روش های دارویی جدید می تواند منجر به درمان طیف گسترده ای از بیماری ها شود
مطالعات نشان داده است که استفاده از مولکول های پروتئینی غیرتاخورده می تواند یک تکنیک جدید انقلابی در درمان طیف وسیعی از بیماری ها از فیبروز کیستیک گرفته تا آلزایمر باشد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از sciencedaily، مولکول های پروتئینی غیر تاخورده، در نتیجه جهش ژنی، قادر به حفظ عملکردشان هستند اما در درون سلول مسیرشان را اشتباه می روند و قادر به عملکرد طبیعی شان نیستند و در نهایت منجر به بیماری می شوند.
محققین توانسته اند که ریزمولکول هایی را استفاده کنند که وارد این سلول های می شوند و این پروتئین های غیر تاخورده را تعمیر کرده و اجازه رفتن به مکان صحیح و عملکرد طبیعی مجدد را به این پروتئین ها می دهند.
این تیم تحقیقاتی این فرایند را در موش مورد آزمایش قرار دادند و مشاهده کردند که موش های نری که به دلیل نوعی بیماری قادر به زاد و ولد بیشتر نبودند درمان شدند. چنین بیماری در انسان ها نیز رخ می دهد و این تیم تصور می کند که از چنین فرایندی برای درمان انسان ها نیز می توان استفاده کرد.
از آن جا که بیماری های انسانی فراوانی به دلیل این پروتئین های غیرتاخورده ایجاد می شود، این روش فرصت بزرگی را برای درمان در اختیار محققین قرار می دهد.
گروهی از داروها به نام فارماکوپرون ها این توانایی را دارند که این پروتئین های غیرتاخورده را ترمیم کنند و در نتیجه می توانند روزی برای درمان بهینه بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرند. این قبیل داروها که ترافیک مولکولی درون سلولی را تنظیم می کنند می توانند گزینه مناسبی برای درمان باشند.
پروتئین ها باید تا بخورند و به صورت ساختارهای سه بعدی درآیند تا بتوانند عملکرد طبیعی شان را در سلول انجام دهند. پیش از کشف این پروتئین های غیرتاخورده و نقش آن ها، محققین تصور می کردند که این پروتئین های غیرفعال به صورت ذاتی فاقد عملکرد هستند. اما این مطالعه نشان داد که وقتی پروتئین ها تاخوردگی شان را از دست می دهند، سیستم کنترل کیفیت سلولی آن ها را وارد مسیری اشتباه می کند و آن ها عملکرد طبیعی شان را به دلیل این انحراف از دست می دهند. فارماکوپرون ها می توانند این پروتئین های غیرتاخورده را تعمیر کنند و بنابراین مجدد آن ها را به پروتئین هایی دارای عملکرد تبدیل کنند.
پایان مطلب/