معاون مرکز انستیتو کانسر ایران
عدم تشخیص به موقع سرطان پستان غدد لنفاوی را مبتلا می کند
معاون مرکز انستیتو کانسر ایران با بیان اینکه درصد بالایی از بیماران مبتلا به سرطان پستان با غده لنفاوی زیر بغل مثبت مراجعه می کنند گفت: مسلما وقتی با غده لنفاوی مثبت در یک بانو مواجه می شویم اولین فکری که می کنیم این است که منشا این غده پستان است.
امتیاز:
دکتر رامش عمرانی پور با تاکید بر اینکه سرطان پستان شایع ترین سرطان بانوان در ایران است ادامه داد: تمام تلاش ما این است که این سرطان را در مرحله ای تشخیص دهیم که هنوز به صورت یک توده قابل لمس در نیامده و به غدد لنفاوی زیر بغل نرسیده باشد. به این امر تشخیص زودرس گفته می شود.
وی افزود: در این شرایط اگر سن بیمار پایین باشد با سونوگرافی و اگر سن بیمار بالا باشد با ماموگرافی و سونوگرافی غده لنفاوی را ارزیابی می کنیم.
معاون مرکز انستیتو کانسر ایران با بیان اینکه در معاینه معیارهایی مورد مانند میزان سفتی و اندازه توده مورد توجه قرار می گیرد گفت:در ماموگرافی در مورد پستان اطلاعات و در سونوگرافی در مورد زیر بغل اطلاعات به دست می آوریم.
این جراح پستان با بیان اینکه اگر بیماری سرطان پستان در یک فرد تایید شود، در اتاق عمل از رادیو اکتیو استفاده کرده و غده لنفاوی وی را خارج می کنیم افزود: غده در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد تا تشخیص داده شود گرفتار است یا خیر. تمام تلاش ما این است که بیمارانی که غده لنفاوی آن ها درگیر نشده است، زیر بغل آن ها دستکاری نشود که در آینده با ورم دست و عوارض ناشی از این عمل مواجه نشوند و در عین حال کسانی که غده لنفاوی آن ها مثبت است تشخیص داده شوند وارد مراحل بعدی درمان می شوند.
بیش از 50% بیماران مبتلا به سرطان پستان دارای نود مثبت زیر بغل هستند
این جراح سرطان در پاسخ به این سوال که احتمال آسیب رساندن تومورهای سینه به غدد لنفاوی چقدر است گفت:وقتی سایز تومور سینه بالا می رود و به حالت توده در می آید ، یعنی وقتی با عروق خونی ارتباط برقرار می کنند ممکن است به غدد لنفاوی آسیب برساند.
دکتر عمرانی پور ادامه داد: بستگی دارد بیماری در چه مرحله ای تشخیص داده شود.اگر توده غیر قابل لمس و کوچک باشد و با ماموگرافی و سونوگرافی و با روش های تصویری تشخیص داده شود احتمال اینکه آسیب نرساند بالا است.اما در مجموع به رفتار تومور، سن مریض و سرعت تقسیم تومور بستگی دارد.اما در کشور ما بیش از 50% بیماران با نود مثبت زیر بغل هستند.
تاثیر تغییر طریقه زندگی در افزایش بروز سرطان پستان
دکتر عمرانی پور با تاکید بر اینکه علت واضح سرطان پستان مشخص نیست گفت: طریقه زندگی در به وجود آمدن سرطان پستان بسیار موثر است.فقط 10% از بیمارانی که مراجعه می کنند ژنتیکی هستند و 90% بیماران هیچ استعداد فامیلی ندارند.
وی در پایان با اظهار تاسف درمورد اینکه سن سرطان پستان در ایران نسبت به کشورهای غربی پایین تر است و دلیل آن مشخص نیست گفت:ما بیمارانمان را نسبت به کشورهای غربی یک دهه زودتر ارزیابی می کنیم.برای مثال ماموگرافی اول را در 35 سالگی انجام می دهیم در صورتی که کشورهای آمریکا، کانادا و اروپا در سن 40 سالگی این کار را انجام می دهند.با این حال سن شیوع سرطان پستان در کشورهای غربی 60 سال به بالا و در کشور ما بین 45 سال تا 50 سال است.
پایان مطلب/