پروتئین کلیدی برای طول عمر سلولهای بنیادی مغز شناسایی شد
بررسی محققان نشان میدهد که پروتئین گیرنده سلولی رشد سلولهای بنیادی سرطان مغز را تحریک میکند.
امتیاز:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، بر اساس مطالعهای که در دانشگاه راتگرز صورت پذیرفته است، گیرندهای که برای اولین بار برای عملکرد انسولین ضروری تشخیص داده شد و همچنین بر روی سلولهای بنیادی عصبی موجود در عمق مغز موشها قرار دارد، برای طول عمر سلولهای بنیادی مغز بسیار مهم است. این مطالعه که در مجله Stem Cell Reports منتشر شده است، پروتئین خاصی به نام گیرنده انسولین (INSR) را مشخص میکند که در سلولهای بنیادی عصبی که در ناحیه زیر بطنی مغز قرار دارند، فراوان است. در طول رشد، سلولهای بنیادی عصبی کل سیستم عصبی را تشکیل میدهند و تا بزرگسالی باقی میمانند. در طول عمر این سلولهای بنیادی عصبی، نورونهای جدید و سلولهای غیر عصبی تولید میکنند که زیرساخت و عملکرد مغز را حفظ میکنند.
دانشمندان در بررسی تومورهای مغزی به یافته دیگری دست یافتند. به گونهای که نشان دادند INSR نقش مهمی در حفظ و نگهداری جمعیتی از سلولهای تخصصی سرطان مغز موسوم به سلولهای بنیادی گلیوبلاستوما (GBM) دارد. هنگامی که آنها INSR را در سلول های بنیادی GBM غیرفعال کردند، رشد آن سلولهای بدوی تشکیل دهنده تومور را مهار کردند.
درک مکانیسمهای مولکولی که برای رشد و نگهداری سلولهای بنیادی مغز در شرایط رشد طبیعی و غیرطبیعی حیاتی هستند، مهم است. درک سیگنالهایی که این سلولهای اولیه را تنظیم میکنند میتواند روزی به درمانهای جدیدی برای اختلالات مغزی منجر شود.
از طرفی بسیاری از اختلالات عصبی، مانند مولتیپل اسکلروزیس، بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر، با تخریب سلولهای مغز مرتبط هستند. همچنین اگر بتوان بر نحوه عملکرد سلولهای بنیادی مغز تأثیر گذاشت، میتوان از این دانش برای جایگزینی سلولهای مغزی بیمار یا مرده با سلولهای زنده استفاده کرد، که درمان بیماریهای عصبی و آسیبهای مغزی را بهبود میبخشد.
گیرندههای سلولی مانند INSR مولکولهای پروتئینی هستند که روی سطوح سلولها قرار دارند. مواد طبیعی یا ساخته شده توسط انسان که "قفل" گیرنده را باز میکنند میتوانند سلول را به تقسیم، تمایز یا مرگ تحریک کنند. با شناسایی گیرنده هایی که این عملکردها را بر روی انواع سلولهای خاص انجام میدهند، و با درک ساختار و عملکرد آنها، دانشمندان میتوانند موادی را طراحی کنند که به عنوان کلید گیرنده ها عمل میکنند تا آنها را "روشن" یا "خاموش" کنند.
مطالعات قبلی این تیم تحقیقاتی نشان داده بود که یک «کلید» مشخص، پروتئین سیگنالدهنده معروف به نام فاکتور رشد شبه انسولین II (IGF-II)، برای حفظ سلولهای بنیادی عصبی در دو مکان از مغز بزرگسالان ضروری است. که این سلولهای بدوی را در خود جای داده است. در آزمایش فعلی، دانشمندان به دنبال شناسایی گیرنده بودند. برای انجام این کار، آنها از ابزارهای ژنتیکی استفاده کردند که به آنها امکان میداد هم INSR را حذف کنند و هم یک پروتئین فلورسنت معرفی کنند تا بتوانند سلولهای بنیادی عصبی و سلولهایی را که تولید میکنند ردیابی کنند. آنها دریافتند که تعداد سلولهای بنیادی عصبی در ناحیه زیر بطنی در مغز موشهایی که فاقد INSR هستند، از بین رفت.
سلولهای بنیادی عصبی در بزرگسالان سلولهای بنیادی هستند که میتوانند خود تجدید شوند و نورونهای جدید و سلولهای پشتیبان مغز، الیگودندروسیتها و آستروسیتها را تولید کنند.
پایان مطلب/
لینک منبع:
https://www.rutgers.edu/news/key-protein-identified-brain-stem-cell-longevity