تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 23 مهر 1392
سلول های بنیادی آمنیوتیک راهی برای ترمیم نقایص قلبی زمان تولد

  سلول های بنیادی آمنیوتیک راهی برای ترمیم نقایص قلبی زمان تولد

محققین دانشگاه میشیگان شروع به آزمایش یک دسته از سلول های بنیادی جنینی جایگزین کرده اند که روزی می تواند بافت ماهیچه ای را در نوزادانی که با نقایص قلبی مادرزادی به دنیا می ایند را ترمیم کنند. سلول های مورد استفاده به وسیله آن ها در این مطالعات سلول های بنیادی آمنیوتیک هستند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از sciencedaily،به طور معمول، زنان باردار  می توانند با استفاده از اولتراسوند جنسیت فرزندشان را در هفته های 18 تا 20 بعد از لانه گزینی دریابند. اما هر ساله بیش از 40000 نوزاد با نقایص قلبی متولد می شوند. فرزندانی با این نقایص قلبی مادرزادی اغلب قبل از یک سالگی چندین عمل قلبی و یا حتی پیوند را متحمل می شوند. اما این محققین روش جدیدی را تست کرده اند که ممکن است روزی جایگزین این جراحی ها و پیوندهای وقت گیر و هزینه بر شود.

در این بیماری سلول های قلبی کودک سالم است اما ماهیچه های قلبی به صورت غیر طبیعی تکوین یافته اند. این محققین از سلول های بنیادی آمنیوتیک به عنوان یک منبع سلولی جدید برای جایگزینی سلول های قلبی آسیب دیده استفاده کردند و توانستند بافت جدیدی را تولید کنند که قلب آسیب دیده را تقویت می کند.

سلول های بنیادی آمنیوتیک همانند سلول های بنیادی جنینی پتانسیل تمایزی بالای دارند و برخلاف آن ها استخراج این سلول ها با مسایل اخلاقی روبه رو نیست. هم چنین در مقایسه با سلول های بنیادی مشتق از مغز استخوان جنین، این سلول ها را بسیار راحت تر می توان جداسازی نمود، استفاده از آن ها موجب تحریک سیستم ایمنی بدن هم نخواهد شد. سلول های بنیادی قلبی هم که می توانند به این منظور استفاده شوند تعداد بسیار بالایی ندارند.

به منظور استفاده از این سلول ها، محققین ابتدا سلول های استرومایی مزانشیمی را از نمونه های مایع آمنیوتیک جداسازی نمودند. سپس با دستکاری های ژنتیکی آن ها را به سلول های بنیادی پرتوان القاء شده تبدیل نمودند. سپس این سلول های بنیادی به دست آمده به این روش درون یک محیط کشت تمایزی قرار داده شد که این سلول ها را به سلول های قلبی تمایز می داد.

 گام پایانی در این مطالعه، انتقال این سلول های بنیادی آمنیوتیک به کودکانی با نقایص قلبی مادرزادی بود. این سلول ها شروع به ترمیم بافت آسیب دیده قلبی کردند و عملکرد قلبی را افزایش دادند. این مسئله موجب می شود که این نوزادان احتیاج به پیوند قلب برای زنده ماندن نداشته باشند.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.