تاریخ انتشار: یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
درمان جدید علیه ریزش مو ناشی از خود ایمنی پوستی
یادداشت

  درمان جدید علیه ریزش مو ناشی از خود ایمنی پوستی

محققان یک چسب میکروسوزن تولید کردند که می‌تواند بدون درد روی پوست قرار گرفته و داروهایی را آزاد کند که به تعادل مجدد پاسخ ایمنی در محل کمک کند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، محققان یک درمان جدید بالقوه برای آلوپسی آره آتا، یک اختلال خود ایمنی که باعث ریزش مو می‌شود و افراد در هر سنی از جمله کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد، توسعه داده‌اند. برای اکثر بیماران مبتلا به این نوع ریزش مو، هیچ درمان موثری وجود ندارد. یک تیم تحقیقاتی یک چسب میکروسوزن ایجاد کرده است که می‌تواند بدون درد روی پوست سر اعمال شود و داروهایی را آزاد می‌کند که به تعادل مجدد پاسخ ایمنی در محل کمک می‌کند و حمله خود ایمنی را متوقف می‌کند. در مطالعه‌ای روی موش‌ها، محققان دریافتند که این درمان به موها اجازه می‌دهد تا دوباره رشد کنند و التهاب در محل درمان را به‌طور چشمگیری کاهش داد، در حالی که از اثرات سیستمیک ایمنی در سایر نقاط بدن جلوگیری کرد. به گفته محققان، این استراتژی همچنین می‌تواند برای درمان سایر بیماری‌های پوستی خود ایمنی مانند ویتیلیگو، درماتیت آتوپیک و پسوریازیس تطبیق داده شود. طبق گفته محققان این رویکرد نوآورانه نشان دهنده یک تغییر پارادایم است. اکنون به جای سرکوب سیستم ایمنی، بر تنظیم آن دقیقاً در محل برخورد آنتی ژن برای ایجاد تحمل ایمنی تمرکز می‌کنند.

ریزش مو کودکان

ریزش مو (آلوپسی) ممکن است به اندازه بزرگسالان در کودکان شایع نباشد، اما دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. در حالی که می‌تواند برای والدین و فرزندان ناراحت کننده باشد، این وضعیت معمولاً پس از شناسایی و رفع علت بهبود می‌یابد. علل مختلفی برای ریزش مو در نوزادان، کودکان و نوجوانان وجود دارد. شایع‌ترین دلایل به سن کودک بستگی دارد. در بیشتر موارد، موهای از دست رفته خود به خود رشد می‌کنند. زمانی‌که موها دوباره رشد نمی‌کنند، درمان‌هایی وجود دارد. ریزش مو در نوزادان و نوزادان بسیار شایع است. تقریباً همه نوزادان در چند ماه اول زندگی مقداری  و احتمالاً همهاز موهایشان می‌ریزند. این طبیعی است و قابل انتظار است و موها دوباره رشد خواهند کرد. برخی از نوزادان موهای پشت سر خود را بیشتر از سایر قسمت های پوست سر از دست می دهند. این غیرعادی نیست و موها به طور طبیعی در طی چند ماه رشد می کنند. ریزش مو در کودکان بزرگتر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از دلایل رایج ریزش موی کودک یا نوجوان عبارتند از:

آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است که می‌تواند افراد را در هر سنی از جمله کودکان مبتلا کند. این زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی که قرار است از ما محافظت کند و با میکروب ها مبارزه کند، در عوض به فولیکول‌های مو حمله کرده و باعث ریزش مو می‌شود. آلوپسی آره آتا به صورت نقاط طاس گرد یا بیضی شکل روی پوست سر ظاهر می‌شود که موهای کاملاً از بین رفته و لکه‌های صافی از پوست ایجاد می‌شود. بیشتر اوقات، آلوپسی آره آتا به چند تکه محدود می شود و موها دوباره رشد کرده و لکه‌ها را پر می‌کنند. درمان‌های آلوپسی آره‌آتا زمانی می‌توانند کمک کنند که موها در عرض چند ماه دوباره رشد نکنند یا تعداد زیادی از موهای سر از بین رفته باشند. اولین گام در درمان با استفاده از کرم‌ها یا پمادها یا لوسیون‌ها مانند داروهای استروئیدی است که روی نقاط طاسی اعمال می‌شود تا فعالیت سیستم ایمنی در آن نواحی کاهش یابد. اگر ریزش مو گسترده باشد، درمان آن دشوارتر می‌شود. خوشبختانه، درمان‌های جدید همیشه در حال مطالعه هستند و برخی از آنها نویدبخش درمان آلوپسی آره‌اتا هستند.

تحویل مستقیم

آلوپسی آره‌آتا، رخ می‌دهد که سلول‌های T خود بدن به فولیکول‌های مو حمله کرده و باعث ریزش مو می‌شود. تنها درمان در دسترس برای اکثر بیماران تزریق استروئیدهای سرکوب کننده سیستم ایمنی به پوست سر دردناک است و بیماران اغلب نمی‌توانند آن را تحمل کنند. برخی از بیماران مبتلا به آلوپسی آره‌آتا و سایر بیماری‌های پوستی خودایمنی را نیز می‌توان با داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی که به صورت خوراکی تجویز می‌شوند درمان کرد، اما این داروها منجر به سرکوب گسترده سیستم ایمنی می‌شوند که می‌تواند عوارض جانبی نامطلوبی داشته باشد. این رویکرد کل سیستم ایمنی را خاموش می کند و علائم التهاب را تسکین می‌دهد اما منجر به عود مکرر می‌شود. علاوه بر این، حساسیت به عفونت‌ها، بیماری های قلبی عروقی و سرطان را افزایش می‌دهد. پوست تنها اندامی در بدن ما است که می‌توانیم آن را ببینیم و لمس کنیم، اما وقتی نوبت به دارورسانی به پوست می‌رسد، به تجویز سیستمیک برمی‌گردیم. ما پتانسیل زیادی در استفاده از چسب میکروسوزن برای برنامه‌ریزی مجدد سیستم ایمنی به صورت موضعی دیدیم. تکه‌های میکروسوزن مورد استفاده در این مطالعه از اسید هیالورونیک با پلی اتیلن گلیکول (PEG) ساخته شده‌اند که هر دو زیست سازگار هستند و معمولاً در کاربردهای پزشکی استفاده می‌شوند. با این روش تحویل، داروها می‌توانند از لایه بیرونی سخت اپیدرم عبور کنند، که ‌موارد اعمال شده روی پوست نمی‌توانند به آن نفوذ کنند. این فرمول پلیمری به ما اجازه می‌دهد تا سوزن‌هایی با دوام بالا ایجاد کنیم که قادر به نفوذ موثر به پوست هستند. علاوه بر این، به ما انعطاف پذیری برای ترکیب هر داروی مورد نظر را می‌دهد. برای این مطالعه، محققان مواد را با ترکیبی از سیتوکین‌های IL-2 و CCL-22 بارگذاری کردند. این مولکول‌های ایمنی با هم به جذب سلول‌های T تنظیمی کمک می‌کنند که تکثیر می‌شوند و به کاهش التهاب کمک می‌کنند. این سلول‌ها همچنین به سیستم ایمنی کمک می‌کنند تا تشخیص دهد که فولیکول‌های مو آنتی‌ژن‌های خارجی نیستند، بنابراین از حمله به آن‌ها جلوگیری می‌کند.

رشد مجدد مو

محققان دریافتند که موش‌هایی که به مدت سه هفته یک روز در میان با این ترکیب درمان شده بودند، سلول‌های T تنظیمی بیشتری در محل حضور داشتند، همراه با کاهش التهاب. موها توانستند در آن مکان‌ها دوباره رشد کنند و این رشد تا چند هفته پس از پایان درمان حفظ شد. در این موش‌ها، هیچ تغییری در سطح سلول‌های T تنظیم‌کننده در طحال یا غدد لنفاوی وجود نداشت، که نشان می‌دهد درمان فقط روی محلی که پچ در آن اعمال شده بود، تأثیر می‌گذارد. در مجموعه دیگری از آزمایش‌ها، محققان پوست انسان را با سیستم ایمنی انسانی به موش‌ها پیوند زدند. در این موش‌ها، درمان میکرونیدل نیز باعث تکثیر سلول‌های T تنظیمی و کاهش التهاب شد. محققان این ترکیب‌های میکروسوزن را طراحی کردند تا پس از رهاسازی محموله دارویی خود، نمونه‌هایی را نیز جمع‌آوری کنند که می‌توان از آنها برای نظارت بر پیشرفت درمان استفاده کرد. اسید هیالورونیک باعث می‌شود سوزن‌ها پس از ورود به پوست حدود ده برابر متورم شوند که به آنها اجازه می‌دهد مایع بینابینی حاوی مولکول‌های زیستی و سلول‌های ایمنی را از پوست جذب کنند. پس از حذف ترکیب، محققان می‌توانند نمونه‌ها را برای اندازه‌گیری سطوح سلول‌های T تنظیمی و نشانگرهای التهابی آنالیز کنند. این می‌تواند برای نظارت بر بیماران آینده که ممکن است تحت این درمان قرار گیرند ارزشمند باشد. اکنون محققان قصد دارند این رویکرد را برای درمان آلوپسی توسعه دهند و به سایر بیماری‌های پوستی خودایمنی بسط دهند.

پایان مطلب./

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.