دانشیار آسیبشناسی سلولی
کلم بروکلی و خواص ضد سرطانی آن
دانشیار آسیبشناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بروکلی دارای خواص ضد سرطانی است و مصرف آن از ابتلا به سرطانهای سینه، معده، روده بزرگ و ریه پیشگیری میکند و مملو از کلسیم بوده و ضدپیری و آلزایمر است.
امتیاز:
حسن اکبری در مورد فواید کلم بروکلی گفت: به اعتقاد متخصصان تغذیه، این کلم سرشار از ویتامینهای A، B، K، C و نیز مواد معدنی مانند پتاسیم و روی است.
وی ادامه داد: همچنین مملو از فیبر است و مصرف آن به همراه خانواده کلمها مانند کلم بروکسل، گل کلم و کلم معمولی حاوی ترکیبات گوگرد است که میتواند مواد سرطانزا را که در اصل سبب رشد توده های سرطانی میشوند، بتدریج از بدن خارج کند.
اکبری افزود: طبق تحقیقات جدید انجام شده، ترکیبات گوگرد موجود در این کلم میتواند در بدن انسان نقش ضدالتهابی نیز داشته باشد و بیماری التهاب مفاصل که بیماری دردناک و پیش روندهای است و غضروف مفاصل را آرام آرام و تحت تأثیر عوامل التهابی ساییده و فرسوده میکند را بهبود بخشد.
این محقق طب اسلامی ایرانی گفت: رژیم غذایی سرشار از کلم بروکلی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن دیگری مانند چاقی را نیز که مرتبط با بیماریهای التهاب مفاصل و آرتروز است را کاهش دهد.
اکبری تصریح کرد: بروکلی دارای مادهای بنام سولفورافان است که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به صورت چشمگیری کاهش میدهد؛ در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه ها در انسان پیشگیری میکند.
وی افزود: بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K است که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده میشوند.
این دانشیار آسیب شناسی سلولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به فارس گفت: بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C، فیبر و بتاکاروتن، یک آنتی اکسیدان قوی محسوب میشود که از اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در بدن پیشگیری میکند، در نتیجه از بروز بیماریهایی مثل انواع سرطان، آلزایمر، بیماری های قلبی، آرتریت (التهاب مفاصل) پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تأخیر میاندازد.
اکبری ادامه داد: مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود باید این ماده غذایی با ارزش را در وعدههای غذایی خود قرار دهند.
وی گفت: کلسیم موجود در بروکلی، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است؛ ولی چون شیر علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز دارد، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح میشود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک میکند.
این محقق طب اسلامی ایرانی گفت: البته مصرف زیاد آن توصیه نمی شود و چون کلمها از جمله اقلام سرد هستند، لازم است با زردچوبه، فلفل سیاه و آویشن متعادل شود و اگر با سردی دیگری همراه شوند باید به ازای هر سردی یک مصلح گرم افزوده شود بطور مثال اگر کلم بروکلی و ماهی خورده میشود باید به غذا زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کرد.
انتهای پیام/