پيوند موفقيت آميز نوعي داربست سلولي سه بعدي توسط محققان ايراني
پژوهشگران دانشكده مهندسي نساجي دانشگاه صنعتي اميركبير به توليد نوعي داربست نانوليفي سه بعدي با ساختار پوسته- مغزي با قابليت كاربرد در ترميم ضايعات نخاعي موفق شدند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از روابط عمومي دانشگاه صنعتي اميركبير، دكترفاطمه زماني پژوهشگر اين طرح، روند طبيعي ترميم بافت هاي عصبي را كند، دشوار و گاهي غيرقابل ترميم دانست و گفت: محققان به دنبال راه هايي هستند تا بتوانند اين روند را تسريع و تقويت كنند تا در نهايت براي ترميم عصبي در انسان مورد استفاده قرار گيرد.
وي افزود: در اين طرح اثر كاشت نوعي داربست از الياف متخلخل پليمري در ابعاد نانو بر روي رشد سلول هاي عصبي آزمايش و نشان داده شد كه اين داربست مي تواند رشد و تكثير سلول هاي عصبي را تسريع كند.
زماني يادآور شد: روش توليد اين داربست شامل الكتروريسي يا تبديل پليمر به نخ هايي با قطر نانو با استفاده از ميدانهاي قوي الكتريكي است. در اين پژوهش علاوه بر تنظيم عوامل موثر در الكتروريسي براي رسيدن به اليافت مناسب تر، با ايجاد شيار و تخلخل هاي نانو مقياس روي سطح الياف، زبري سطح داربست افزايش داده شدكه اين امر هم موجب بهبود رشد و تكثير سلول هاي عصبي روي داربست شد.
پژوهشگر اين طرح گفت : اين نوع داربست در موش هاي آزمايشگاهي با موفقيت آزمايش شده است .با همكاري بخش بانك سلولي انستيتو پاستور ايران ابتدا به طناب نخاعي موشها آسيب وارد شد و سپس داربست سه بعدي در چند موش كار گذاشته و با گروه شاهد مقايسه شد.
وي افزود: مشاهدات ما نشان داد كه در گروه شاهد ۸ هفته پس از جراحي، بهبود ناچيزي ديده شد در حالي كه در گروه مورد با داربست سه بعدي، ۴۰ درصد بهبود قابل توجه در حس و حركت در مقايسه با گروه اول مشاهده شد.
زماني گفت : موشهاي پيوند شده فاصله زيادي تا بهبود كامل دارند ولي با تغيير ويژگي هاي فيزيكي داربست ها و ادامه تحقيقات مي توان نتايج بهتري را انتظار داشت.
پایان مطلب/