جایگزینی سلول های بنیادی در بافت های سرطانی
بر اساس مطالعات جدید سلول های بنیادی خاص هر ناحیه از لوله گوارش در حفظ سلول ها و حذف تومورهای مشتق شده از آن ناحیه نقش مهمی را ایفا می کنند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از scienceworldreport ، مطالعه جدیدی به این موضوع توجه خاصی نشان داده است که چرا برخی سلول ها تمایل به سرطانی شدن بیشتری از خود نشان می دهند و اینکه چگونه سلول های بنیادی بالغین نقش حیاتی در جایگزینی با این بافت های کشنده بازی می کنند.
در مطالعه ای دانشمندان از سلول های بنیادی فرد بالغ استفاده کردند و آنها را در برش میانی از لوله گوارش مگس سرکه قرار دادند. آنها از این روش جهت ازبین بردن سلول های سرطانی استفاده کردند. این مطالعه بیان می کند که لوله گوارش میانی مگس سرکه مانند روده کوچک پستانداران محل هضم مود غذایی می باشد و همچنین مناطق کمی از لوله گوارش آنها می توانند وظایف تخصصی جذب آهن را داشته باشند. ولی هنوز اطلاعات ناقصی در خصوص تفاوت های ساختلری قسمت های مختلف لوله گوارش وجود دارد.
دانشمندان لوله گوارش میانی مگس سرکه را به 10 ناحیه اصلی متفاوت تقسیم کردند. این مطالعات فرآیند ترشح فشاری(press-release) را مطرح کرد که طبق الگویی خاص اتفاق می افتد و هر ناحیه مسئول هضم و ذخیره مواد تغدیه ای متفاوتی می باشند. شواهد و مدارک نشان دهنده، وجود الگوی بیان ژنی خاص در هر ناحیه است.علاوه براین سلول های بنیادی هر قسمت از روده نیز خاص آن منطقه است. بنابراین در طی تکوین دستیابی به توالی خاص و مناسبی از سلول های بنیادی احتمالأ جهت ایجاد روده کوچک و حفظ عملکرد بهینه آن حیاتی است.
بر طبق فرضیه کاملأ شناخته شده در انکولوژی، تومورها، ترجیحأ از نواحی خاصی از لوله گواش میانی منشأ می گیرند دانشمندان نشان دادند که نواحی متمایل به ایجاد تومور،تمایل زیادی به جذب لیپیدها دارند و عملکرد سلول های بنیادی در این نواحی کمی متفاوت از عملکرد سلول های بنیادی در سایر نواحی می باشد. مطالعات آتی به چگونگی عملکرد سلول های بنیادی در پستانداران و نحوه پیوند آنها به بافت های انسان به منظور درمان بیماری ها توجه دارد.
پایان مطلب/