تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 20 شهریور 1403
تفاوت‌های جنسیتی در عفونت‌های قارچی
یادداشت

  تفاوت‌های جنسیتی در عفونت‌های قارچی

یافته‌های حاصل از مطالعات انسانی و حیوانی حاکی از آن است که جنس نر بیشتر از جنس ماده به عفونت‌های قارچی مبتلا می‌شود.
امتیاز: Article Rating

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، عفونت‌های قارچی اغلب به طور نامتناسبی مردان را نسبت به زنان تأثیر می‌دهند. از زمان که NIH در سال 2016 مطالبه کرد که محققان فرضیه‌های خود را در هر دو جنس بیولوژیکی آزمایش کنند، عفونت‌ها/استقرارهای قارچی متعددی دیگر نیز الگوهای خاص جنس را نشان داده‌اند. این الگوها در گونه‌های متعددی از جمله موش، دروزوفیلا، گربه و خفاش مشاهده شده است که دلالت بر پیامدهای قابل توجه برای درک این بیماری‌ها و توسعه درمان‌ها دارد. با وجود شناسایی این تفاوت جنسیتی، تحقیقات اولیه برای توضیح علل یا مکانیسم‌های زیربنایی آن محدود است. شواهد فعلی نشان می‌دهد که علل ممکن است به هورمون‌های جنسی، بیان ژنتیکی و رفتارهای تکامل یافته مربوط باشد. این بررسی اطلاعات اخیر درباره تفاوت جنسیتی در عفونت‌های یا استقرارهای قارچی در گونه‌های مختلف را ادغام می‌کند و جهت‌های تحقیقاتی آینده را برای رفع خلاءهای موجود پیشنهاد می‌دهد. بنابراین، این بررسی درک ارتباطات پیچیده بین جنس بیولوژیکی، عفونت‌های قارچی و پیامدهای سلامتی گسترده‌تر را پیشرفت می‌دهد.
مقدمه
در یک مطالعه مقطعی ۱۱ ساله، تینئا باربا که به عنوان تینئا سیکوزیس نیز شناخته می‌شود، به طور نامتناسب مردان را درگیر می‌کند. یک نظریه برای افزایش شیوع این وضعیت، به ویژه در میان مردان، در دسترس بودن گسترده‌تر و استفاده مکرر از کورتیکواستروئیدهای موضعی با قدرت بالا است. تحقیقات آینده باید بررسی کنند که آیا عوامل رفتاری دیگر، مانند سبک زندگی و بهداشت، در شیوع نامتناسب تینئا باربا در مردان نقش دارند. تینئا کاپیتس به طور نامتناسب زنان را درگیر می‌کند که 30 درصد آن‌ها HIV مثبت بودند و سیستم ایمنی ضعیف داشتند. در حالی که تینئا کاپیتس عمدتاً در کودکان بیماری ایجاد می‌کند، هنوز ممکن است در بالغین نیز مشاهده شود و یک نگرانی سلامتی عمومی، به ویژه در بیماران با سیستم ایمنی ضعیف است. 


تفاوت‌های جنسیتی در پاسخ به اختلالات مرتبط با بیماری در مایکوبیوم 
انسان‌ها

مایکوبیوم انسان، جزء قارچی میکروبیوم، پنج محل اصلی را شامل می‌شود: حفره دهان، مجرای روده‌ای، مجرای تنفسی، مجرای تناسلی ادرار و پوست. با وجود تنوع قارچی بالا، مایکوبیوم تنها کسر کوچکی از جامعه میکروبی کل را شامل می‌شود و کمتر از 0.1 درصد از میکروبیوتای مجرای گوارشی را تشکیل می‌دهد. میکرو ارگانیسم‌های قارچی نقش مهمی در متابولیزه کردن مواد غذایی و تسهیل هضم از طریق تولید آنزیم و ویتامین دارند. تعریف مایکوبیوم یک فرد سالم به دلیل تغییر پذیری قابل توجه بین افراد، چالش‌برانگیز است. با وجود این، شایع‌ترین فیلوم مشاهده شده در افراد سالم Ascomycota است که 48 تا 99 درصد از همه گونه‌های موجود را شامل می‌شود. فیلوم‌های دیگر، مانند Basidiomycota و Mucoromycota، وجود دارند، اما به طور قابل توجهی کمتر فراوان هستند.

برای بسیاری از این مثال‌ها، زنان نتایج بهتری دارند. یک نظریه که توسط فینک و کلین مطرح شده است ادعا می‌کند که انتخاب طبیعی ممکن است نقشی در عواقب مشاهده شده در زنان با حفاظت ایمنی بهتر از مردان داشته باشد. به عنوان مثال، انتخاب طبیعی امکان مشاهده افزایش تولید آنتی بادی در زنان را به دلیل تولید و انتقال نهایی آنتی بادی‌های حمل شده از طریق جفت و شیر مادر را فراهم می‌کند که برای بقا و موفقیت تولید مثل مهم است.


تفاوت‌های جنسیتی در پاسخ به عفونت‌های قارچی که باعث بیماری در پستانداران و بی‌مهرگان می‌شود
موش

یک مقاله اخیر تأثیر Aspergillus fumigatus (شاخه: آسکومایکوتا) هوایی را در موش‌های C57BL/6 شش هفته‌ای برای تقلید از قرار گیری در محدوده بینی انسان اندازه‌گیری کرد و پیش‌بینی‌کننده‌های قابل توجه پاسخ ایمنی در برابر این قارچ‌ها را تعیین کرد. موش‌های نر و ماده در معرض سه قرار گیری هفتگی A. fumigatus قرار گرفتند و سپس در روز 3 یا 28 روز پس از آخرین قرار گیری به قتل رسیدند. موش‌های ماده تیتر آنتی بادی و تغییرات چگالی بیان قابل توجهی بالاتری را نشان دادند. به عنوان مثال، در مقایسه با موش‌های نر، تیتر IgG2a مایع شستشوی برونکوآلوئلار در موش‌های ماده ناایو و موش‌های ماده مواجه شده با A. fumigatus قابل توجهی بالاتر بود که منعکس کننده پاسخ‌های ایمنی بالاتر در ماده‌ها است.
دروزوفیلا
یک بررسی اخیر از دانشگاه ادینبورگ، چندین نظریه را برای این که چرا تفاوت در پاسخ‌های ایمنی بین نر و ماده در D. melanogaster هنگامی که به عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و قارچی مربوط می‌شود، وجود دارد، ارائه می‌دهد. به طور خاص، دروزوفیلای نر نسبت به همتایان ماده خود احتمال بیشتری برای بقا در عفونت با مدل عفونت قارچی که معمولاً مطالعه می‌شود، Beauveria bassiana، هنگامی که مگس‌ها از طریق تلقیح اسپوری چالش می‌کنند، دارند. یک تفاوت جنسیتی مشابه در بقا هنگامی که مگس‌ها با قارچ خاک Metarhizium anisopliae عفونت می‌یابند، مشاهده می‌شود. در مقابل، دروزوفیلای نر به چالش سیستمیک C. albicans از طریق تزریق داخلی قفس سینه حساس‌تر هستند.
میمون‌ها
تغییرات در میکروبیوتای روده محدود به انسان‌ها نیست. یک رویکرد برای روشن کردن تفاوت‌های مشاهده شده در پاسخ‌های ایمنی بین میمون‌های نر و ماده ممکن است شامل بررسی نقش میکروبیوم و مدفوع باشد. یک مطالعه که در سال 2018 منتشر شد، ترکیب قارچی مدفوع را در میمون‌های تیبت بررسی کرد و تغییرات قابل توجه در بین جنس‌ها را فاش کرد. به طور خاص، نمونه‌های ماده غنی سازی دو تاکسون را نشان دادند، یعنی خانواده Mycosphaerellaceae و جنس Devriesia، در حالی که نمونه‌های نر غنی سازی قابل توجه دو تاکسون دیگر را نشان دادند، یعنی شاخه Ascomycota و خانواده Tetraplosphaeriaceae.
C. neoformans
در هر دو عفونت C. neoformans و P. brasiliensis، مردان حساس‌تر هستند، در حالی که زنان به عفونت‌های C. albicans حساس‌تر هستند. برای C. neoformans، بیش از 70 درصد افراد عفونی مرد هستند که سه برابر نیز احتمال بیشتری برای بستری شدن و مرگ از عفونت در مقایسه با زنان دارند. علاوه بر این، افراد مبتلا به HIV/AIDS، صرف نظر از جنس آن‌ها، در معرض خطر بالاتری از عفونت C. neoformans هستند. از زمان انتشار این مقالات، فقط چند مطالعه اخیر وجود دارد که الگوهای خاص جنس را در عفونت‌های قارچی انسانی بحث می‌کنند. این‌ها در زیر مورد بحث قرار گرفته‌اند.

یک بررسی اخیر تفاوت‌ها در حساسیت عفونت C. neoformans در انسان بین مردان و زنان را برجسته کرد. زنان در مبارزه با C. neoformans موفق‌تر هستند. یک نظریه فرض می‌کند که این نتیجه تفاوت‌ها در استروژن مشاهده شده در بین جنس‌ها است. به طور کلی، استروژن تصور می‌شود که به تنظیم بالا ایمنی از جمله تحریک سلول‌های T و B کمک می‌کند. افزایش فاگوسیتوز نیز در حضور استروژن مصنوعی و دی اتیل استیل بسترول مشاهده می‌شود.
بنابراین، تحقیقات آینده باید بررسی کنند که آیا عوامل دیگر به جز پاسخ ایمنی ضعیف بر حساسیت زنان به عفونت قارچی تأثیر می‌گذارند.
پایان مطلب/.

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه