توليد آنتي بادي منوکلونال جهت شناسايي سلولهاي بنيادي
محققان پژوهشگاه فناوري هاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي موفق به توليد نوعي آنتي بادي منوکلونال شدند که در شناسايي سلول هاي بنيادي به کارمي رود.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، دکتر محمد مهدي آخوندي، رييس پژوهشگاه ابن سينا اظهار داشت: اين آنتي باديها، ضد مولکول OCT4 ميباشند که توسط سلولهاي بنيادي بيان ميشود و در شناسايي اين سلولها موثرند.
وي افزود: اين آنتي باديها با آنتي بادي تجاري توليد شرکت ABcam مقايسه شده و در تمام آزمونهاي انجام شده شامل ايمونوهيستوشيمي، ايمونوسيتوشيمي، وسترن بلات و تستهاي فلوئورسانس با موفقيت واکنش مورد انتظار را نشان داده است.
گفتني است که شرکت ABcam يکي از معتبرترين شرکتهاي بيوتکنولوژي انگليسي است که از جمله فعاليت هاي اصلي آن، توليد آنتي بادي هاي تحقيقاتي و صادرات آن به اقصي نقاط جهان مي باشد. اين آنتي بادي ها، نقش کليدي در انجام طرح هاي تحقيقاتي دارند.
دکتر محمود جدي تهراني رييس پژوهشکده آنتي بادي منوکلونال اين پژوهشگاه با بيان اين مطلب که طرح توليد اين آنتي بادي با حمايت ستاد توسعه پژوهش و کاربرد سلولهاي بنيادي انجام شده است، اظهار داشت: توليد اين آنتي بادي در پژوهشگاه ابن سينا در حال انجام است و هم اکنون توان توليد آن در داخل کشور در حدي است که نياز داخلي را به خوبي برطرف كرده و حتي قادر به صادر نمودن آن نيز ميباشيم.
وي در ادامه اظهار داشت: پژوهشکده آنتي بادي منوکلونال پژوهشگاه ابن سينا هم اکنون در حال توليد آنتي باديهاي منوکلونال ديگر عليه مولکول هاي اختصاصي ديگر است که در سلول هاي بنيادي بيان ميشوند و در آينده نزديکي توليدات جديد را نيز اعلام خواهد كرد.
گفتني است، فناوري توليد آنتي بادي منوکلونال به طور کامل در اختيار پژوهشکده آنتي بادي منوکلونال پژوهشگاه ابن سينا بوده و از اولويت هاي اصلي پژوهشکده، توليد آنتي بادي هاي منوکلونال عليه مولکولهاي سطح سلول هاي سرطاني به منظور شناسايي سريع و اختصاصي سرطان هاي گوناگون و نيز به منظور درمان سرطان مي باشد.