نقش موثر رژیم غذایی در پیشگیری از زوال مغز
افرادی که در رژیم غذایی خود از میزان بالای برخی ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا 3 استفاده می کنند کمتر به انقباض مغز مرتبط با بیماری آلزایمر دچار می شوند.
امتیاز:
به گزارش بنیان، براساس مطالعه جدید منتشر شده در مجله Neurology ، افرادی که در رژیم غذایی خود از میزان بالای اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین C ، D ، E و ویتامین های گروه B برخوردار بودند نمره بالاتری در آزمون تفکر ذهنی نسبت به افراد با رژیم غذایی کم از نظر مواد مغذی بدست آوردند.
این اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D در درجه اول در ماهی یافت می شود. ویتامین های B و C و E آنتی اکسیدان هایی هستند که عمدتا در میوه ها و سبزیجات یافت می شوند.
یکی دیگر از یافته های این مطالعه نشان داد که افراد دارای رژیم غذایی با چربی های ترانس بالا بیشتراحتمال دارد دچار انقباض مغز و نمرات پایین ترآزمون تفکروحافظه نسبت به افراد با رژیم غذایی چربی ترانس پایین شوند.
چربی های ترانس عمدتا در مواد غذایی بسته بندی شده ، آماده ، سرخ شده ، منجمد وغذاهای پخته شده و مارگارین یافت می شوند.
این مطالعه شامل 104 نفر با سن متوسط 87 سال و خطربسیار کم ابتلا به مشکلات حافظه و تفکر بود. آزمایش خون برای تعیین سطح مواد مغذی مختلف موجود در خون هر یک از شرکت کنندگان مورد استفاده قرار گرفت. ازهمه شرکت کنندگان نیز تست های حافظه و مهارت های تفکر گرفته شد. مجموعا 42 نفر از شرکت کنندگان اسکن های MRI برای اندازه گیری حجم مغزشان داشتند.
به طور کلی ، شرکت کنندگان وضعیت تغذیه ای خوبی داشتند اما 7 درصد کمبود ویتامین B12 و 25 درصد کمبود ویتامین D داشتند.
نویسنده مطالعه Gene Bowman از دانشگاه پرتلند و عضو آکادمی نورولوژی آمریکا گفت که بیومارکرهای مواد مغذی در خون، مقدار قابل توجهی از تغییرات در حجم مغز و نمرات تفکر و حافظه را به خود اختصاص دادند.
برای نمرات تفکر و حافظه ، بیومارکرها مواد مغذی 17 درصد وعوامل دیگری مانند سن ، تعداد سال های تحصیل و فشار خون بالا 46 درصد از تنوع در نمرات را به خود اختصاص دادند. برای حجم مغزنیز نقش بیومارکرها مواد مغذی درتنوع 37 درصد بود.
Bowman گفت : "این نتایج نیاز به تایید دارد ، اما یقینا این بسیار هیجان انگیز است که فکر کنیم مردم به طور بالقوه می توانند از زوال مغز خود با تنظیم رژیم غذایی جلوگیری کنند.
پایان مطلب/