تاریخ انتشار: یکشنبه 19 آبان 1392
ارتباط  DNA میتوکندریایی واشکال تهاجمی سرطان سینه

  ارتباط DNA میتوکندریایی واشکال تهاجمی سرطان سینه

ازسال ها پیش دانشمندان دریافته بودند که سلول های توموری برخی بیماران که اشکال تهاجمی نیز بودند، سطح پایینی از DNA میتوکندری دارند.اخیرا آن ها توانسته اند توضیحی برای این خصوصیت سلول های سرطانی بیابند.
امتیاز: Article Rating
 
به گزارش بنیان به نقل از sciencedaily، دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا کشف کرده اند که چگونه کاهش میزان DNA میتوکندریایی یا mDNA در تهاجمی شدن و متاستاز سلول های سرطان سینه نقش دارد. یافته های فوق که در نشریه Oncogene به چاپ رسیده اند نشان می دهند چگونه برخی از انواع سرطان های سینه زودتر به مرحله  تهاجمی شدن می رسند. آن ها  حاوی مارکرهای زیستی  هستند که به پزشکان برای تشخیص زودتر بیماری و انتخاب درمان های مناسب تر کمک می کنند.
میتوکندری ها به عنوان نیروگاه سلول های پستانداران  و نیز قطب پیام رسانی سلول محسوب می شوند. آن ها همچنین در آپوپتوز(مرگ برنامه ریزی شده سلولی)و متابولیسم سلولی نقش دارند. این اندامک ها دارای DNA مخصوص به خود هستند که برخی از پروتئین های مورد نیاز در تامین انرژی سلول را کد می کنند. در پستانداران درهر سلول 100-80 نسخه از mDNA وجود دارد اما مطالعات نشان داده اند که درسلول های سرطان سینه تنها 80 درصد از این تعداد وجود دارند. محققان امریکایی برای یافتن ارتباط بین کاهش میزان mDNA و متاستاز سلول های سرطانی، به کمک دو روش شیمیایی و ژنتیکی  mDNA سلول ها را کاهش داده و به مطالعه آن ها پرداخته اند. تحقیق صورت گرفته شامل سلول های سرطانی و سلول های نرمال  بافت سینه بوده است. نتایج نشان داده اند که کاهش mDNA باعث تغییراتی در متابولیسم سول ها می شود و حتی سلول های نرمال نیز حالت تهاجمی پیدا کرده و بسیار شبیه سلول های سرطانی می شوند. این سلول ها ویژگی self-renewal از خود نشان داده و مارکرهای زیستی سلول های بنیادی سرطان سینه را در سطح خود بیان می کنند. به عقیده پژوهشگران کسب چنین ویژگی هایی به سلول ها جهت  بقا ومهاجرت به سایر قسمت ها کمک می کند. این محققان موفق به شناسایی مارکرهای زیستی احتمالی برای اشکال تهاجمی سرطان سینه شده اند که می توانند در آینده کاربردهای درمانی داشته باشند. گرچه هیچ یک از دو بیمار مبتلا به سرطان سینه شبیه هم نیستند اما اطلاع از این که بیمار دارای سرطان نوع مهاجم است به پزشکان جهت تجویز درمان های مناسب تر کمک خواهد کرد.
پایان مطلب/ 
 
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه