تاریخ انتشار: چهارشنبه 08 آبان 1392
تولید نانوداروی ضد التهاب و بیماریهای قلبی عروقی در کشور

  تولید نانوداروی ضد التهاب و بیماریهای قلبی عروقی در کشور

رییس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد از کسب دانش فنی فرم نانومیسلی «کورکومین» (عصاره اصلی زردچوبه ) در این دانشگاه و تولید آن تا سه ماه آینده خبر داد.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان، دکتر محمد رضا جعفری، محقق این طرح با اشاره به اینکه کورکومین جزء فعال گیاه زردچوبه شناخته می شود، اظهار کرد: مهمترین اثرات بیولوژیکی کورکوکین، اثرات ضد التهابی، ضد توموری و آنتی اکسیدانی است.
 
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر عصاره زردچوبه در فرم های خوراکی و به شکل قرص موجود است، خاطر نشان کرد : برای تاثیر این عصاره بر روی بدن به شکل خوراکی باید دوزهای بالایی تجویز شود که به خوبی هم جذب بدن نمی شود در حالی که در فرم نانو این عصاره دوز کمتر و جذب بیشتری خواهد داشت .
 
جعفری تصریح کرد:‌ در بسیاری از مطالعات کشت سلولی پرکلینیکال و حیوانی، اثرات بالقوه کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدانت، ضد تکثیر سلول‌های سرطانی و مهاجم و از بین برنده مقاومت سلولهای سرطانی به داروهای شیمی درمانی دریافت شده است .
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت:‌ این دارو در درمان زخم، دیابت، آلزایمر، پارکینسون، بیماریهای قلبی و عروقی، میکروبی، ریوی و آرتریت نیز می تواند استفاده شود.
 
جعفری افزود:‌ همچنین کورکومین می تواند مانع از تشکیل لخته خون شود، پایین آورنده کلسترول است و موجب بهبود عملکرد کبد و دستگاه گوارش می شود.
 
رییس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد:‌ دانش فنی این دارو توسط محققان این دانشگاه کسب و با حمایت ستاد نانو فناوری، نمونه صنعتی آن در شرکت دانش بنیان «اکسیرنانوسینا» با نام تجاری «سینا کورکومین» تولید شده است.
 
جعفری پیش بینی کرد:‌ پس از طی مراحل کسب مجوز از وزارت بهداشت، این دارو تا سه ماه آینده به مرحله تولید صنعتی برسد.
 
محققان مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد دو سال پیش نیز نانوداروی ضد سرطان سینا دوکسوزوم را به بازار دارویی کشور عرضه کردند.
 
این دارو یک ترکیب ضدسرطان بوده که جهت درمان سرطان تخمدان، پستان، مولتیپل میلوما (سرطان خون) و کاپوسی سارکومای (نوعی سرطان بافت نرم) برای نخستین‌بار در خاورمیانه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید شده و در حال حاضر در مراکز درمان سرطان کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.