تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 16 اردیبهشت 1393
افق های روشن سلول درمانی بیماری های شبکیه چشم
متخصص مهندسی بافت

  افق های روشن سلول درمانی بیماری های شبکیه چشم

یک متخصص مهندسی بافت از انجام تحقیقات سلول درمانی بیماری های شبکیه چشم خبر داد و گفت: تا مشخص شدن نتایج این تحقیقات فرصت زیادی باقی است، اما تحقیقات مشابه در سطح دنیا، نشان از موفقیت این طرح ها دارد.
امتیاز: Article Rating

رضا روز افزون دکترای مهندسی بافت واحد فراهم آوری سلول های بنیادی بیمارستان فارابی، مرکز تحقیقات چشم در گفت و گو با خبرنگار سایت خبری بنیان گفت: تمرکز طرحی که در حال انجام آن هستیم، درمان بیماری های شبکیه ای مانند AMD، گلوکوم و RP است. از آنجائی که هر لایه شبکیه بیماری خاص خود را دارد، در این طرح برای درمان لایه های مختلف شبکیه، سلول درمانی را انتخاب کرده ایم.
وی افزود: فعالیت های مشابه  آزمایش ما در دنیا در حال انجام است، اما تفاوتی که طرح ما با طرح های مشابه دارد این است که، تحقیق ما به دنبال استفاده از یک سیستم انتقال مناسب برای حفظ  ویژگی حیاتی سلول ها است.
دکتر روز افزون با اشاره به اینکه دو سیستم انتقال مختلف وجود دارد گفت:  این دو سیستم به سیستم های پلمیری و سیستم های هیدروژنی تقسیم می شوند. ما سعی در  مقایسه این دو سیستم داریم تا متوجه شویم کدام روش برای انتقال دارو و سلول های بنیادی مناسب تر است.
وی در پاسخ به این سوال که این تحقیقات در چه مرحله ای است گفت: در حال حاضر در حال فعالیت روی مدل های حیوانی خوکچه، رت و خرگوش هستیم. فعلا یکی از مشکلات ما در این مرحله، اندازه و سایز چشم حیوانات است. معمولا در دنیا روی موش بیشتر فعالیت انجام  می شود اما ما به دلیل محدودیت دستگاه های موجود، قادر به انجام تحقیقات روی موش نیستیم.
احتمال بازگشت بیماری نمونه نابینا به کمک سلول های بنیادی
دکتر روز افزون در مورد چگونگی انجام فعالیت توضیح داد: ما سلول ها را که از خود نمونه گرفته شده است  آماده می کنیم، سپس روی مدل حیوانی انتقال می دهیم. بعد از چند ماه بررسی می کنیم پاسخ به نور نمونه چگونه است. در حال حاضر یک نمونه کنترلی وجود دارد که نابینا است، ما به این نمونه سلول تزریق کرده ایم و احتمال بازگشت بینائی این نمونه وجود دارد.
این متخصص مهندسی بافت در ادامه با تاکید بر اینکه برای این طرح از یک منبع سلول خاص استفاده شده است گفت: بهترین سلول ها، سلول هایی هستند که داخل شبکیه قرار دارند. اما از آنجائی که تهیه سلول از این راه سخت است منابع دیگر را انتخاب کرده ایم. برای مثال سلول های جنینی بهترین منبع برای این طرح است. اما به دلیل ویژگی هایی از قبیل تومور زا بودن آن ها، سلول های مغز استخوان را ترجیح داده ایم. زیرا از آنجائی که از خود فرد گرفته می شود، در دسترس تر است و امکان پس زدن آن توسط بدن فرد بیمار وجود ندارد هم چنین پتانسیل بالائی دارند. فعلا از همین منبع استفاده خواهیم کرد تا زمانی که متوجه عیوب آن شویم سپس ممکن است از منبع دیگری استفاده کنیم.
وی افزود: هدف ما این است که بتوانیم مانند دیگر کشور ها، سلول ها را به صورت یک رده سلولی تهیه کنیم تا استفاده از آن ها برای درمان همه بیماری ها و همه افراد امکان پذیر باشد.
دکتر روز افزون در پایان با بیان اینکه مشخص نیست این طرح چه زمانی به مرحله بالین برسد گفت: فعلا این طرح در هیچ نقطه ای از دنیا به مرحله بالین نرسیده است، اما نتایج فاز اول آن تا پایان سال مشخص خواهد شد. احتمال موفقیت آمیز بودن آن و استفاده از سلول درمانی بیماری های شبکیه زیاد است.
پایان مطلب/
 

ثبت امتیاز
نظرات
دوشنبه, 22 اردیبهشت,1393

لیلا عرب

امیرحسین غزیز <br />با سلام <br />فعلا بهبود نواقص بینایی که ناشی از آسیب عصب یا شبکیه باشد با سلول درمانی میسر نشده و در فاز تحقیقات است.

شنبه, 20 اردیبهشت,1393

amir hoseyn

سلام من 22سالمه نزدیک بینی دارم وعلتشو ضعف عصب های بینایی گفتن )مادرزادی( ایا به کمک سلول های بنیادی امیدی هست؟ امیر

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.