یادداشت
ارتباط میان مصرف شکلات با مرگ و میر
محققان به تازگی گزارش دادند که مصرف منظم شکلات با اندکی کاهش خطر مرگ و میر در زنان مرتبط است.
امتیاز:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، شکلات حاوی اجزای بالقوه مضر (یعنی اسید استئاریک و شکر اضافه شده) و اجزای مفید (مانند فنولیک ها و فلاونوئیدها) است. ولی با وجود محبوبیت آن، اثرات طولانی مدت مصرف شکلات بر سلامتی هنوز نامشخص است. در مطالعهای که اخیراً در مجله آکادمی تغذیه و رژیم غذایی منتشر شده است، محققان رابطه بین مصرف شکلات و مرگ و میر ناشی از علل عمومی و خاص را در زنان بررسی کردند.
تاثیرات شکلات برای سلامتی
اثرات کوتاه مدت و بلندمدت مصرف شکلات بر سلامتی در سالهای اخیر توجه قابل توجهی را به خود جلب کرده است. با این حال، مطالعاتی که ارتباط بین مصرف شکلات و بیماریهای قلبی عروقی (CVD) را بررسی میکند، نتایج متناقضی را به همراه داشته است. برای این منظور، یک مطالعه اخیر هیچ ارتباطی بین مصرف شکلات و بیماری عروق کرونر قلب (CHD) یا سکته مغزی پیدا نکرد، علیرغم اینکه مطالعات قبلی یک رابطه معکوس بالقوه را نشان میداد. بنابراین تا به امروز، محققان ارتباط بین مصرف شکلات و خطر مرگ و میر ناشی از علل خاص را بررسی نکرده اند.
مزایای مصرف شکلات تلخ
وقتی به غذاهای مفید برای قلب فکر می کنید، ممکن است شکلات فوراً در لیست شما قرار نگیرد. اما این خوراکی خوش طعم - به ویژه شکلات تلخ - برای سالهای متمادی برای داشتن فواید سلامتی مورد توجه قرار گرفته است. پس آیا شکلات تلخ واقعا سالم است؟ شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان های مبارزه کننده با بیماری است. مطالعات نشان می دهد که می تواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. مطالعات نشان میدهد که شکلات تلخ – زمانی که مملو از قند و چربی اشباع نشده باشد – در واقع یک شکلات مفید برای قلب است و بیشتر. پولینا اودین، پزشک متخصص قلب و عروق ، میگوید: «خوردن شکلات زمانی سالم است که تلخ باشد. "مطالعات نشان میدهد که خوردن مقدار کمی شکلات تلخ به طور منظم میتواند برای سلامتی شما مفید باشد. او در ادامه گفت « البته رعایت اعتدال نکته کلیدی در مصرف است، زیرا شکلات تلخ، مانند شکلات های دیگر، همچنان پرکالری است و میتواند منجر به افزایش وزن شود. اما در مقادیر کم میتواند در یک رژیم غذایی متعادل قرار گیرد.
معرفی آنتی اکسیدانها
آنتی اکسیدانها معمولا در میوهها، سبزیجات، آجیل و دانهها یافت میشوند - از جمله دانههای کاکائو، ماده اصلی شکلات. آنتی اکسیدانها به مبارزه با التهاب و محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند. رادیکالهای آزاد محصولات جانبی فرآیندهای بیولوژیکی طبیعی در بدن، از جمله تنفس و تجزیه مواد غذایی هستند، یا از یک منبع بیرونی مانند دود تنباکو، سموم یا آلایندهها سرچشمه میگیرند. آنها میتوانند به سلولها، پروتئینها و DNA آسیب برسانند و به تحریک بیماریها کمک کنند. بدن از آنتی اکسیدانها برای کاهش یا جلوگیری از اثرات رادیکالهای آزاد استفاده میکند. بنابراین باید بدانیم که شکلاتهای تلخ سرشار از فلاوانولها هستند، نوعی فلاونوئید با انواع فواید سلامتی از جمله آنتی اکسیدانها.
روش مطالعاتی
ابتکار سلامت زنان (WHI) یک مطالعه سلامت ملی است که با هدف پیشگیری از بیماریهای قلبی، سرطان کولورکتال و پستان، و شکستگیهای پوکی استخوان در زنان یائسه از طریق استراتژیهای بلندمدت انجام میشود. بین سالهای 1993 تا 1998، محققان زنان یائسه 50 تا 79 ساله را از 40 مرکز بالینی در ایالات متحده برای یک کارآزمایی بالینی (CT) یا یک مطالعه مشاهدهای (OS) انتخاب کردند. WHI رژیم غذایی را در ابتدای مطالعه با استفاده از پرسشنامه اعتبارسنجی بسامد غذا (FFQ) ارزیابی کرد که توسط خود تجویز شده بود و از پرسشنامه عادات بهداشتی و سبک زندگی مشتق شده بود WHI FFQ. شامل سه بخش، شامل 122 ماده غذایی است که در مورد اندازه وعده و دفعات مصرف، 19 سؤال در مورد مصرف چربی، و چهار سؤال خلاصه در مورد مصرف معمول سبزیجات، میوهها و چربیهای اضافه شده برای مقایسه با یک ماده غذایی خاص میپرسد. . دادههای WHI FFQ از یک پایگاه داده مواد مغذی که از سیستم دادههای تغذیه برای تحقیقات تهیه شده بود، را تجزیه و تحلیل کرد. این پایگاه داده شامل بیش از 140 ماده مغذی و ترکیبی مانند انرژی، سدیم و چربی اشباع شده است. داده های پایه از WHI FFQ برای ارزیابی مصرف شکلات استفاده شد. FFQ در این مطالعه در مورد دفعات مصرف یک اونس شکلات و آب نبات در طول سه ماه گذشته جویا شد. بنابراین پنج دسته از دفعات مصرف شکلات بر اساس پاسخ های شرکت کنندگان تعیین شد. اینها شامل عدم مصرف، کمتر از یک وعده در هفته، یک تا سه وعده در هفته، چهار تا شش وعده در هفته و یک وعده در روز بود.
یافتههای مطالعه
طی یک دوره 1608856 نفر-سال، 25388 مورد مرگ ثبت شد که 7069 مورد مرگ ناشی از CVD، 7030 مرگ ناشی از سرطان و 3279 مرگ ناشی از زوال عقل بود. زنانی که شکلات بیشتری مصرف میکردند عادتهای ناسالمی مانند سیگار کشیدن، مصرف انرژی بیشتر، فعالیت بدنی کمتر، کیفیت رژیم غذایی پایینتر و مصرف بیشتر قهوه یا چای داشتند. ارتباط بین مصرف بیشتر شکلات در زنان و احتمال کمتر ابتلا به دیابت و کلسترول خون بالا در شروع مطالعه یافت شد. با این حال، این زنان بیشتر احتمال دارد که شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری داشته باشند. شرکتکنندگانی که شکلات مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که شکلات مصرف نمیکردند، خطر مرگ و میر ناشی از همه علل کمتری داشتند. این خطر حتی برای کسانی که بیشتر شکلات مصرف میکردند کمتر بود(در کسانی که یک وعده در روز مصرف میکردند نیز این خطر بیشتر بود). این یافتهها برای عوامل مختلفی مانند سن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، نژاد و قومیت، عوامل غذایی و سبک زندگی، سابقه بیماریها، BMI و سابقه بیماریها نیز تنظیم شد.
تاثیر مصرف شکلات بر کاهش مرگ و میر
مصرف شکلات تأثیر خفیفی بر مرگ و میر ناشی از CVD داشت، به طوری که افرادی که کمتر از یک وعده در هفته مصرف میکردند کمی کمتر در معرض خطر CVD بودند، در حالی که کسانی که یک تا سه وعده در هفته مصرف میکردند کمترین خطر را داشتند. زنانی که یک وعده در روز مصرف میکردند، خطری مشابه با زنانی داشتند که اصلاً شکلات مصرف نمیکردند. مصرف شکلات ارتباط مشابهی با CHD و مرگ و میر CVD نشان داد. با این حال، هیچ ارتباطی با مرگ و میر سکته مغزی یافت نشد. خطر مرگ و میر ناشی از سرطان ریه در افرادی که شکلات مصرف میکردند در مقایسه با افرادی که این کار را نمیکردند کمتر بود و از طرفی کمترین خطر در بین افرادی که چهار تا شش وعده در هفته مصرف میکردند مشاهده شد. مصرف شکلات همچنین با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از زوال عقل همراه بود، به استثنای بیماری آلزایمر.
نتیجه گیری
به نظر میرسد مصرف شکلات با خطر مرگ و میر کمی کمتر همراه باشد. به طور خاص، مصرف متوسط شکلات سه وعده در هفته، حتی پس از در نظر گرفتن عوامل مخدوش کننده مختلف، بسیار مفید بوده است. مصرف متوسط شکلات همچنین با کاهش جزئی در خطر مرگ و میر همه علل، CVD و زوال عقل مرتبط است.
ولی در مجموع اینکه تحقیقات بیشتری برای بررسی ارتباط بالقوه بین مصرف زیاد شکلات و مرگهای ناشی از هر علت و علت خاص مورد نیاز است.
پایان مطلب/.