تاریخ انتشار: چهارشنبه 01 آبان 1392
نوید درمان بیماری دیابت با سلول‌درمانی
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم:

  نوید درمان بیماری دیابت با سلول‌درمانی

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه ۶۰ درصد تهرانی‌ها فعالیت فیزیکی مناسبی ندارند و ۲۵ درصد جمعیت بزرگسال کشور نیز گرفتار یکی از ریسک‌‌فاکتورهای خطر هستند از درمان دیابت به روش سلول‌درمانی خبر داد.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان، باقر لاریجانی در حاشیه نشست خبری کنگره تازه‌های غدد و متابولیسم کودکان و بزرگسالان در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره شیوع بیماری‌ها بخصوص دیابت در سطح کشور عنوان کرد: بیماری دیابت یک معضل جهانی است. البته برخی کشورها ریزفاکتورهایی را کنترل کرده‌اند مثلا چاقی در دنیا زیاد شده است ولی این کشورها آمدند و فعالیت دانش آموزان را در مدارس افزایش دادند تا از بیماری دیابت جلوگیری شود.
وی افزود: 25 درصد جمعیت بزرگسال کشور دچار یکی از ریسک‌فاکتورهای خطر از جمله فشار خون، چاقی، دیابت، و کمبود فعالیت فیزیکی هستند. کار اطباء بیشتر توصیه است و نیاز به کارهای سیستماتیک بخصوص در مدارس داریم تا فعالیت‌های ورزشی دانش‌آموزان افزایش یابد. 
‌رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه تهران ادامه داد: 60 درصد مردم شهر تهران نیز فعالیت فیزیکی آنان کمتر از حد استاندارد است. 
لاریجانی در ادامه پاسخ به پرشش خبرنگاران درباره اینکه ایران با توجه به تحریم‌هایی که برعلیه آن وارد شده است، وارد کنندگان مجبور شدند مواد اولیه چربی‌های مضری را وارد کشور کنند، گفت: بنده دقیق از این مسئله اطلاع ندارم فقط می‌توانم عنوان کنم که وزارت بهداشت از سالیان قبل به دنبال کنترل تولید چربی‌های مضر بوده است و اگر می‌خواهیم به طور دقیق اطلاع کسب کنیم باید از رئیس سازمان غذا و دارو این مطالب را دریافت کنیم. 
وی تصریح کرد: کم کردن مصرف چربی از سالیان گذشته یکی از اهداف مهم کشورها بوده است ولی مهم نوع اجرای آن است. مثلا کشور فنلاند توانسته است این ریسک‌‌ها را کاهش دهد و مسلما فقط تکیه به توصیه‌های پزشکی نکرده است بلکه در سیاست‌های کشورها در کاهش میزان چربی اشباع شده بخصوص در کارخانجات بسیار مهم است. 
لاریجانی در تشریح درمان دیابت به روش سلول‌های بنیادی نیز گفت: در کنگره تازه‌های غدد و متابولیسم کودکان و بزرگسالان در این مبحث صحبت خواهیم کرد ولی در این نشست آنقدر می‌توانم عنوان کنم که در درمان دیابت از طریق سلول‌های بنیادین کارهای قابل توجهی در کشور صورت پذیرفته است. بطوری که این سلول‌ها را از جنین‌های سقط شده جدا کرده‌ایم و بدون استفاده از کانال‌های بین‌المللی به این موفقیت‌ها دست یافته‌ایم.
وی بیان داشت: البته این نوع درمان بحث جدیدی است و چالش‌های آن نیز جدید بوده و این شیوه درمان جدید می‌تواند برای برخی از بیماران اثرات مثبت داشته باشد ولی در برخی دیگر جواب یکسانی نگیریم و گاهی نیز سلول‌های جدید دچار اشکال خواهنهد شد. به هر هر حال این شیوه درمانی جدید افت و خیزهایی در دنیا دارد. 
لاریجانی اظهار داشت: براین اساس دو مطالعه علمی در کنگره تازه‌های غدد و متابولیسم کودکان و بزرگسالان براساس درمان دیابت به روش سلول‌های بنیادین ارائه خواهد شد، برمبنای این شیوه درمانی جدید این مطالعات نشان داده است که بیماران دیابتی نیز توانسته‌‌اند با این شیوه جدید بیش از یک سال و 8 ماه از انسولین استفاده نکنند. البته ما نمی‌خواهیم امید کاذب به بیماران بدهیم و عنوان می‌کنیم که این روش جدید نمی‌تواند اینطور تلقی شود که درمان کامل دیابت گارانتی شده است و این شیوه درمانی جدید بیشتر برای درمان بیماران  دیابتی نوع یک مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا بیماران دیابتی نوع 2 با دارو بیماری‌شان کنترل خواهد شد.
نخستین کنگره تازه‌های غدد و متابولیسم کودکان و بزرگسالان به همراه چهارمین کنگره تازه‌های استئوپروز و پنجمین کنگره تازه‌های دیابت اول تا سوم آبان در مجتمع درمانی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود. 
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.