در گفتوگویی که با خبرنگار ایسنا انجام داده شرایطی را نیز برای این ایدهها ذکر کرده است.
سلولهای بنیادی
به گفته او رویا، آرزو و یا ایده شما باید کاربردی باشد. شما باید بتوانید کاربرد ایده خود را توضیح دهید و در قدم بعدی پیشبینی کنید که این رویا چه جنبههای خطرناکی خواهد داشت.
همینطور باید به این موضوع فکر کنید که اگر روزی ایده شما عملی شود، چه مشکلات اخلاقی و اجتماعی در پی آن پدید خواهد آمد.
رویاپردازی نیز مطالعه میخواهد!
البته اگر همین حالا ایدهای به ذهنتان رسید و یا موتور خیالپردازی مغزتان آغاز به کار کرد، چندان هم عجله نکنید!
کمی در مورد سلولهای بنیادی مطالعه کنید؛ اخبار ایسنا و یا سایتهای دیگر را درباره آزمایشها، کارآزماییهای بالینی و دستاوردهای حوزه سلولهای بنیادی بخوانید. شاید اولین ایدهای که به ذهن شما میرسد، پیش از این جایی روی این کره خاکی عملی شده باشد.
اما اگر خوب ایدهپردازی کنید، شاید در آیندهای نزدیک ایده شما در رویان، تبدیل به یک پروژه عمل شود!
ایدههایتان را بنویسید، روی آنها کار کنید و با در نظر گرفتن، «کاربردها» و «مشکلات اخلاقی و اجتماعی احتمالی» و یا «جنبههای خطرناک»، آن را برای «آزمایشگاه سلولهای بنیادی برای همه» به نشانی rscle@royaninstitute.org ایمیل کنید. به امید تحقق رویاهای شما!
پایان مطلب/