تاریخ انتشار: شنبه 29 اردیبهشت 1403
ظهور یک بیماری همه گیر باکتریایی جدید
یادداشت

  ظهور یک بیماری همه گیر باکتریایی جدید

رژیم غذایی مبتنی بر گوشت خام برای حیوانات خانگی مرتبط با باکتری‌های مقاوم به دارو، نگرانی‌هایی را در مورد خطرات سلامت عمومی ایجاد می‌کند
امتیاز: Article Rating

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، تشخیص یک کلون سالمونلا همه‌گیر غالب و باکتری E. coli که حامل ژن‌های متحرک مقاومت به کولیستین در RMBD هستند ممکن است خطر بالقوه قرار گرفتن در معرض انسان را به همراه داشته باشد. این می‌تواند از طریق دست زدن به غذای حیوان خانگی و/یا انتشار محیطی توسط حیوانات خانگی رخ دهد. در همین راستا در مطالعه‌ای که اخیراً در مجله Eurosurveillance منتشر شده است، محققان نقش بالقوه «رژیم‌های غذایی مبتنی بر گوشت خام (RMBDs)» را به‌عنوان مخزن و خطر ابتلا به عفونت انسان و حیوان خانگی برای باکتری‌هایی مانند Salmonella sp و اشریشیا کلی بیماری زا بررسی کردند. مشاهده شده که RMBD ها برخلاف غذای حیوانات خانگی فرآوری شده معمولی، که اکثر آنها تحت مراحل مختلف پردازش حرارتی یا مکانیکی (پخت و پز، اکستروژن، آسیاب کردن، و کم آبی) قرار می‌گیرند، اغلب در حالت خام یا حداقل پخته شده مصرف می‌شوند و فروخته می‌‍شوند. این یافته‌ها نیاز به اقدامات پیشگیرانه شامل صنعت حیوانات خانگی، آژانس‌های ایمنی مواد غذایی و صاحبان حیوانات خانگی را برای کاهش خطرات برای سلامت عمومی را نشان می‌دهد

ظهور یک بیماری همه گیر باکتریایی جدید

مطالعه حاضر این واقعیت نگران کننده را برجسته می‌کند که علیرغم مقررات سختگیرانه و قانونی اتحادیه اروپا (EU) در مورد استفاده و ایمنی میکروبیولوژیکی محصولات جانبی حیوانی، RMBD ها، حتی از مارک‌های معتبر اروپایی (نمونه برداری شده از پرتغال)، ممکن است به عنوان وسیله ای برای سالمونلا و E. coli مقاوم به چند دارو (MDR)، که برخی از آنها به کولیستین، یک آنتی بیوتیک خط آخر، مقاوم باشند. بنابراین نشان داده می‌شود که غذاهای فرآوری شده معمولی جایگزین غذای ایمن تری برای سگ‌های خانگی هستند که آنها را مصرف می‌کنند و صاحبان آنها که در مجاورت فیزیکی نزدیک هستند (به عنوان مثال، دست زدن به غذای آنها). این امر مستلزم ارتقای آگاهی از خطرات RMBD ها، مزایای سلامتی پردازش غذای حیوانات خانگی، و نیاز به نظارت میکروبیولوژیکی مداوم مواد غذایی حیوانات خانگی است، تا مبادا شاهد ظهور یک بیماری همه گیر باکتریایی جدید باشیم که توسط آنتی بیوتیک‌های خط آخر فعلی قابل درمان نیست.

آلودگی به باکتری‌ها و انگل‌های بیماریزای مشترک بین انسان و دام

صنعت غذای حیوانات خانگی در دهه‌های اخیر به دلیل افزایش جمعیت حیوانات خانگی، پیوندهای قوی تر انسان و حیوان خانگی و تقاضا برای محصولات غذایی حیوانات خانگی با کیفیت بالا، تکامل یافته است. غذای فرآوری شده برای حیوانات خانگی که با روش‌های مختلف پردازش (مانند آسیاب کردن، پختن، اکستروژن و آب‌گیری) تولید می‌شود، به طور سنتی برای تغذیه حیوانات خانگی بی‌خطر و از نظر تغذیه‌ای مناسب در نظر گرفته می‌شود. با این حال، از آنجایی که برخی از صاحبان حیوانات خانگی غذای فرآوری نشده را سالم‌تر می‌دانند، رژیم‌های غذایی مبتنی بر گوشت خام (RMBDs) برای سگ‌ها محبوبیت پیدا کرده است. RMBDها عمدتاً از گوشت، استخوان و اندام‌های نپخته یا با حداقل فرآوری شده تشکیل شده‌اند که درمان اولیه آن انجماد است، و طبیعی‌تر از غذاهای فرآوری‌شده حیوانات خانگی معمولی در نظر گرفته می‌شوند. با این وجود، شواهد علمی برای حمایت از مزایای RMBD کمیاب است و بسیاری از سازمان‌های حرفه‌ای دامپزشکی (مانند انجمن جهانی دامپزشکی حیوانات کوچک) و آژانس‌های بهداشت عمومی بین‌المللی (مانند مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ایالات متحده (ایالات متحده)) آنها را مشاهده می‌کنند که به عنوان خطرات بالقوه سلامت هم برای حیوانات و هم برای انسان است. زیرا منجر به آلودگی به باکتری‌ها و انگل‌های بیماریزای مشترک بین انسان و دام می‌شود.

اهمیت مطالعه

غذای حیوان خانگی فرآوری شده معمولی گزینه ایمن تری نسبت به RMBD است. این به این دلیل است که RMBDها(غذای خام) می‌توانند حامل باکتری‌های مقاوم به چند دارو، از جمله سالمونلا و E. coli بیماری زا منتشر شده جهانی باشند که حاوی ژن‌های رمزکننده مقاومت به کولیستین، آنتی بیوتیک بسیار مهم برای پزشکی انسانی است. این خطرات در تولید مواد غذایی-حیوانی مکرر است و باعث عفونت در انسان در سراسر جهان می‌شود.

آیا غذای خام سالم تر از غذای فرآوری شده است؟

افزایش حساسیت جهانی به ضررهای سلامتی و تناسب اندام ناشی از فرآوری گسترده اقلام غذایی برای انسان و حیوانات خانگی آنها باعث شده است که برخی از صاحبان حیوانات خانگی رژیم‌های غذایی مبتنی بر گوشت خام (RMBDs) را انتخاب کنند که ظاهراً سالم‌تر هستند. رشد اوراق قرضه انسان و حیوان خانگی، به ویژه پس از بیماری همه گیر کروناویروس 2019 (COVID-19) ، تقاضا برای RMBD های با کیفیت بالا را تشدید کرده است. با این حال، تعداد فزاینده‌ای از ادبیات این فرضیه را مطرح می‌کنند که این غذاهای «سالم» ممکن است به آن اندازه که عموماً تصور می‌شود بی‌خطر نباشند. برخلاف جایگزین‌های غذای حیوانات خانگی که تقریباً همه آنها به عنوان ایمن برای مصرف و عاری از آلودگی میکروبیولوژیکی تأیید شده‌اند، RMBD‌ها اغلب فاقد عملیات حرارتی یا مکانیکی هستند، همراه با انجماد، یک روش پردازش تقریباً بدون هیچ مزیت ایمنی بخش عمده ای از فرآیند تولید RMBD. این باعث می‌شود این غذاهای جدید حیوانات خانگی به احتمال زیاد مخازن و وسایل نقلیه بیماری‌زا باشند، نگرانی‌ای که با توجه به فراخوان بیش از 20 دسته RMBD در اتحادیه اروپا (EU) تنها از سال 2020، مطالعات بیشتر و بیشتری معتبر بودن آن را کشف می‌کنند. به طور نگران کننده ای، برخی از این منابع غذایی آلوده حاوی آثاری از مقاومت چند دارویی (MDR) Salmonella sp. و اشریشیا کلی، که بیشتر آنها پاتوژن‌های انسانی هستند، و برخی از آنها مقاوم به کولیستین، یکی از حیاتی ترین آنتی بیوتیک‌های انسانی خط آخر موجود در حال حاضر، کشف شده اند. متأسفانه، با توجه به تازگی نسبی این گزارش‌ها، صنعت غذای حیوانات خانگی و صاحبان حیوانات خانگی به طور یکسان از خطرات بالقوه ای که RMBD ها ارائه می‌دهند، غافل می‌مانند، و اکثر افراد نگران تصور می‌کنند که مقررات اتحادیه اروپا برای جلوگیری از این خطرات نامطلوب بهداشت عمومی کافی است.

شیوه مطالعاتی

مطالعه حاضر با هدف شناسایی هر گونه سالمونلا sp. یا جمعیت انتروباکتریاسه موجود در RMBD از برندهای محبوب اروپایی غذای حیوانات خانگی، به ویژه آنهایی که از نظر ژنتیکی باکتری MDR با پتانسیل عفونت انسانی را تایید کرده اند. نمونه‌های غذا به صورت فیزیکی از فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های محبوب حیوانات خانگی در منطقه شهری پورتو پرتغال به دست آمد. آنها شامل 55 نمونه غذا بودند که نشان دهنده 50 ماده غذایی منحصر به فرد سگ از 25 تولید کننده بودند که 21 مورد از آنها جهانی هستند و محصولات خود را در بیش از اتحادیه اروپا توزیع می‌کنند. روش‌های تشخیص سازمان استاندارد بین‌المللی استاندارد (ISO) برای شناسایی سالمونلا SP غیر تیفوئیدی استفاده شد. به طور مشابه، سیمونز سیترات آگار + اینوزیتول (SCAi) و صفحات آگار تریپتون صفرا ایکس گلوکورونید (TBX) با و بدون کولیستین برای شناسایی و اعتبارسنجی انتروباکتریاسه های حامل mcr استفاده شد. برای تأیید تظاهرات فنوتیپی ژنوتیپ‌های MDR، جدا شده در کنار آنتی‌بیوتیک‌های رایج مانند آموکسی سیلین، سفپیم، مروپنم، استرپتومایسین و غیره تحت آزمایش‌های انتشار دیسک قرار گرفتند. تکنیک‌های توالی‌یابی نسل بعدی HiSeq Illumina برای روشن کردن نمایندگان کلونی‌های باکتریایی که مقاومت ژنتیکی قابل توجهی به آنتی‌بیوتیک نشان می‌دهند، استفاده شد. تایپ توالی چند لوکوس ژنوم هسته (cgMLST)، یک تکنیک فیلوژنتیکی برای روشن کردن حضور و هدف فنوتیپی بالقوه مجموعه ای از ژن‌ها (در اینجا، ژن‌های مقاومت به بیماری زا و آنتی بیوتیک) مشترک با کلادهای فیلوژنتیکی نزدیک به هم (سالمونلا و انتروباکتریاسه)، برای مقایسه استفاده شد. تجزیه و تحلیل ژنومی سویه‌های به‌دست‌آمده در مطالعه حاضر در مقابل آنهایی که قبلاً در پایگاه‌های داده آنلاین مختلف از جمله Enterobase آپلود شده‌اند.

یافته‌ها و نتیجه گیری‌های مطالعه

یافته‌های مطالعه وجود گونه‌های انتروکوکوس را برجسته می‌کند. در تمام 55 RMBD مورد بررسی، همه 22 آیتم مرطوب که حاوی مقادیر بیش از حد محدود اتحادیه اروپا از جمعیت MDR Salmonella و Enterobacteriaceae بودند. نگران کننده است که سالمونلا sp. شناسایی شده در این مطالعه متعلق به ژنوتیپ ST34، یک ژنوتیپ غالب عامل بیماری همه گیر انسانی است که حیوانات حامل آن بدون علامت هستند. "نتایج ما قویاً نشان می‌دهد که غذای حیوان خانگی فرآوری شده معمولی گزینه ایمن تر است و بر نقش حیاتی عملیات حرارتی در تولید غذای حیوانات خانگی برای کاهش موثر خطرات میکروبیولوژیکی تاکید می‌کند." علیرغم این باور فزاینده که غذاهای بدون فرآوری شده سالم ترین و مغذی ترین نوع غذا برای انسان و حیوانات خانگی آنها هستند، عدم پخت و پز مناسب قبل از سرو و تماس مستقیم انسان با گوشت آلوده (در کشتارگاه یا در حین سرو) ممکن است به عنوان نقاط آسان انتقال انسان و دام عمل کنند، که با توجه به فنوتیپ‌های MDR باکتری‌های شناسایی شده، ممکن است به سرعت به یک بیماری همه گیر جهانی تبدیل شود.

مقاومت در برابر آنتی بیوتیک‌های دامپزشکی رایج

مقاومت در برابر آنتی بیوتیک‌های دامپزشکی رایج مانند بتالاکتام ها، فلوروکینولون ها، تتراسایکلین و سولفونامیدها به ویژه مشهود بود، که منعکس کننده روندهای مشاهده شده در سایر مطالعات اروپایی بر روی نمونه‌های غذای حیوانات خانگی با منشاء مختلف است." تحقیقات بیشتر و مهمتر از آن آگاهی عمومی برای محافظت از حیوانات خانگی و صاحبان آنها در برابر اطلاعات نادرست موجود در اینترنت، به ویژه در رسانه‌های اجتماعی، مورد نیاز است.

پایان مطلب/.

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه