تاریخ انتشار: چهارشنبه 21 خرداد 1393
بانک جامع سلول های بنیادی راه اندازی می شود
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی:

  بانک جامع سلول های بنیادی راه اندازی می شود

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت:بانک جامع سلول های بنیادی به زودی با حداقل 30 هزار سلول شناسایی شده از سوی سازمان انتقال خون با همکاری این ستاد راه اندازی می شود.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان ازمرکز اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،دکتر محمد واسعی اظهار کرد:با توجه به ضرورت شناسایی سلول های بنیادی افراد مختلف برای انتقال به بیماران، کار جمع آوری و شناسایی این سلول ها از حدود سه سال گذشته در برخی از مراکز بیمارستانی یا آزمایشگاه های کوچک آغاز شد، اما در سطح گسترده و به عنوان یک رسالت ملی ایجاد بانک جامع و کاملی از سلول های بنیادی افراد مختلف به سازمان انتقال خون سپرده شد.
 
وی در ادامه گفت:قرار است در این باره تفاهم نامه ای میان معاونت علمی و فناوری، وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون امضا و این بانک جامع با حداقل 30 هزار سلول شناسایی شده تشکیل شود.
 
 
 
***بانک سلول های بنیادی قومیت های خاص
 
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی با بیان اینکه فاز اول این طرح در تهران، استان های بزرگ و شهرستان ها اجرایی خواهد شد افزود:در مرحله بعدی این طرح باید بانکی از سلول های بنیادی قومیت های خاص نیز راه اندازی شود.
 
واسعی در باره جایگاه علم سلول های بنیادی خاطر نشان کرد : با توجه به جدید بودن این شاخه از علم، از جهت تولید علم جایگاه جداگانه ای برای بحث سلول های بنیادی تعریف نشده و از لحاظ کمی در منابع علم سنجی و رتبه بندی سلول های بنیادی و طب بازساختی به لحاظ تعداد مقالات، فعلا در دنیا آمار دقیقی وجود ندارد اما ستاد در حال بررسی جایگاهی از لحاظ تولید مقالات است که در خاورمیانه اول می باشیم.
 
وی با بیان این که این بحث زیر مجموعه بحث هایی چون بیو تکنولوژی یا در برخی از موارد طب آمده است، گفت: اگر بخواهیم از لحاظ کیفی جایگاه کشور را نسبت به کشورهای پیشرفته بررسی کنیم باید گفت که تا حدود سه سال پیش که به نوعی علم سلول های بنیادی جدید بود، ستاد ما با کمک دانشگاه ها و مراکز تحقیقات به این نتیجه رسید که خلاصه مقالات ارایه شده در کنگره های معتبر به لحاظ کیفی، تقریبا پایاپای کشورهای اروپایی بوده است.
 
واسعی در ادامه افزود:از سه سال پیش به دلیل افزایش محدودیت های مالی، رشد این حیطه یک مقداری کند شد که البته این به دلیل افت ایده پردازی و یا علایق نبوده و کمبود منابع مالی یکی از عوامل بازدارنده رشد در این زمینه بوده است، اما از امسال این کمبود و نقیصه رفع شده و امید است که شاهد رشد روز افزون بحث سلول های بنیادی باشیم.
 
 
 
***انتظار از نهادها برای سرمایه گذاری 
 
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره سرمایه گذاری در حوزه سلول های بنیادی تصریح کرد که تا تحقیقات مسجل نشده، نمی توان وارد بحث تجاری سازی شد و ما انتظار نداریم که شرکت ها در این زمینه سرمایه گذاری کنند و افزود: ولی در بخش لوازم و ملزومات مصرفی و تجهیزات که در اصل بازوی کمک کننده تحقیقات به شمار می آید از نهادهایی همچون جهاد دانشگاهی ما انتظار سرمایه گذاری داریم.
 
وی با بیان اینکه عمده بودجه ما در مرحله تحقیقات پایه صرف شده و از طریق سیستم های دولتی تامین می شود گفت : اگر قرار باشد محصول یک تحقیق سلول های بنیادی وارد پروسه درمان شود قطعا این محصول برای مصرف کننده گران خواهد بود به همین دلیل شرکت های بیمه گر باید تشویق شوند تا با روش های مختلف سرمایه گذاری خود این محصولات گران بها را تحت پوشش داشته باشند. 
 
واسعی با اشاره به امکانات موردنیاز در حوزه سلول های بنیادی اظهار کرد: در زمینه تولید ملزومات و تجهیزات پیشرفت فناوری هنوز به مرحله خودکفایی نرسیده ایم اما در این جهت گام هایی برداشته شده و ستاد نیز در بسیاری از موارد از جمله تولید مواد مصرفی، پرورش نیروی انسانی و ایجاد امکانات فیزیکی و فضای لازم برای تحقیق را فراهم کرده است.
 
وی افزود: می توان گفت زیرساخت های لازم تا حد زیادی در دانشگاه ها آماده شده است.
 
 
 
***ترغیب بیمارستان های بزرگ
 
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی درباره تجاری سازی طرح های حوزه سلول های بنیادی اظهار کرد: با توجه به اینکه 90 درصد بار درمان کشور بر دوش بخش دولتی است، دانشگاه های دولتی از جمله علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه های تهران، مشهد و شیراز در آینده ای نزدیک تبریز، کرمانشاه و کرمان که متولی بیمارستان های بزرگ هستند مصمم شده اند بخش هایی را برای حوزه سلول های بنیادی خون ساز راه اندازی و به بیماران خدمت رسانی کنند. 
 
وی همچنین تصریح کرد: در راستای تجاری سازی از دیگر اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی این بوده که برخی از شرکت های دانش بنیان، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی متولی تولید انواع اقلام مصرفی لازم برای علم سلول های بنیادی از لحاظ صرفه اقتصادی و پر مصرف بودن شده و در این خصوص 37 طرح فناوری نیز تعریف شده که اگر 30 درصد از این طرح ها تجاری شود اتفاق بزرگی است.
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.