تاریخ انتشار: یکشنبه 03 اردیبهشت 1391
سلول های بنیادی به مقابله با تومورهای سرطانی می آیند

  سلول های بنیادی به مقابله با تومورهای سرطانی می آیند

دانشمندان سلول های بنیادی عصبی که تومور پستان را مورد هدف قرار می دهد کشف کردند .

امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از news-medical.net ، دانشمندان موسسه مهندسی زیستی و فناوری نانو (IBN) کشف کردند که سلول های بنیادی عصبی دارای توانایی ذاتی برای هدف قرار دادن سلول های توموردرخارج از سیستم اعصاب مرکزی هستند. این یافته ها که با موفقیت بر روی سلول های سرطان پستان اثبات شده، به تازگی درمجله سلول های بنیادی منتشر شده است.
با وجود اینکه  ده ها سال از تحقیقات بر روی سرطان می گذرد، سرطان همچنان به عنوان یکی از علل اصلی مرگ در سراسر جهان باقی مانده است (7،6 میلیون مرگ در سال 2008) وسرطان پستان یکی از شایع ترین علل مرگ ناشی از سرطان درهر سال می باشد. در سنگاپورهر ساله بیش از 1،400 زن به سرطان پستان مبتلا شده و بیش از 300 نفرجان خود را از دست می دهند.
بخشی ازمیزان مرگ و میر بالای سرطان، به توانایی تهاجمی تومورهای بدخیم درگسترش به سراسر بدن انسان و ناکارآمدی روش های درمانی متداول برای از بین بردن این سلول های سرطانی نسبت داده می شود.
گروهی از محققان به رهبری Shu Wang ، کشف کردند که سلول های بنیادی عصبی (NSCs) به دست آمده از سلول های پرتوان القایی (IPS) می توانند دردرمان سرطان پستان مورد استفاده قرار گیرند. اثربخشی استفاده از NSCs که از سیستم عصبی مرکزی مشتق شده است، در درمان تومورهای مغزی در مطالعات قبلی بررسی شده اما این اولین بررسی است که نشان می دهد ، NSCs مشتق شده ازسلول های iPS نیز می تواند تومورها ی خارج از سیستم اعصاب مرکزی را برای درمان تومورهای اولیه و ثانویه هدف قرار دهد.
برای بررسی کارایی NSCs ها درهدف قرار دادن و درمان سرطان پستان، محققان NSCs لود شده با ژن های مرگ سلولی (تیمیدین ویروس هرپس سیمپلکس) را به موش های حامل تومورهای پستان تزریق کردند.
پس از آن، یک پیش دارو (ganciclovir) که به محض تماس، ژن انتحاری را برای کشتن سلول های سرطانی فعال می کند، به موش تزریق کردند. ازتکنولوژی تصویربرداری دورنگی برای پیگیری توزیع و مهاجرت IPS-NSCs استفاده کردند.
نتایج تصویربرداری نشان داد که IPS-NSCs ها درتومورهای پستان موش جای گیری کرده و همچنین در ارگان های مختلفی که توسط سلول های سرطانی مورد هدف قرار گرفته اند از جمله ریه، معده و استخوان انباشته شدند. میزان بقای موش نیز از 34 روز به 39 روز افزایش یافت. این اطلاعات اثبات می کند که مهندسی IPS-NSCs می توانند به طور موثری دردنبال کردن و مهار رشد و گسترش تومور بکار روند.
پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.