دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران: مبتلایان به ام اس خون بندناف فرزندشان را ذخیره کنند
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه مبتلایان به ام اس منعی برای بارداری ندارند گفت: بهتر است این افراد خون بندناف فرزندشان را ذخیره کنند چون آینده درمانی سلول های بنیادی بسیار روشن است.
امتیاز:
دکتر امیررضا عظیمی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با "بنیان" ضمن مژده ورود داروهای موثرتر برای درمان مبتلایان به ام اس در بازار گفت: تا دو سال آینده 8 تا 10 دارو به فهرست داروهای بیماران ام اس افزوده می شود که بسیار خوب هستند. از جمله حسن های این داروها، خوراکی بودن آنها است.
وی با بیان اینکه بیماران در حال حاضر با مشکل تزریق مواجه اند اظهار داشت: این موضوع خیلی امیدوار کننده است. یک سری از داروها جدید هم که تزریقی است فواصل تزریق بسیار زیاد است. یعنی دو هفته یک بار و گاهی ماهی یه بار و حتی یک دارو سالی یک بار باید تزریق شود که تاثیر آن خیلی بهتر از داروهای کنونی است.
به گفته دکتر عظیمی، با این پیشرفت، به نظر می رسد طی دو سال آینده شکل داروها عوض می شود و داروهای موثرتری در دسترس قرار گیرد.
این متخصص مغز و اعصاب همچنین گفت: اگرچه تعداد مبتلایان به ام اس در ایران زیاد است اما اکثرا به نوع خوش خیم آن یعنی نوع حمله ای دچار هستند. نوع های حمله ای معمولا سالی یک یا دوبار بیمار را مورد حمله قرار می دهد و بین این مدت مریض می تواند به خوبی زندگیش را ادامه دهد.
وی همچنین کگفت: بسیاری از بیماران ام اسی ما وقتی در جامعه مشغول کار هستند کسی متوجه بیماری آنها نمی شود اما دید مردم ما در جامعه نسبت به این بیمار بد است چون نوعی را همواره تصور دارند که افرد روی ویلچیر نشسته است لذا باید دیدمان را عوض کنیم. ام اس درهمه موارد بد و فلج کننده نیست و بیمارانی هستند که سال ها به این بیماری دچار بوده اند و اکنون نیز زندگی معمولی خود را با دریافت دارو ادامه می دهند.
احتمال انتقال بیماری از مادر به جنین 3 درصد است
دکتر عظیمی، درباره احتمال انتقال ام اس از مادر به جنین گفت: اگر کسی ام اس نداشته باشد ممکن است زیر یک درصد فرزندش به این بیماری مبتلا شود اما اگر کسی مبتلا باشد بین سه تا 5 درصد احتمال ابتلا کودک به این بیماری وجود دارد.
وی ادامه داد: حال اگر تصور کنیم کسی ام اس دارد، 97 درصد احتمال دارد فرزندش این بیماری را نگیرد و کسی که نداشته باشد، به احتمال 99 درصد کودکش مبتلا نمی شود. اما بین 99 تا 97 درصد اختلاف زیادی نیست و احتمال سلامت جنین بسیار بالاست.
به گفته این محقق بیماری ام اس، این بیماری ارثی نیست یعنی اگر خانمی ام اس دارد به او نمی گوییم ازدواج نکند و یا بچه دار نشود. اکثر بیماران غیر از مطالعه ای که در تهران شد و نشان داد 10 درصد فامیلی بوده اند، 90 درصد کسانی بودند که ابتلا به این بیماری در خانواده آنها سابقه نداشته است. بنابراین نباید نگران بود و هیچ مشکلی از نظر بارداری ندارند .
وی توصیه کرد فقط دو فرد مبتلا به ام اس با هم ازدواج نکنند چون ریسک بالا می رود و احتمال ابتلای فرزند آنها حدود 30 درصد می شود.
سلول بنیادی خون بندناف فرزندتان را ذخیره کنید
دکتر عظیمی تاثیر درمانی سلول های بنیادی بر بیماری ام اس را هنوز در مرحله تحقیقاتی دانست گفت: درحال حاضر مشخص نیست که چقدر این سلول ها در درمان این بیماری موفق هستند و نتایج پژوهش ها متفاوت است اما بهتر است به خصوص برای خانواده های مبتلا به ام که ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف فرزندشان انجام شود چون ذخیره سازی این سلول ها، در آینده راه خیلی خوبی را برای درمان بسیاری از بیماری ها می گشاید.
پایان مطلب/