سلول های بنیادی خون بند ناف و بهبود کنترل متابولیکی دربیماران مبتلا به دیابت نوع I
استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف در درمان دیابت نوع I نتایج قابل توجهی را به دنبال داشته است. سلول های بنیادی با بازسازی ساختار سلول های لنفوسیت T ٬ تولید دوباره انسولین را درپانکراس به دنبال خواهد داشت ، در نتیجه پی آمد چنین پدیده ای کاهش مقدار انسولین تزریقی در بیماران مبتلا به دیابت خواهد بود..
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از endocrinetoday؛ نتایج فاز 1و2 این کارآزمایی بالینی که در نشریه BMC منتشر شده است نشان داد که به کارگیری سلول های بنیادی خون بند ناف در بیماران مبتلا به دیابت نوع I، افزایش بازسازی سلولهای بتای جزایرلانگرهانس پانکراس را در این بیماران به دنبال داشته است.
این مطالعه در چین ، برروی 15 بیمار با متوسط سن 29سال و سابقه دیابت حدود 8 سال انجام گرفت.
در این روش لنفوسیت های جدا شده از خون محیطی بیمار مبتلا قبل از تزریق مجدد به جریان خون محیطی فرد با سلول های بنیادی خون بند ناف هم کشتی داده شد..
هیچ گونه عارضه جانبی در بیماران درمان شده با این روش دیده نشد.دوازده هفته پس از درمان ،میزان دوز انسولین مصرفی روزانه در بیماران مبتلا به دیابت نوع I تا حدود38 ٪ کاهش را نشان می داد.
محققان این پروژه می گویند:"این مطالعه نشان داد که هم کشتی لنفوسیت ها با سلولهای بنیادی خون بند ناف می تواند دو پیامد ضروری مورد نیازدردرمان دیابت نوع 1 یعنی: تغییر روند بیماریهای خودایمنی و بازسازی سلول های بتای جزایر لانگرهانس را به دنبال داشته باشد. با این حال ، بررسی اثرات طولانی مدت این روش درمانی وهم چنین ایمن بودن آن در گرو مطالعات بیشتر در این زمینه است."