پیوند مری به کمک مهندسی بافت
گروهی از محققان بین المللی به سرپرستی محققان سوئدی توانسته اند روش جدیدی برای تولید مری ابداع نمایند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalnewstoday، به تازگی از مهندسی بافت در ترکیب با سلول های بنیادی مغز استخوان برای ساخت مری طبیعی استفاده شده است و پیوند آن در رت ها موثر و ایمن بوده است. در مطالعه ای که درNature Communications منتشر شده است ، نشان داده شده است که اندام های پیوند زده شده توانسته اند سلول های عصبی، عضلانی، epithelial و رگ های خونی را تولید کنند.
برای رشد اندام ها و بافت ها در آزمایشگاه از تکنیک های مهندسی بافت استفاده می شود . قبلا اندام هایی نظیر مثانه ، نای و رگ های خونی به کمک مهندسی بافت تولید شده بودند ولی تلاش برای تولید مری جهت جایگزینی آن با مری آسیب دیده تا پیش از این بی نتیجه مانده بود. در روش جدید که توسط محققان سوئدی ابداع شده است بعد از حذف سلول ها ازمری رت داربستی به دست آمده است که ساختمان و نیز خواص مکانیکی وشیمیایی خود را حفظ کرده است. سپس سلول های به دست آمده ازمغز استخوان داخل داربست مذکور قرار داده شده اند. از ان جایی که سلول های فوق چندان ایمنی زا نیستند بنابراین احتمال واکنش های ایمنی و رد پیوند بسیار کم است و نیازی به استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی نیست. این سلول ها توانایی چسبیدن به داربست زیستی تهیه شده را داشته و طی سه هفته ویژگی های سلول های بافت مری را از خود نشان داده اند. بافت های کشت داده شده برای جایگزینی قسمت هایی از مری رت ها استفاده شده اند. همه رت ها بعد از دو هفته زنده بوده و محققان دریافته اند که ترکیبات اصلی نظیر epithelium ، سلول های عضلانی، رگ های خونی و اعصاب در بافت بازسازی شده اند. محققان معتقدند که این یافته ها برای استفاده از این روش در بخش بالینی بسیار امیدوارکننده می باشند.
بافت های حاصل از مهندسی ژنتیک به روش فوق می توانند باعث افزایش طول عمرو بهبود کیفیت زندگی صدها هزار بیمار که مشکلاتی در مری خود دارند، شوند. روش مرسوم کنونی برای این بیماران استفاده از قسمت هایی از روده و معده آن هاست که چندان هم کارا نیست.
پایان مطلب/