تاریخ انتشار: دوشنبه 25 فروردین 1393
مطالعه اختلال دو قطبی به کمک سلول های بنیادی

  مطالعه اختلال دو قطبی به کمک سلول های بنیادی

محققان امریکایی در دانشگاه Michigan نتیجه مطالعات خود را در مورد اختلال دو قطبی که به کمک سلول های بنیادی صورت گرفته در نشریه Translational Psychiatry ارائه داده اند.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان به نقل از guardianlv، اختلال دو قطبی یک بیماری است که 200 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند و تلاش های بسیار زیادی برای درک جزئیات این بیماری در سطح سلولی و ژنتیکی صورت گرفته است.  این بیماری در  بین  یک خانواده در افراد متعدد ممکن است دیده شود ولی نمی توان گفت  تنها یک ژن عامل  به وجود می آمدن این بیماری است. محققان قسمت کوچکی از پوست بیماران دچار این اختلال را برداشته و آن ها را به سلول هایی به نام سلول های بنیادی پرتوان القایی  یا iPSC تبدیل کرده اند. سلول های فوق توانایی تبدیل شدن به انواع متفاوتی از سلول های تخصص یافته از جمله  سلول های عصبی یا نورون ها را دارند. با این روش  محققان توانسته اند سلول هایی را به دست آورند که در مراحلی مشابه سلول های بنیادی قرار دارند و متعلق به بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی هستند. با کمک تکنولوژی microarrays محققان به مطالعه الگوی بیان ده ها هزار ژن درسلول های عصبی القا شده فوق پرداخته اند و این الگو ها را با الگوهای بیان ژن ها در افراد سالم مقایسه نموده اند. در ادامه محققان همچنین  پاسخ های سلول ها  را به lithium  بررسی کر ده اند. lithium  داروی رایجی است که برای این بیماران تجویز می شود. آنالیز نورون های دو قطبی نشان داده است که این سلول ها کانال های یونی و گیرنده های غشایی بیشتری را بیان می کنند. این مولکول ها برای دریافت و ارسال کلسیم به کار می آیند. کلسیم برای تکامل و عملکرد نورون ها بسیار مهم است.  با نتایج به دست آمده توسط این گروه ،بعد از این  محققان خواهند توانست داروهای جدید را بر روی سلول های کشت داده شده آزمایش کنند به جای این که روند آزمون و خطا را در پیش بگیرند. اگرچه lithium  یک گزینه درمانی برای این بیماران محسوب می شود ولی دارای عوارض جانبی  نیزهست. این دارو نیز می تواند در آزمایشگاه مورد بررسی های بیشتر قرار گیرد. مرحله بعدی مطالعه شامل تهیه رده های سلول های بنیادی از سایر بیماران شرکت کننده در این تحقیق است که مستلزم صرف وقت زیادی است. همچنین این گروه قصد دارند روش های سریع تری برای ارزیابی داروها بر روی سلول های مذکور بیابند.
پایان مطلب/
 
ثبت امتیاز
نظرات
پنجشنبه, 11 مرداد,1403

ستاره

درود همش از مطالعات کشورهای امریکایی در مورد اختلال دوقطبی روانی صحبت میکنید اونم نتیجه هاشون در حد ازمایشگاه بعد کشوری مثل ایران با نخبهگان سلول های بنیادی نتونستند این بیماری درمان کنند .خواهشا از نتایج دستاوردهای خودتون برای این بیماری مطلب بگذارید.خودمون که میدونیم تو کشورهای دیگه قابل درمان .ما چشم امیدمون ب سلول های بنیادی داخل ایران .میایم سایت بررسی میکنیم هر روز تا شاید درمان جدیدش اعلام بشه. این بیماری های روانی از سرطان بیماری های خونی قلبی کلیوی بسیار ازار دهنده تر مختل کننده تر وقتی روان سالم نداشته باشی جسم سالمی نداری .اما ممکن وقتی جسم سالم نداری اما روحیه ات بتونی حفظ کنی.

یکشنبه, 28 مرداد,1403

پزشک مشاور

ستاره@:
با سلام
این بیماری همانطور که ذکر شده متاثر از اختلال در بیان چندین ژن است، در دنیا اگر علم درمان یک بیماری پیدا شود، این علم برای همه قابل اشتراک و استفاده است. بنابراین با توجه به هزینه بر بودن درمان این گونه بیماری های چند ژنی، امکان بررسی آن ها در کشور ما امکان پذیر نیست بنابراین باید منتظر ماند که محققان سایر کشورها به درمان این بیماری نزدیک شود و به راهکاری دست یابد تا بعد از آن سایر محققان هم وارد این حیطه شوند.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه