یادداشت
درمان سندرم آلپورت کلیه با سلولهای بنیادی مزانشیمی بافت بندناف انسانی
محققان به دنبال درمان اختلال عملکرد کلیه در سندرم آلپورت با سلولهای بنیادی مزانشیمی بافت بندناف انسانی هستند.
امتیاز:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، مقدمه سندرم آلپورت (AS) یکی از شایعترین بیماریهای ارثی کلیوی کشنده در انسان است که بدون درمانهای مؤثر، خطر بالایی برای پیشرفت به مرحله نهایی بیماری کلیوی دارد. سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSCs) اخیرا به عنوان یک استراتژی درمانی امیدوارکننده برای بیماری مزمن کلیوی ظاهر شدهاند. با این حال، ایمنی و پتانسیل درمانی انتقال MSC برای بیماران مبتلا به AS هنوز نیاز به تایید دارد. بنابراین، ما یک کارآزمایی بالینی را برای ارزیابی این فرضیه طراحی کردهایم که انفوزیون داخل وریدی MSC مشتق از بندناف انسانی (hUC-MSC) در کودکان مبتلا به AS ایمن، امکانپذیر و به خوبی قابل تحمل است.
سندرم آلپورت (AS)
سندرم آلپورت (AS) یکی از شایع ترین بیماریهای کلیوی ارثی کشنده انسان است. شیوع آن 1 در 50000 تولد زنده گزارش شده است. کمبود زنجیرههای کلاژن نوع IV α3، α4 یا α5 در غشای پایه گلومرول کلیوی، چشمها و گوشها به ترتیب ناشی از جهش در COL4A3، COL4A4 یا COL4A5 است. بنابراین، AS با هماچوری، آلبومیناوری و کاهش تدریجی عملکرد کلیه، و همچنین کاهش شنوایی حسی عصبی و ناهنجاریهای چشمی مشخص میشود. نتایج بیمار بستگی به این دارد که آیا بیماری به X مرتبط است یا خیر. لازم به ذکر است که جامعه در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری کلیوی مرحله نهایی (ESRD) هستند. درمانهای کنونی برای بیماران مبتلا به میکروآلبومینوری بر تسکین علائم با استفاده از مهارکنندههای آنزیم تبدیلکننده آنژیوتانسین یا مسدودکنندههای گیرنده آنژیوتانسین برای کاهش پروتئینوری و تأخیر در ESRD تمرکز دارد. با این حال، ایمنی و اثربخشی طولانی مدت در کودکان خردسال مبتلا به میکروآلبومینوری اولیه نیاز به مطالعه بیشتر دارد. سایر استراتژیهای درمانی جدید بر التهاب مزمن و فیبروز ناشی از ناهنجاریهای کلاژن نوع IV تمرکز دارند. بنابراین نمونههای زیستی انسانی برای تجزیه و تحلیل رونویسی و پروتئومی جمعآوری میشود تا بینش عمیقتری در مورد مکانیسم درمانی سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بند ناف انسانی ارائه شود. چندین سایت بالینی در کارآزمایی شرکت خواهند کرد تا به مشکلات پیش بینی شده بیماری نارد سندرم آلپورت به عنوان یک بیماری ارثی رسیدگی کنند.
طبقه بندی جامع از اختلالات ژنتیکی شبکه کلاژن IV
یک گروه کاری از پزشکان شامل نفرولوژیستها و متخصصان ژنتیک به منظور تسریع در تشخیص و شروع درمان با هدف به تاخیر انداختن پیشرفت نارسایی کلیه، یک طبقهبندی جامع از اختلالات ژنتیکی شبکه کلاژن IV α345 ایجاد کردند. این سندرم باید برای افرادی با هر گونه ژنتیکی که با سنتز، رسوب و عملکرد طبیعی شبکه کلاژن IV α345 غشاهای پایه تداخل دارد، اعمال شود. طبق این طرح، فنوتیپ آلپورت از یک اختلال غیرپیشرونده محدود به کلیه تا بیماری چند سیستمی پیشرونده متغیر است و طیف ژنتیکی شامل توارث وابسته به X، اتوزومال مغلوب، اتوزومال غالب و توارث دیژنیک است.
شیوه تحقیقاتی
روشها و تجزیه و تحلیل این مطالعه، پروتکل اولین کارآزمایی بالینی آینده نگر را برای ارزیابی ایمنی و اثربخشی اولیه انتقال خون hUC-MSC در کودکان مبتلا به AS در مراحل اولیه گزارش کرده است. در این طرح کودکان بیمار با تشخیص AS که آلبومینوری مداوم دارند کاندیدای غربالگری خواهند بود. دوازده بیمار واجد شرایط برای انجام طرح برنامه ریزی شده اند و تحت نظارت دقیق ایمنی تزریقات hUC-MSC را دریافت خواهند کرد و ارزیابیهای اثربخشی را در بازدیدهای بعدی برنامه ریزی شده تکمیل میکنند. نقاط پایانی اولیه شامل وقوع عوارض جانبی برای ارزیابی ایمنی و سطح آلبومینوری برای ارزیابی اثربخشی است. ارزیابیهای نقطه پایانی ثانویه بر اساس اندازهگیریهای هماچوری و فیلتراسیون گلومرولی است. نقاط پایانی اثربخشی هر بیمار در مقایسه با سطح پایه آنها ارزیابی خواهد شد. علاوه بر این، مکانیسم اساسی درمان hUC-MSC از طریق آنالیز رونوشت و پروتئومیک نمونههای خون و ادرار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پایان مطلب/.