فوق تخصص پوست
آفت های دهانی مکرر می تواند از علائم بیماری بهجت باشد
یک فوق تخصص پوست در خصوص باردار شدن افراد مبتلا به بیماری بهجت گفت: اغلب زنان به نوع خفيف این بيماری مبتلا می شوند اگر تحت درمان باداروهای سركوبكننده ايمنی نیستند می توانند باردار شوند در غیر این صورت بارداری برای آنها خطرناک است.
امتیاز:
دکتر محمود شریف زاده فوق تخصص پوست در این باره به خبرنگار "بنیان" گفت: بیماری خود ایمنی بهجت (Behcet's disease) باعث التهاب عروق خونی در سرتاسر بدن میشود که شیوع آن یک در 10 هزار نفر است که در سنین 20 تا 30 سال بیشتر دیده می شود و در مردان شدیدتر از زنان بروز می کند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری اندامهای مختلف بدن از جمله پوست، چشم، دستگاه گوارش، مفاصل، قلب، دستگاه گردش خون، ریه و مغز و اعصاب را میتواند درگیر کند، خاطر نشان کرد: تنها عوامل ارثی در ابتلا به این بیماری نقش ندارند بلکه عوامل محیطی مانند زندگی در مديترانه يا خاور دور و آلوده سازهای محیطی می تواند ریسک ابتلا به این بیماری را بالا ببرد.
سلول درمانی پنجره امید درمان بیماری بهجت
به گفته این متخصص پوست: بهجت جزو بيماریهای نادر و قابل كنترل است که نه تنها درمان قطعی ندارد بلکه برای درمان آن با سلول های بنیادی نیز هیچگونه اقدام بالینی صورت نگرفته است و امید می رود درهای امید با علم نوین سلول درمانی و تحقیقات کنونی به روی مبتلایان به این بیماری گشوده شود.
دکتر شریف زاده با تاکید بر اینکه علایم این بیماری در افراد مختلف و ناحیه درگیر شده با این بیماری متفاوت است، تصریح کرد: يكی از مهم ترين علايم این بیماری زخم های آفتی در حفره دهان است که دردناک بوده و هر چند وقت یک بار بروز می کند و درگیری های چشمی، زخم های تناسلی ، التهاب در مفاصل بدن و واکنش های پوستی از دیگر علائم ابتلا به سندرم بهجت است.
این فوق تخصص پوستادامه داد: درگيری های چشمی می تواند از يک التهاب ساده عنبيه تا درگيری عصب بينايی و در نهايت كوری متغير باشد.
آفت های دهانی را جدی بگیرید
وی اذعان کرد: در مواردی كه بيماری خفيف و محدود به آفت های دهانی يا تناسلی باشد، از درمان های موضعی مانند پمادها و كرم های و در موارد شدید بیماری از درمان های خوراكی و تزريقی استفاده می شود.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: چون علائم بیماری بهجت می تواند شبیه بسیاری از بیماری ها باشد، ممکن است در مراحل اولیه تشخیص داده نشود اما اگر کسی در سال بیش از 3 بار به آفت ساده دهانی مبتلا شد و در کنار آن دو علامت از علایم بهجت را داشت ، باید به ابتلا به این بیماری شک کند.
او با اشاره به اینکه این بیماری مسری نیست، خاطر نشان کرد: از بروز این بیماری نمی توان پیشگیری کرد اما کنترل وزن و پیشگیری از چاقی ، حفظ رژیم غذایی متعادل و سرشار از سبزیجات و میوههای متنوع و پرهیز از مصرف زیاد قند و چربی می توان خطر ابتلا به این بیماری را کمرنگ کند.
این متخصص پوست اذعان کرد: برخی از غذاها از قبیل خرما، گردو، بادامزميني، کاکائو، شکلات و نارگيل در تشديد آفتهای دهانی بیماران مبتلا به بهجت دخیل هستند.
وی در خصوص باردار شدن افراد مبتلا به این بیماری نیز افزود: اغلب زنان به نوع خفيف این بيماری مبتلا می شوند اگر تحت درمان باداروهای سركوبكننده ايمنی نیستند می توانند باردار شوند در غیر این صورت بارداری برای آنها خطرناک است.