تاریخ انتشار: شنبه 10 آذر 1403
مصرف نان و خطر سرطان
یادداشت

  مصرف نان و خطر سرطان

چگونه مصرف انواع مختلف نان بر خطر بروز سرطان تأثیر می‌گذارد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیان، در یک مطالعه اخیر منتشر شده در نشریه Current Developments in Nutrition، محققان بررسی کردند که آیا مصرف نان خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد یا خیر. این مطالعه نشان می‌دهد که، علیرغم ترس از آکریل آمید، نان سبوس دار ممکن است از سرطان روده بزرگ محافظت کند در حالی که نان سفید خطرات بالقوه‌ای را نشان می‌دهد.

پیش زمینه

نان یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در سراسر جهان است. این یک غذای مغذی است که کمبود مواد مغذی را فراهم می‌کند. با این حال، می‌تواند منبعی از ترکیبات مضری باشد که در طی فرآوری تشکیل می‌شوند، مانند هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای، آکریل آمید، و آمین‌های هتروسیکلیک. قرار گرفتن زیاد در معرض آکریل آمید باعث ایجاد سرطان در حیوانات می‌شود. به این ترتیب، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) آن را در سال 1994 به عنوان احتمالا سرطان زا برای انسان فهرست کرد. با این حال، مطالعات اپیدمیولوژیک بعدی در ارزیابی ارتباط بین آکریل آمید و خطر سرطان بی نتیجه بوده است. علاوه بر این، بسیاری از نان‌ها دارای شاخص گلیسمی متوسط ​​یا بالا (GI) هستند. در حالی که متاآنالیزها برخی از ارتباط‌ها را بین GI بالا رژیم غذایی و خطر سرطان نشان داده‌اند، این تخمین‌های خطر عموماً کم و متناقض هستند.

شیوع جهانی

 سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در سراسر جهان است که تقریباً 10 درصد از کل موارد سرطان را به خود اختصاص می‌دهد و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در سطح جهان است. در مطالعه حاضر، محققان بررسی کردند که آیا مصرف نان با خطر سرطان مرتبط است یا خیر. آن‌ها پایگاه‌های داده MEDLINE و PubMed را برای مطالعات کوهورت آینده نگر مرتبط جستجو کردند. مطالعات واجد شرایط آن‌هایی بودند که نسبت‌های میزان بروز (IRR) یا مرگ و میر (MRRs)، خطر نسبی (RR)، نسبت شانس (ORs)، یا نسبت خطر (HRs) را گزارش کردند. فقط مطالعاتی که نان را به عنوان یک غذای متمایز ارزیابی کرده بودند، وارد شدند و آن‌هایی که نان را به عنوان بخشی از الگوی رژیم غذایی یا گروه غذایی غلات بودند، حذف شدند. برای ارزیابی کیفیت مطالعات از مقیاس نیوکاسل-اتاوا استفاده شد. یک متاآنالیز با استفاده از مطالعاتی انجام شد که بالاترین مصرف نان را با کمترین مصرف مقایسه کرد. از آنجایی که ORs، RRs، HRs، MRRs و IRR متفاوت محاسبه شدند، متاآنالیز اولیه محدود به مطالعاتی بود که HRs را گزارش می‌کردند (متداول‌ترین پیامد گزارش‌شده). تجزیه و تحلیل حساسیت با حذف یک مطالعه در یک زمان و محاسبه مجدد ارتباط برای ارزیابی استحکام نتایج و تأثیر یک مطالعه واحد بر ناهمگونی و منابع انسانی انجام شد. تجزیه و تحلیل زیر گروه بر اساس نوع نان نیز انجام شد. ناهمگونی با استفاده از آمار I2 و χ2 اندازه گیری شد. برای ارزیابی سوگیری انتشار از آزمون تقارن رگرسیون ایگر و نمودارهای قیف استفاده شد. این مطالعه همچنین متاآنالیزهای تکمیلی را برای تقویت یافته‌های اولیه، از جمله مواردی که شامل نسبت‌های میزان مرگ و میر (MRRs)، نسبت‌های نرخ بروز (IRRs) و خطرات نسبی (RRs) می‌شوند، انجام داد.

یافته‌ها مطالعه

جستجو در پایگاه داده 2029 رکورد را شناسایی کرد. به طور کلی، 29 مطالعه برای واجد شرایط بودن پس از غربالگری عنوان / چکیده ارزیابی شدند. از این تعداد، 24 مورد معیارهای ورود را داشتند که 10 مورد آن در فراتحلیل گنجانده شد. بیست و یک مطالعه از اروپا، دو مورد از ایالات متحده (ایالات متحده) و یک مطالعه از ژاپن بود. در مجموع، این مطالعات بیش از 1.88 میلیون بزرگسال را شامل می‌شد که 63.2 درصد آن‌ها زن بودند. انواع نان در مطالعات مختلف متفاوت بود. نان به عنوان تیره، غلات کامل، غیرسفید، چاودار سبوس دار، آرد کامل، کم فیبر یا زیاد، گندم کامل، ترد، سفید یا موارد دیگر طبقه بندی می‌شد. بیشتر داده‌ها مربوط به سرطان کولورکتال (9 مطالعه)، سرطان سینه (6 مطالعه) و سرطان پروستات (4 مطالعه) بود. به طور کلی، 108 HR، MRR، RRs، و IRR گزارش شد. 79.6 درصد از نظر آماری معنی دار نبودند. هیچ مطالعه‌ای افزایش مرگ و میر ناشی از سرطان را با مصرف نان گزارش نکرده است.

عامل سن

اکثر موارد سرطان کولورکتال در افراد بالای 50 سال رخ می‌دهد که اهمیت غربالگری منظم برای افراد مسن را برجسته می‌کند. در میان مردان یک گروه، بالاترین ربع مصرفی نان غیرسفید 21 درصد مرگ و میر سرطان کمتری نسبت به آن‌هایی که در پایین ترین چارک بودند داشتند. چهل و هشت پیامد برای سرطان کولورکتال گزارش شد. افزایش مصرف نان چاودار سبوس دار، غیرسفید یا نان سبوس دار تا یک تکه در روز با کاهش 4 تا 12 درصدی در بروز سرطان کولورکتال همراه بود. در مقابل، مصرف نان سفید به طور مداوم با افزایش خطرات، به ویژه برای سرطان رکتوم و روده بزرگ مرتبط بود. در مقابل، بالاترین چارک مصرف نان با خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در گروه ژاپنی مرتبط نبود. علاوه بر این، بیشترین میزان مصرف نان سفید با افزایش 35 درصدی بروز سرطان رکتوم و 22 درصدی بیشتر سرطان روده بزرگ مرتبط بود. برای سرطان سینه، پنج مطالعه 19 پیامد را گزارش کردند. 16 مورد از نظر آماری معنی دار نبودند، در حالی که یافته‌های خاص وابسته به کوهورت بودند. در یک گروه، بالاترین مصرف نان با فیبر بالا با کاهش 25 درصدی بروز سرطان سینه نسبت به عدم مصرف نان همراه بود. در مقابل، در گروه دیگری، مصرف روزانه نان چاودار با افزایش 80 درصدی بروز سرطان سینه نسبت به کمتر از میزان مصرف روزانه همراه بود. با این حال، مصرف نان سبوس دار با سرطان سینه در این گروه ارتباطی نداشت. مصرف نان با سرطان آندومتر، معده، ریه یا تخمدان ارتباطی نداشت. علاوه بر این، از چهار مطالعه ای که مرگ و میر کلی سرطان را مورد بررسی قرار دادند، تنها دو مورد HR را گزارش کردند. یک متاآنالیز این دو مطالعه هیچ ارتباطی با مصرف نان سبوس دار نشان نداد. تجزیه و تحلیل‌های تکمیلی این یافته‌ها را تأیید می‌کنند و کاهش 10 درصدی در کل مرگ و میر ناشی از سرطان را با مصرف نان غیرسفید یا سبوس‌دار نشان می‌دهند. هشت مطالعه 14 HR را برای سرطان‌های محل خاص (سرطان مری، سینه، کولورکتال و پروستات) گزارش کردند. بالاترین گروه مصرفی نان با مرگ و میر یا بروز سرطان مرتبط نبود. با این حال، محدود کردن تجزیه و تحلیل‌ها به مطالعاتی که نان تیره، پرفیبر، غلات کامل یا گندم کامل را بررسی می‌کردند، کاهش 14 درصدی در بروز سرطان را نشان داد. در مقابل، محدود کردن آنالیزها به مطالعات کم فیبر یا نان سفید منجر به افزایش 21 درصدی بروز سرطان یا مرگ و میر با بالاترین مصرف شد. در تحلیل‌های حساسیت، حذف هر مطالعه‌ای بر نتایج تأثیری نداشت.

مشاهدات و محدودیت‌های اضافی

بر اساس این مطالعه، نان سبوس دار اغلب محتوای آکریل آمید بیشتری نسبت به نان سفید دارد. با این وجود، آنتی اکسیدان‌ها، فیبر و مواد فعال زیست فعال نان سبوس دار احتمالاً از هر خطر احتمالی فراتر می‌رود. علاوه بر این، نتایج ممکن است تحت تأثیر عادات غذایی منطقه‌ای، مانند مصرف بیشتر نان سفید در مکان‌های خاص باشد. محققان از محدودیت‌های متعددی آگاه بودند که می‌تواند استحکام برخی یافته‌ها را به خطر بیندازد، مانند هم‌پوشانی هم‌گروه‌ها و سوگیری احتمالی انتشار. علی‌رغم این اشکالات، نتیجه‌گیری‌ها با نتایج ثابت در چندین مجموعه داده مشروعیت می‌یابند.

نتیجه گیری

این یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف نان با افزایش بروز سرطان یا مرگ و میر ارتباطی ندارد. تقریبا 90  درصد از نتایج نشان داد که هیچ ارتباطی یا کاهشی در بروز مرگ و میر با مصرف بیشتر نان، وجود ندارد. علاوه بر این، متاآنالیز سرطان‌های خاص نشان داد که مصرف نان با خطر سرطان پروستات، سینه یا کولورکتال مرتبط نیست. قابل توجه است که مصرف بالای نان غلات کامل با کاهش سرطان روده بزرگ و خطر مرگ و میر کلی سرطان مرتبط است.

پایان مطلب./

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه