دستاورد جدید محققان کشور در افزایش پاسخ ایمنی بدن به سرطان
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از نانوذرات کاتیونی لیپوزوم موفق به تولید فرآوردهای در محیط آزمایشگاهی شدند که میتواند در درمان سرطان مفید باشد.
امتیاز:
به گزارش بنیان، سید امیر جلالی، عضو هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش با استفاده از نانوذرات کاتیونی لیپوزوم در محیط آزمایشگاهی فرآوردهای علیه سرطان تولید کردند که سیستم ایمنی فرد را علیه یکی از مارکرهای مهم سرطان به نام Her2/neu فعال میکند و در صنایع داروسازی به ویژه در درمان سرطانهایی چون پستان، رحم، ریه و غیره کاربرد دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش، در این طرح تحقیقاتی به طراحی پپتیدهایی از انکوژن موش و ارزیابی اثربخشی این پپتیدهای محصور در نانوذرات لیپوزوم- پلی کاتیون- دیانای (LPD)، برای القای پاسخ ایمنی در موش BALB / c پرداختند.
جلالی با تشریح مراحل این طرح تحقیقاتی اظهار کرد: ابتدا با استفاده از بیوانفورماتیک، پپتیدهای ایمونوژنیکی از پروتیین Her2/neu طراحی شد، سپس در داخل نانوذرات کاتیونی به نام LPD انکپسوله شده و در ادامه به موشهای توموری شده تزریق شد. در انتها، سایز تومور و پاسخ ایمنی در این موشها مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا وی ادامه داد: با استفاده از این نانوذرات، پپتیدهای طراحی شده از دسترس پروتئازها دور مانده و با توجه به کاتیونی بودن نانوذرات، بهتر به سلولهای دندریتیک عرضه میشدند. از همه مهمتر دز تزریقی پپتید احاطه شده در لیپوزوم بسیار کمتر از تزریق همان پپتید به صورت آزاد است.
جلالی خاطرنشان کرد: نتایج حاکی از آن بود که با استفاده از این پپتیدها پاسخ ایمنی بسیار خوب و موثری را علیه مارکرهای سرطان ایجاد شد و این پاسخ وقتی با لیپوزوم همراه میشدند، به طور معنی داری افزایش داشت.
نتایج این کار تحقیقاتی در مجله Nanomedicine: Nanotechnology, Biology and Medicine منتشر شده است.
پایان مطلب/