تاریخ انتشار: دوشنبه 21 آبان 1403
آزمایش جدید درتشخیص آلرژی
یادداشت

  آزمایش جدید درتشخیص آلرژی

محققان آزمایشی را برای ساده‌سازی تشخیص آلرژی ابداع کرده‌اند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، محققان آزمایشی را برای ساده‌سازی تشخیص آلرژی ابداع کرده‌اند. اثربخشی آن اکنون در نمونه‌های بالینی کودکان و نوجوانانی که از آلرژی به بادام زمینی رنج می‌برند، تایید شده است. نتایج می‌تواند اساساً تشخیص بالینی آلرژی را در آینده بهبود بخشد. آلرژی غذایی یک مشکل عمده بهداشتی در سراسر جهان است. در برخی کشورها، تا 10 درصد از جمعیت، عمدتاً کودکان خردسال، مبتلا هستند. آلرژی به بادام زمینی، به ویژه، یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها است و اغلب خود را در واکنش‌های شدید و بالقوه تهدید کننده زندگی نشان می دهد. استرس ناشی از آلرژی‌های غذایی نه تنها افراد مربوطه را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بلکه پیامدهای گسترده‌ای برای خانواده، سیستم بهداشتی و صنایع غذایی آنها نیز دارد. تست چالش خوراکی خوراکی، که در آن افراد برای آزمایش واکنش آلرژیک، آلرژن (مانند عصاره بادام زمینی) را تحت نظارت مصرف می‌کنند، هنوز استاندارد طلایی در تشخیص محسوب می‌شود. با این حال، این روش پیچیده است و خطرات سلامتی را به همراه دارد. آزمایش پوستی آلرژن و آزمایش خون اغلب بسیار دقیق نیستند، که می تواند منجر به تشخیص اشتباه و اجتناب غیر ضروری از غذا شود. این واکنش آلرژیک را در یک لوله آزمایش تقلید می‌کند و بنابراین یک جایگزین جذاب برای آزمایش های استاندارد ارائه می‌دهد. محققان اکنون در یک مطالعه بالینی اثربخشی این آزمایش را بر روی نمونه‌هایی از کودکان و نوجوانان مبتلا به آلرژی بادام‌زمینی تایید شده و یک گروه کنترل سالم بررسی کرده‌اند. آنها توانستند نشان دهند که آزمایش جدید از دقت تشخیصی بالاتری نسبت به روش‌های استفاده شده تاکنون برخوردار است.  در حالی که ارزیابی کامل تاریخچه بالینی بیمار اساس تشخیص آلرژی غذایی را ایجاد می‌کند، تست چالش خوراکی (OFC) که در آن بیمار، آلرژن را تحت نظارت حرفه ای مصرف می‌کند، همچنان استاندارد طلایی تشخیصی برای دستیابی به دقت تشخیصی بهینه در نظر گرفته می‌شود.

با این حال، دسترسی به OFCها محدود است، زیرا آنها به منابع قابل توجهی نیاز دارند و این روش ممکن است با ناراحتی، اضطراب و خطر ایجاد یک واکنش آلرژیک سیستمیک همراه باشد. بنابراین، دستورالعمل‌های آزمایش آلرژی غذایی یک کار تشخیصی را پیشنهاد می‌کند که در آن ابتدا باید یک ابزار تشخیصی در داخل بدن، آزمایش پوستی پریک (SPT)، همراه با کمی‌سازی سرولوژیکی IgE خاص آلرژن (sIgE) انجام شود. SPT و sIgE هر دو دارای حساسیت بالا اما ویژگی نسبتاً پایین گزارش شده اند. در حالی که این آزمایش‌ها می‌توانند برای تأیید واکنش‌های غذایی با واسطه IgE مفید باشند، اغلب برای تشخیص آلرژی غذایی کافی نیستند. اندازه‌گیری sIgE به‌ویژه به‌عنوان یک سنجش غیرعملکردی، سطح آنتی‌بادی‌های sIgE در خون بیمار را بدون ارائه اطلاعات بیشتر در مورد پتانسیل این آنتی‌بادی‌ها برای تحریک واکنش آلرژیک، کمیت می‌کند. کار قبلی نشان داده است که میل ترکیبی و ویژگی اپی توپ آنتی‌بادی‌های sIgE ممکن است برای عملکرد سلولی مهم‌تر از غلظت مطلق سرمی آن‌ها باشد. تست‌های آلرژی مبتنی بر سلول عملکردی، که فعال‌سازی سلول‌های عامل آلرژیک از جمله بازوفیل‌ها یا ماست سل‌ها را ارزیابی می‌کنند، به عنوان جایگزین‌های امیدوارکننده‌ای برای رویکردهای بالینی in vivo و سرولوژیکی in vitro ظهور کرده‌اند. در این میان، تست فعال سازی بازوفیل (BAT) به عنوان یک ابزار عملی برای تشخیص آلرژی های غذایی، از جمله آلرژی به بادام زمینی، شیر و تخم مرغ، در محیط بالینی شناخته شده است. مطالعه آلرژی (MONAS) نشان داده است که BAT در تشخیص آلرژی به بادام زمینی و آجیل درختی دقت بالایی را نشان می‌دهد. حتی گزارش شده است که BAT نسبت به سایر تست های تشخیصی در تمایز بین حساسیت یا تحمل به بادام زمینی و کاهش نیاز به آن برتری دارد. اینها عمدتاً شامل تغییرپذیری بین واکنش دهنده هستند که در میان آنها مسئله به اصطلاح عدم پاسخ (یعنی عدم فعال شدن بازوفیل بر اثر تحریک وابسته به FcεRI) مشکل سازترین است. تست‌های فعال‌سازی ماست سل (MAT) اخیراً به‌عنوان ابزار تشخیصی بالقوه برای غلبه بر چنین محدودیت‌هایی جذابیت زیادی پیدا کرده‌اند. مهم‌تر از همه، MAT مبتنی بر سرم بیمار است که می‌توان از آن به صورت غیرفعال استفاده کرد. حساس کردن ماست‌سل‌های کشت شده در شرایط آزمایشگاهی، از بین بردن نیاز به نمونه‌های خون تازه، امکان تجزیه و تحلیل آینده نگر و همچنین گذشته نگر نمونه ها، و به طور همزمان کاهش تنوع اهداکننده، سبب معرفی یک فناوری جدید MAT، با استفاده از پیش سازهای ماست سل موش دستکاری شده ژنتیکی که به طور پایدار گیرنده IgE با میل ترکیبی بالا، FcεRIα را بیان می‌کند.

تست فعال‌سازی ماست‌ سل به‌عنوان جایگزین مناسب

شایع‌ترین آلرژی‌های غذایی آلرژی‌های نوع I هستند. زمانی که بدن آنتی‌بادی‌های ایمونوگلوبولین E (IgE) را در پاسخ به موادی که در واقع بی‌خطر هستند (آلرژن‌ها) تولید می‌کند، ایجاد می‌شود. این آنتی‌بادی‌ها به گیرنده‌های خاصی روی ماست‌سل‌ها، که سلول‌های ایمنی هستند که نقش مهمی در واکنش‌های آلرژیک و التهاب دارند، متصل می‌شوند. آنها عمدتاً در بافت، به عنوان مثال، در مخاط روده قرار دارند و با اتصال به آنتی‌بادی‌ها برای آلرژن آماده می‌شوند و نسبت به آن حساس می‌شوند. پس از تماس مجدد با آلرژن، مستقیماً به ماست‌سل‌های مملو از آنتی‌بادی‌ها متصل می‌شود و آنها را فعال می‌کند و باعث واکنش آلرژیک می شود. در تست فعال‌سازی ماست‌سل Hoxb8 (Hoxb8 MAT) که محققان این مطالعه توسعه دادند، ماست‌سل‌های رشد یافته در آزمایشگاه با سرم خون بیماران آلرژیک در تماس قرار می‌گیرند. ماست‌سل‌ها به آنتی‌بادی‌های IgE سرم متصل می‌شوند و توسط آنها حساس می‌شوند. تعیین کمیت ماست سل‌های فعال شده نشان می‌دهد که یک بیمار تا چه اندازه به آلرژن آزمایش شده بدون نیاز به مصرف غذا حساسیت دارد.

دقت تشخیصی بالاتر از تست‌های استاندارد

در این مطالعه از نمونه‌های سرم 112 کودک و نوجوانی استفاده شد که قبلاً در مطالعه‌ای شرکت کرده بودند و داده‌های تشخیصی واضحی در مورد وضعیت آلرژی به بادام‌زمینی برای آنها در دسترس بود. ماست سل‌های کشت شده در آزمایشگاه با سرم خود حساس و سپس با عصاره بادام زمینی تحریک شدند. آزمایش مبتنی بر سلول آسان بود و به خوبی کار می‌کرد. همه نمونه‌ها در عرض دو روز اندازه گیری شدند که بسیار سریع بود. نتایج نشان داد که تعداد زیادی از سرم‌های بیماران آلرژیک فعال‌سازی وابسته به دوز آلرژن را نشان می‌دهند، در حالی که تقریباً تمام نمونه‌های افراد کنترل غیرآلرژیک، ماست سل‌ها را فعال نمی‌کنند. دقت تشخیصی فوق العاده بالای 95٪ را می‌توان از این داده‌ها محاسبه کرد. مشخص شد که تست Hoxb8 MAT به طور قابل‌توجهی دقت بالاتری نسبت به اندازه‌گیری استاندارد آنتی‌بادی‌های IgE اختصاصی آلرژن در خون یا آزمایش پوستی پرکاربرد دارد. مقایسه با سایر آزمایش‌های بالینی برای تعیین اینکه کدام یک از آنها واکنش آلرژیک بیماران را بهتر منعکس می‌کنند، بسیار مهم بود. تست فعال‌سازی ماست سل جدید این مزیت را دارد که عملکردی است و بنابراین پارامترهای زیادی را در بر می‌گیرد که برای تحریک آلرژی مهم هستند. آزمایش جدید همچنین مبتنی بر سرم خون پایدار است که می‌توان آن را با نمونه‌گیری ساده خون گرفت و سپس در فریزر نگهداری کرد. این کار موانع لجستیکی چالش برانگیز را که با روش‌های دیگر ایجاد می‌شود، از بین می‌برد. این مطالعه همچنین نشان داد که تست Hoxb8 MAT منجر به نتایج منفی کاذب کمتری می‌شود. آنچه در این مطالعه در مورد تشخیص آلرژی به بادام زمینی نشان داده شده است را می‌توان به روشی ساده در مورد سایر آلرژی‌ها نیز به کار برد. این فناوری نمونه کاملی از این است که چگونه تحقیقات پایه از دانشگاه برن را می‌توان به عمل بالینی رساند.

پایان مطلب./

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه