طراحی نوعی سیستم دارورسانی ضد سرطان توسط محققان کشور
پژوهشگران دانشگاه لرستان با استفاده از پلیمرهای خطی-دندریمری و نانوذرات آهن موفق به طراحی نوعی سیستم دارورسانی برای داروی ضد سرطان شدند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، محسن عادلی، عضو هیات علمی گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه لرستان اظهار کرد: در این کار تحقیقاتی یک سیستم دارورسانی متشکل از نانولوله کربنی، پلیمر خطی-دندریمری، نانوذرات آهن و داروی ضد سرطان دوکسوربیسین تهیه شده است. این سیستم هیبریدی بواسطه پلیمر خطی-دندریمری، زیست سازگاری و حلالیت مناسب در محیط فیزیولوژی، بواسطه داروی ضد سرطان دوکسوربیسین توانایی کشتن سلولهای سرطانی، بواسطه نانولوله کربنی خاصیت عبور سریع از دیواره سلولی و بواسطه نانوذرات آهن خاصیت رهگیری و هدایت به بافت سرطانی را داراست.
به گفته وی، این تحقیقات با هدف ایجاد یک سامانه دارورسانی ضد سرطان با قابلیتهای حلالیت و زیست سازگاری بالا، قابل هدایت به بافت سرطانی، توانایی در عبور از سد غشای سلولی و حمل تعداد زیادی از داروهای ضد سرطان صورت گرفته است.
وی درمورد این تحقیقات افزود: در ابتدا نانوذرات آهن بر روی سطح نانولوله کربنی قرار داده شدند و سپس نانولوله کربنی حاوی نانوذرات آهن با پلیمر خطی-دندریمری برهم کنش، داده و قابل حل در آب شد. در ادامه داروی دوکسوروبیسین بر روی سامانه قرار گرفت. در ادامه قابلیت این سامانه در از بین بردن سلولهای سرطانی به صورت برون تنی و همچنین توانایی آنها در هدایت بسوی تومورهای سرطانی مورد بررسی قرار گرفت.
عادلی تصریح کرد: از ویژگیهای بارز این تحقیقات هیبرید کردن انواعی از نانومواد در یک سیستم به منظور استفاده از خواص تمامی آنها در از بین بردن سلولهای سرطانی است.
نتایج این کار تحقیقاتی که توسط دکتر محسن عادلی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه لرستان، دکتر پژمان ساسانپور عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، معصومه عشیری فارغالتحصیل دوره کارشناسی ارشد گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه لرستان و بهشته خدادادی فارغ التحصیل دوره کارشناسی ارشد گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه لرستان صورت گرفته، در مجله The Iranian Chemical Society منتشر شده است.
پایان مطلب/