تاریخ انتشار: شنبه 11 شهریور 1402
نشانه‌های وجود التهاب در بدن و تاثیر رژیم ضد التهابی
یادداشت

  نشانه‌های وجود التهاب در بدن و تاثیر رژیم ضد التهابی

مطالعات حاکی از آن است که رژیم غذایی مناسب در تسکین التهابات بدن و تولید عوامل ضد‌التهابی، می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، التهاب اصطلاح خاصی است که ممکن است شما نیز دیده باشید. این یک افزایش وابسته به سن در التهاب پایدار و با درجه پایین در خون و بافت است که یک عامل خطر قوی برای بسیاری از شرایط و بیماری‌ها است. بنابراین، آیا رژیم غذایی ضد التهابی می تواند به کاهش التهاب کمک کند یاخیر.

التهاب چیست؟

هنگامی که بدن ما آسیب می‌بیند یا با عفونت مواجه شده، مکانیسم های دفاعی را برای محافظت از خود فعال می‌کند. این کار را با دستور دادن به سلول‌های ما برای مبارزه با مهاجم انجام می‌دهد. این روند مبارزه، باعث التهاب می‌شود که اغلب به صورت تورم، قرمزی و درد ظاهر می‌شود. در کوتاه‌مدت، التهاب نشانه‌ای است که بدن شما در حال بهبودی است، چه در اثر آسیب به زانو یا سرماخوردگی. اگر التهاب برای مدت طولانی‌تری ادامه یابد، به آن «مزمن» می‌گویند. این می‌تواند نشان دهنده یک مشکل سلامتی مانند آرتریت، بیماری قلبی، دیابت، زوال عقل یا سایر اختلالات خود ایمنی باشد.

علائم و نشانه های التهاب مزمن ممکن است از چند ماه تا سالها وجود داشته باشد و شامل موارد زیر است:

درد مداوم

خستگی مزمن یا بی خوابی

سفتی مفصل

مشکلات پوستی

نشانگرهای خونی بالا (مانند پروتئین واکنشی C)

مشکلات گوارشی (یبوست، اسهال، رفلاکس اسید)

افسردگی، اضطراب و اختلالات خلقی

افزایش یا کاهش وزن ناخواسته

سرماخوردگی یا آنفولانزای مکرر

رژیم غذایی چه نقشی دارد؟

رابطه بین غذا و التهاب به خوبی شناخته شده است. به طور کلی، برخی از اجزای غذا ممکن است با تولید سیتوکین های پیش التهابی (پروتئین های کوچک مهم در سیگنال‌دهی سلولی) یا کاهش تولید سیتوکین‌های ضد التهابی، سیستم ایمنی را فعال کنند. یک رژیم غذایی پیش التهابی ممکن است در دراز مدت باعث افزایش التهاب در بدن شود. چنین رژیم‌هایی معمولاً دارای محصولات تازه مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل و سرشار از محصولات پخته شده تجاری، غذاهای سرخ‌شده، قندهای افزوده شده و گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده هستند. در مقابل، رژیم غذایی ضد التهابی با التهاب کمتری در بدن همراه است. هیچ رژیم ضد التهابی واحدی وجود ندارد. دو مثال کاملاً شناخته شده و دارای شواهد، رژیم مدیترانه ای و رژیم غذایی رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا (DASH) هستند.

رژیم های ضد التهابی معمولاً شامل عناصر زیر است:

1. سرشار از آنتی اکسیدان. این ترکیبات به بدن در مبارزه با رادیکال‌های آزاد یا اتم‌های ناپایدار کمک می‌کنند که در مقادیر زیاد با بیماری‌هایی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی مرتبط هستند. بهترین راه برای مصرف آنتی اکسیدان ها خوردن میوه‌ها و سبزیجات زیاد است. تحقیقات نشان می‌دهد میوه‌ها و سبزیجات منجمد، خشک و کنسرو شده می‌توانند به همان اندازه تازه باشند.

2. سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع "سالم". چربی‌های تک غیراشباع و اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی (ساردین، ماهی خال مخالی، سالمون و ماهی تن)، دانه ها، آجیل ها و روغن های گیاهی (روغن زیتون و روغن بذر کتان) یافت می‌شوند.

3. سرشار از فیبر و پری بیوتیک. هویج، گل کلم، کلم بروکلی و سبزیجات برگدار منابع خوبی از فیبر هستند. پری بیوتیک‌ها باعث رشد میکروارگانیسم‌های مفید در روده‌های ما می‌شوند و می‌توانند از پیاز، تره فرنگی، مارچوبه، سیر، موز، عدس و حبوبات باشند.

4. غذاهای فرآوری شده کم. اینها حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده (شیرینی، پای، نوشیدنی های شیرین شده با شکر، غذاهای سرخ شده و گوشت های فرآوری شده) هستند.

آرتریت روماتوئید، زوال عقل، افسردگی

شواهد متفاوتی برای نقش رژیم های غذایی ضد التهابی در مدیریت درد آرتریت روماتوئید وجود دارد. یک بررسی سیستماتیک اخیر در سال 2021 (که در آن محققان شواهد موجود در مورد یک موضوع را به دقت گروه بندی و بررسی کردند) نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی ضد التهابی در مقایسه با سایر رژیم ها احتمالاً منجر به کاهش قابل توجه درد در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید می شود. با این حال، 12 مطالعه گنجانده شده در این بررسی، دارای خطر بالایی بودند.  احتمالاً به این دلیل که مردم می‌دانستند غذاهای سالم می‌خورند. بنابراین اعتماد به شواهد پایین بود. التهاب به شدت در ایجاد بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است و شواهد نشان می دهد رژیم های غذایی ضد التهابی ممکن است به محافظت از مغز کمک کند. یک بررسی در سال 2016 نشان داد که یک رژیم غذایی ضد التهابی ممکن است در برابر اختلالات شناختی و زوال عقل محافظت کند، اما به کارآزمایی‌های کنترل‌شده تصادفی‌سازی بیشتری نیاز است. یک مطالعه در سال 2021، 1059 نفر را به مدت سه سال مورد بررسی قرار داد و رژیم غذایی آنها را مشاهده کرد. آنها گزارش دادند که افرادی که رژیم غذایی پیش التهابی بیشتری داشتند، خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دادند. التهاب همچنین با سلامت روان مرتبط است، زیرا افرادی که رژیم غذایی پیش التهابی دارند علائم افسردگی بیشتری را گزارش می‌کنند. رژیم غذایی عنصر اساسی رویکردهای سبک زندگی برای مدیریت اضطراب و سلامت روان است. به طور گسترده تر، یک مقاله مروری در سال 2021 تحقیقات اخیر مربوط به رژیم های غذایی ضد التهابی و تأثیر آنها بر کاهش التهاب مرتبط با افزایش سن را بررسی کرد. این یافته دریافت که ترکیباتی که معمولا در رژیم های غذایی ضد التهاب یافت می شوند می‌توانند به کاهش روند التهابی ناشی از بیماری ها و رژیم های غذایی ناسالم کمک کنند.

زردچوبه چطور؟

زردچوبه که در رسانه های اجتماعی و چاشنی‌های مورد علاقه است، به عنوان دارویی با فواید ضد التهابی تبلیغ می‌شود. اینها به ترکیب خاصی به نام کورکومین مرتبط هستند که به زردچوبه رنگ زرد متمایز می دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که کورکومین ممکن است به عنوان یک عامل ضد التهابی در بدن عمل کند، اما آزمایشات بالینی با کیفیت بالا در انسان وجود ندارد. بیشتر مطالعات موجود در محیط های آزمایشگاهی با استفاده از سلول‌ها یا در حیوانات انجام شده است. بنابراین مشخص نیست که چه مقدار کورکومین برای دیدن فواید ضد التهابی لازم است یا اینکه چقدر آن را جذب می کنیم. به طور کلی، افزودن زردچوبه به غذا ممکن است فوایدی برای بدن شما داشته باشد، اما برای پیشگیری یا درمان بیماری به تنهایی به آن اعتماد نکنید.

غذا خوردن ایمن

التهاب عامل اصلی ارتباط بین رژیم غذایی و بسیاری از شرایط سلامتی است. خوردن یک رژیم غذایی ضد التهابی، بی خطر در نظر گرفته می‌شود، احتمالا برای حمایت از سلامت و جلوگیری از بیماری‌های مزمن آینده به کار می‌رود. اگر به دنبال توصیه‌های غذایی مناسب یا برنامه غذایی ضد التهابی هستید، بهتر است با یک متخصص تغذیه معتبر صحبت کنید.

پایان مطلب./

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه