تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 29 خرداد 1403
کاراگینان در رژیم غذایی: دوست یا دشمن برای بیماری التهابی روده؟
یادداشت

  کاراگینان در رژیم غذایی: دوست یا دشمن برای بیماری التهابی روده؟

نتایج حاصل از مطالعات اخیر حاکی از نتایج امیدوارکننده استفاده از کاراگینان به عنوان افزودنی به رژیم غذایی است.
امتیاز: Article Rating

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، در حالی که پاتوژنز دقیق IBD نامشخص است، عوامل ژنتیکی، محیطی و تغذیه‌ای و همچنین ترکیب میکروبیوم روده نقش مهمی ایفا می‌کنند. افزودنی‌های غذایی، که به طور فزاینده‌ای در رژیم غذایی غربی مصرف می‌شوند، برای اثرات بالقوه آن‌ها بر IBD مورد بررسی قرار می‌گیرند. این افزودنی‌ها می‌توانند با تغییر ترکیب میکروبیوتا، پاسخ‌های ایمنی و نفوذپذیری روده بر سلامت روده تأثیر بگذارند و به بیماری‌های خودایمنی و التهاب کمک کنند. با وجود تعداد فزاینده مطالعات در مورد افزودنی‌های غذایی و IBD، اثرات خاص کاراگینان هنوز به اندازه کافی مورد تحقیق قرار نگرفته است. این بررسی با تحلیل انتقادی مطالعات اخیر در مورد اثرات کاراگینان بر میکروبیوتای روده، نفوذپذیری روده و فرآیندهای التهابی به این شکاف می‌پردازد. 
افزودنی‌های مواد غذایی
افزودنی‌های غذایی به عنوان موادی تعریف می‌شوند که جزء معمولی غذا نیستند و برای افزایش قابلیت‌های تکنولوژیکی یا برای بهبود طعم یا ارائه به غذا اضافه می‌شوند. اینها شامل رنگ‌ها، شیرین‌کننده‌ها و غلیظ‌کننده‌ها، ضد میکروبی‌ها و آنتی‌اکسیدآن‌ها هستند. در صورتی که استفاده از آن‌ها از نظر فنی ضروری، ایمن، گمراه کننده و برای مصرف کننده مفید نباشد، ممکن است افزودنی‌های غذایی اضافه شوند. در اتحادیه اروپا، افزودنی‌های غذایی دارای شماره E مخصوص به خود هستند که روی برچسب محصول نشان داده شده است. 
افزودنی‌های غذایی و بیماری‌های خود ایمنی
رژیم غذایی بر سیستم ایمنی و التهاب تأثیر می‌گذارد، به ویژه رژیم غذایی غربی با غذاهای بسیار فرآوری شده. به نظر می‌رسد مصرف افزودنی‌های غذایی با افزایش بروز بیماری‌های خودایمنی و به طور کلی التهاب مرتبط باشد. به عنوان مثال، مصرف مزمن پلی سوربات 80 منجر به افزایش بیان فاکتور TNF-α در عضله می‌شود. با این حال، گزارش‌هایی از اثرات ضد التهابی افزودنی‌های غذایی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، بنزوات سدیم بیان TNF-α و IL-1β تحریک شده با LPS را در میکروگلیا موش مهار می‌کند. همچنین نشان داده شد که تجویز 80 میلی گرم کورکومین روزانه به مدت 3 ماه به بیماران مبتلا به استئوآرتریت منجر به کاهش سطح CRP (در مقایسه با افزایش در گروه دارونما) شد.
افزودنی‌های غذایی و سایر بیماری‌ها
افزودنی‌های غذایی ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک و/یا حساسیت مفرط شوند. همچنین توجه به اثرات بالقوه مضر افزودنی‌های غذایی بر سلامت کودکان، به‌ویژه رنگ‌های مصنوعی (رنگ‌های «Southampton Six») و/یا یک نگهدارنده بنزوات سدیم، که ممکن است بیش‌فعالی را در کودکان افزایش دهد، جلب می‌شود. علاوه بر این، به نظر می‌رسد رنگ‌های خوراکی مصنوعی علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی را در بزرگسالان جوان تشدید می‌کنند.
افزودنی‌های غذایی و میکروبیوم
به نظر می‌رسد که افزودنی‌های غذایی که معمولاً در "رژیم غذایی غربی" یافت می‌شوند ممکن است با پتانسیل پیش التهابی میکروبیوتا مرتبط باشند. شیرین کننده‌های مصنوعی (از جمله سوکرالوز، ساخارین، آسپارتام یا آس سولفام K)، سایر امولسیفایرها از جمله کربوکسی متیل سلولز، پلی سوربات 80 و مواد نگهدارنده ممکن است بر میکروبیوتای روده تأثیر بگذارند. در یک مطالعه تصادفی کنترل شده با دارونما، محققان نشان دادند که مصرف 15 گرم کربوکسی متیل سلولز در روز باعث کاهش تنوع باکتریایی در روده (کاهش Faecalibacterium prausnitzii و Ruminococcus sp.، افزایش Roseburia sp. و Lachnospiraceae) و تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می‌شود و غذاهای بسیار فرآوری شده ممکن است باعث شوند. تغییرات در میکروبیوتای روده، که ممکن است منجر به التهاب و ایجاد یا تشدید IBD شود.
افزودنی‌های غذایی و نفوذپذیری روده
افزایش نفوذپذیری روده منجر به انتقال باکتری‌ها و متابولیت‌های لیپوپلی ساکارید به داخل جریان خون می‌شود که منجر به اندوتوکسمی متابولیک و التهاب سیستمیک می‌شود که به آن «روده نشتی» می‌گویند. اختلال در سد روده‌ای در بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های خودایمنی مانند سی دی، سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری سلیاک و دیابت دیده می‌شود.
کاراگینان
یکی از افزودنی‌های غذایی کاراگینان، پلی گالاکتان خطی و محلول در آب است که به گروه هیدروکلوئیدها تعلق دارد. از دیواره سلولی جلبک‌های دریایی قرمز، عمدتاً از Chrondrus crispus، Kappaphycus alvarezii و Eucheuma denticulatum به دست می‌آید. بازار کاراگینان
مصرف کاراگینان در یک رژیم معمولی غربی 250 میلی گرم در هر فرد در روز تخمین زده می‌شود، اما می‌تواند به 2 تا 4 گرم در هر فرد در روز برسد. این ترکیب همچنین چهارمین افزودنی غذایی پر مصرف در بیماران کودکان مبتلا به CD است. نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) برای بازار کاراگینان تا سال 2028 به 6.5٪ تخمین زده می‌شود که در درجه اول به دلیل افزایش مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده و همچنین به دلیل افزایش تقاضا برای هیدروکلوئیدها است. اروپا سریعترین بازار در حال رشد است و منطقه آسیا-اقیانوسیه به دلیل تولید و مصرف قابل توجه و شرایط آب و هوایی مطلوب برای کشت و تولید بیشترین سهم بازار جهانی را دارد. 
عملکرد کاراگینان
کاراگینان به عنوان یک افزودنی غذایی، عملکرد غلیظ کننده، امولسیون کننده، تثبیت کننده و ژل کننده دارد. در محصولات لبنی استفاده می‌شود که در غلظت‌های کم از جدا شدن آب پنیر (به شکل κ) جلوگیری می‌کند و از جدا شدن پروتئین و چربی از شیر و چربی از خامه جلوگیری می‌کند. افزودن کاراگینان (κ یا λ) به خامه فرآیند هم زدن را بهبود می‌بخشد. یک مطالعه نشان داد که کاراگینان در 66 درصد دسرهای منجمد وجود دارد و بیشترین مقدار در مخلوط‌های فراستینگ یافت می‌شود.
ایمنی کاراگینان به عنوان یک افزودنی غذایی
کاراگینان به طور گسترده‌ای بی خطر در نظر گرفته می‌شود. استفاده از آن به عنوان یک افزودنی غذایی توسط سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA)، کمیته مشترک FAO/WHO در مورد افزودنی‌های غذایی (JECFA) و همچنین سازمان غذا و دارو (FDA) تایید شده است.  
تاثیر بر بیماری‌های التهابی روده
کاراگینان تجزیه شده در قرن گذشته برای القای زخم روده در حیوانات استفاده شد. شدت آن‌ها با مدت زمان عرضه این ترکیب افزایش یافت. تجویز محلول 5 درصد کاراگینان تجزیه شده به خوکچه هندی در آب آشامیدنی منجر به کاهش وزن بدن (کاهش 15 تا 25 درصد در مقایسه با شروع مطالعه)، ظاهر شدن خون در مدفوع (غیره در همه حیوانات پس از مطالعه) شد. کاراگینان یک افزودنی غذایی رایج است که به طور کلی بی خطر در نظر گرفته شده است. با این حال، اخیراً مطالعات جدیدی در مورد ارزیابی اثرات کاراگینان بر سلامتی، از جمله IBD، انجام شده است. خواص بالقوه پیش التهابی، افزایش نفوذپذیری روده، اختلال در تحمل گلوکز، و ترکیب میکروبیوم روده مشاهده شد. از سوی دیگر، مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد کاراگینان ممکن است رشد سلول‌های سرطانی را مهار کند. با این حال، مطالعات بیشتری برای تعیین نقش این افزودنی در انکوژن مورد نیاز است. علاوه بر این، هنگام نوشتن مقالات علمی یا ساخت مطالعات باید به نامگذاری دقیق کاراگینان توجه ویژه‌ای شود. ایجاد تمایز بین کاراگینان موجود در غذا، کاراگینان تجزیه شده و پلی ژینان ضروری است. این تحقیق باید بر بررسی اثرات کاراگینان تجزیه شده و کاراگینانی که برای مصرف انسانی تایید شده است تمرکز کند.
پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه