یادداشت
سلول درمانی بیماران مبتلا به تومورهای مغزی تهاجمی با سلولهای CAR-T
محققان در این مطالعه از نتایج کارآزمایی بالینی فاز اول گستردهترین ارزیابی تحویل مستقیم سلولهای CAR-T به یک تومور مغزی خبر دادند.
امتیاز:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، "گلیوبلاستومها تومورهای بسیار تهاجمی هستند که بیماران به خصوص پس از عود، را با گزینههای درمانی بسیار محدودی مواجه میکند، اما این مطالعه پتانسیل درمانی با سلول های CAR T را در درمان سرطان مغز نشان میدهد." زیرا درمان با سلول T گیرنده آنتی ژن کایمریک (CAR-T) یک استراتژی نوظهور برای بهبود نتایج درمانی برای گلیوما با درجه بالا عود کننده است، سرطانی که به درمانهای فعلی پاسخ ضعیفی میدهد. پروفسور شبکه در ایمونوتراپی و معاون مدیر آزمایشگاه های تحقیقاتی سلول های T در شهر امید، که درمان با سلول های CAR T را با هدف IL13Rα2 توسعه داد. بر اساس تحقیقات منتشر شده در Nature Medicine، یک کارآزمایی پیشگام فاز I سلول درمانی CAR T برای درمان گلیوبلاستوما در شهر هوپ، فعالیت بالینی امیدوارکنندهای را در برابر تومورهای غیرقابل درمان مغزی نشان میدهد. این مطالعه، که بزرگترین کارآزمایی گزارش شده تا به امروز در مورد درمان با CAR T برای تومورهای جامد است، سلولهای CAR T مهندسی شده را برای هدف قرار دادن گیرنده آلفا 2 آنتی ژن اینترلوکین-13 مرتبط با تومور (IL13Rα2)، اختراع شده است، ارزیابی کرد.
گلیوبلاستومها
گلیوما با درجه بالا منتشر (HGG) یک سرطان غیرقابل درمان است که به درمان استاندارد مراقبت (SOC) حداکثر برداشتن جراحی، پرتوهای کانونی و شیمی درمانی پاسخ ضعیفی میدهد. گلیوبلاستوما (GBM)، که به عنوان آستروسیتومای درجه 4 سازمان بهداشت جهانی (WHO) نوع وحشی ایزوسیترات دهیدروژناز (IDH) تعریف میشود، تهاجمی ترین نوع است که بدترین پیش آگهی HGG را دارد. علیرغم درمان فشرده SOC، عود تومور اجتناب ناپذیر است و بدون هیچ درمان موثر فعلی به طور یکنواخت کشنده باقی میماند. درمان با گیرنده آنتی ژن کایمریک سلول T (CAR-T) در آزمایشات بالینی در مراحل اولیه به عنوان یک استراتژی برای بهبود نتایج درمان برای HGG مورد بررسی قرار گرفته است.
شیوه مطالعاتی
یکی از چالشهای اصلی برای درمان سرطان مغز این است که داروها در عبور از سد خونی مغزی مشکل دارند. برای غلبه بر این مانع، این کارآزمایی سلولهای CAR T را مستقیماً به تومور مغزی و مایع مغزی نخاعی، مایعی که از مغز و نخاع محافظت میکند و آن را احاطه میکند، تحویل داد. 29 بیمار از 58 بیمار مبتلا به تومورهای مغزی عودکننده گلیوما درجه بالا، عمدتاً گلیوبلاستوما، پس از درمان با سلولهای CAR T به مدت حداقل دو ماه، به بیماری پایدار دست یافتند. دو پاسخ جزئی، یک پاسخ کامل و یک پاسخ کامل دوم پس از چرخههای اضافی سلول درمانی CAR T تحت استفاده دلسوزانه ارائه شد. این مورد در مجله پزشکی نیوانگلند در سال 2016 گزارش شد.
گستردهترین ارزیابی از تحویل سلولهای CAR T به یک تومور مغزی
کریستین براون، Ph.D., The Heritage Provider گفت: "گلیوبلاستومها تومورهای بسیار تهاجمی هستند که بیماران را با گزینههای درمانی بسیار محدودی مواجه میکند، به خصوص پس از عود، اما این مطالعه پتانسیل درمانی با سلولهای CAR T را در درمان سرطان مغز نشان میدهد. این مطالعه همچنین گستردهترین ارزیابی از تحویل سلولهای CAR T به طور مستقیم به یک تومور مغزی است که ما در شهر امید پیشگام بودیم و پایهای را برای مطالعات دیگر برای استفاده از این رویکرد ایجاد میکند. شرکتکنندگانی که همگی پس از درمان قبلی برای GBM با جراحی، شیمیدرمانی یا پرتودرمانی، یا تمام این درمانها عود کرده بودند، تزریقهای داخل جمجمهای سلولهای CAR T دریافت کردند که IL13Rα2 را هدف قرار میدهد، که در اکثر گلیوبلاستوماها بیش از حد بیان میشود. دوزهای درمان با پیشرفت کارآزمایی افزایش یافت و همه دوزهای آزمایش شده به خوبی تحمل شدند. سه راه تجویز مورد ارزیابی قرار گرفت: تزریق مستقیم به محل تومور، تزریق به مایع مغزی نخاعی یا تزریق در هر دو ناحیه.
نتایج مطالعه
میانگین بقای کلی برای همه بیماران هشت ماه بود. کارآزمایی با درمان گروهی از بیماران که از یک فرآیند تولید بهینه استفاده میکردند و سلولهای CAR T را هم در محل تومور و هم در مایع مغزی نخاعی تزریق میکرد، به اوج خود رسید. برای این گروه نهایی بیماران، محققان توانستند حداکثر دوز امکان پذیر را ایجاد کنند و دریافتند که این بیماران بهترین میانگین بقای کلی 10.2 ماه را داشتند که بالاتر از نرخ بقای مورد انتظار شش ماهه در بیماران مبتلا به گلیوبلاستومای عودکننده بود. بهنام بدیع، پروفسور شبکه ارائه دهنده میراث در ژن درمانی، رئیس جراحی مغز و اعصاب در شهر هوپ و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «اینها بیمارانی بودند که به شدت تحت درمان قرار گرفته بودند، بنابراین ما مطمئن نبودیم که با سلول درمانی CAR T چگونه عمل کنند. "اما برخی از آنها حتی بهتر از پاسخ اولیه آنها به درمانهای استاندارد مراقبت عمل کردند."
داستان فرد درمان شده با این روش
پیتر والادز، 58 ساله، از انتاریو، کالیفرنیا، یکی از بیمارانی است که به بهبودی کامل رسیده است. او که مدیر سابق تبلیغات و پدر سه فرزند بود، در سال 2014 تشخیص داده شد که به گلیوما با درجه بالا مبتلا شده است. تومور سمت راست مغز او سه بار با جراحی برداشته شد. پس از آخرین عمل جراحی او، پزشکان غیر شهر امید به او گفتند که تومور را نمیتوان دوباره برداشت. والادز گفت: «یکی از پزشکان به من گفت که کارهایم را سر و سامان بده، زیرا فقط چند ماه دیگر زنده مانده ام. او همچنین به من گفت که به دنبال دریافت درمان با سلول های CAR T در شهر امید باشم. والادز در جولای 2018 درمان با سلول های CAR T را با حداقل عوارض جانبی دریافت کرد. او عوارض مربوط به زخم را تجربه کرد که احتمالاً نتیجه انجام چندین عمل جراحی و پرتودرمانی قبلی برای درمان تومور او بود. سمت چپ بدنش تا حدی فلج شده است. پدر سه کودک بالغ و یک نوه 5 ساله از زمان درمان CAR T بیش از 5 سال و نیم پیش هیچ درمان دیگری دریافت نکرده است. علاوه بر ارزیابی ایمنی و امکانسنجی سلولهای IL13Rα2 CAR T تحویل محلی برای این کارآزمایی، براون، بدی و تیم همچنین میخواستند در مورد اینکه کدام بیماران ممکن است بهترین پاسخ را به درمان نشان دهند، بیشتر بیاموزند. آنها با نمونهبرداری از تومورها و مایع مغزی نخاعی در محلهای زایمان، نشانگرهای خاصی را یافتند که به ترتیب با بقا و با تجویز سلولهای CAR T و زیست فعالی مرتبط بودند.
بررسی تغییرات مغز و ارائه درمان همزمان
بدیع گفت: «این ایده که میتوان همزمان یک درمان ارائه کرد و از محیط نمونهبرداری کرد تا تغییرات مغز را تجزیه و تحلیل کند، بسیار منحصربهفرد است و میتواند تأثیر زیادی در این زمینه داشته باشد». فکر میکنم مردم از این فناوریها استفاده خواهند کرد که میتوانند به ما کمک کنند مکانیسمهای بالقوه مقاومت یا شکست درمان را بشناسیم.» نتایج کارآزمایی بر اساس بیش از یک دهه کار مشترک بین براون، بدی، استفان جی فورمن، MD، مدیر آزمایشگاههای تحقیقاتی سلولهای T و سایر محققان شهر امید بر روی سلولهای T IL13Rα2-CAR است. بدیع.گفت: «این یک ترجمه داخلی از یافتههای علمی به آزمایشهای انسانی بود - نمونهای واضح از اینکه چگونه میتوان یک درمان جدید را در بیماران آزمایش کرد، سپس برای بهبود آن به آزمایشگاه رفت و سپس با درمان مؤثرتر به کلینیک بازگشت.» بنابراین شهر امید با امکانات بالینی، تحقیقاتی و تولیدی خود در یک پردیس، به طور منحصر به فردی برای مهار منابع "نیمکت تا بالین" لازم برای کشف، توسعه، ساخت، تضمین کیفیت، آزمایش و استقرار درمان های پیشرو قرار دارد.
گام بعدی مطالعه
در مرحله بعد، تیم میگوید که مطالعات تصادفیسازیشده آینده در گروههای بیماران بزرگتر برای تأیید و گسترش یافتههای مربوط به پارامترهای حیاتی برای درمان موفقیتآمیز CAR T مورد نیاز است. براون میگوید که آنها همچنین هیجان زده هستند که آزمایشی را برای مهندسی سلولهای CAR T برای مقاومت در برابر تبدیل فاکتور رشد بتا، یک سرکوبگر غالب تومور، و همچنین مطالعه ای برای ترکیب CARهای مختلف که میتوانند چندین آنتی ژن را هدف قرار دهند و ساخت CARهای دو گونه ای جدید را هدف قرار میدهد، آغاز کنند. در واقع این کار میتواند به جای یک هدف، دو هدف بیماری را درگیر کند. او گفت: بین نتایج مثبتی که در مطالعه فاز اول خود دیدیم و راههای جدیدی که در حال بررسی هستیم، امیدواریم کار ما بتواند تأثیر چشمگیری بر حوزه ایمونوتراپی و زندگی بیماران سرطانی در سراسر جهان داشته باشد.
پایان مطلب/.