تاریخ انتشار: یکشنبه 17 اردیبهشت 1391
25 درصد خون اهدایی مردم برای بیماران تالاسمی صرف می‌شود

  25 درصد خون اهدایی مردم برای بیماران تالاسمی صرف می‌شود

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه برای هر بیمار تالاسمی سالانه 10 میلیون تومان هزینه درمانی می شود، گفت: 25 درصد خون سازمان انتقال خون نیز برای بیماران تالاسمی استفاده می‌شود.
امتیاز: Article Rating
به گزارش بنیان به نقل از فارس، حسن ابوالقاسمی صبح امروز به مناسبت 18 اردیبهشت روز جهانی تالاسمی در بیمارستان مفید اظهار داشت: برنامه پیشگیری تالاسمی موفق‌ترین برنامه پیشگیری در کشور بوده است که با کمک متخصصان ژنتیک و با ایجاد کمیته پیشگیری از تالاسمی صورت پذیرفت.

وی با بیان اینکه ایران در کمربند تالاسمی دنیا قرار دارد و هزینه‌های درمانی و اجتماعی بیماری تالاسمی بسیار بالا است افزود: این هزینه‌ها فقط هزینه‌های ریالی نیست بلکه برای 13 هزار بیمار تالاسمی که برای هر کدامشان سالانه بیش از 10 میلیون تومان هزینه می‌شود هزینه‌های بخصوصی نیز به خانواده تحمیل می‌شود.

ابوالقاسمی تصریح کرد: در گذشته بیماران تالاسمی در سنین جوانی جان خود را از دست می‌دادند زیرا این بیماری گرفتاری‌های بسیاری را برای دیگر اعضای بدن از جمله کبد و قلب ایجاد می‌کند در حالی که بیماری تالاسمی یکی از بیماری‌های قابل پیشگیری است.

وی با بیان اینکه تنوع بیماران تالاسمی در ایران زیاد است گفت: 25 درصد خون‌ها سازمان انتقال خون یعنی از دو میلیون واحد خون در سال یک چهارم آن برای بیماران تالاسمی استفاده می‌شود و 4 هزار نفر نیز از داروهای خوراکی استفاده می‌کنند.

ابوالقاسمی ادامه داد: کنترل و درمان بیماران تالاسمی باید به طول عمر و ارتقا کیفیت زندگی آنان منتهی شود و با تلاش‌های سال‌های اخیر کشور ما در این زمینه در ردیف کشورهای نسبتا توسعه یافته قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تعداد تالاسمی‌ها در کشور سالانه به 150 نفر در کشور کاهش یافته است و این مسئله مدیون ساختار نظام شبکه بهداشت است افزود: سالانه به هر حال هزینه‌ای بالغ بر بیش از 8 هزار و 400 دلار برای هر بیمار تالاسمی باید صرف می‌شود و می‌توان با غربالگری قبل از ازدواج یا حتی در مدارس یا سربازخانه‌های از ابتلای افراد به بیماری تالاسمی جلوگیری شود.

ابوالقاسمی افزود: کنترل و غربالگری ازدواج‌های قبل از سال 75 یعنی قبل از ارائه استراتژی کشوری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تالاسمی بسیار مهم است و در این زمینه ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی و آموزش به خانواده‌ها بسیار اهمیت دارد.

ابوالقاسمی با بیان اینکه امروز بالغ بر 20 آزمایشگاه جلوگیری از ابتلا به بیماری تالاسمی را برای نوزادان انجام می‌دهد تصریح کرد: فتوای مقام معظم رهبری در ختم حاملگی قبل از 16 هفتگی در این زمینه برای جلوگیری از گسترش بیماری تالاسمی بسیار کمک کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه چرا هنوز موارد تالاسمی در کشور وجود دارد افزود: یکی از علت‌های آن به خصوص در 4 تا 5 استان پهناور کشور از جمله سیستان و بلوچستان مراجعه نکردن افراد به محضر برای ازدواج است و 51 درصد ابتلا به بیماری تالاسمی در این استان به این علت است.

وی سپس با اشاره به اینکه شیوع بیماری تالاسمی و کنترل آن در استان‌های تهران و مازندران به خوبی کنترل شده است تصریح کرد: گروهی نیز هستند که استراتژی کشوری برای آنها اجرا نشده زیرا هنوز پوشش 100 درصدی کنترل برای بیماری تالاسمی در کشور صورت نپذیرفته است.

ابوالقاسمی ادامه داد: 10 درصد موارد ابتلا به تالاسمی نیز مربوط به افاغنه و عراقی‌ها هستند و پس از فتوای قانونی در ختم حاملگی قبل از 4 ماهی که با رضایت مادر و امضای سه پزشک و تأیید پزشکی قانونی نیز صورت می‌پذیرد کمک‌های شایانی در کنترل بیماری تالاسمی در کشور صورت پذیرفته است و در مجموع باید تعداد تالاسمی‌های کشور در سال به کمتر از 50 نفر برسد.
پایان مطلب/
فایل های پیوستی
  • 390 (14.5 KB)
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه