تاریخ انتشار: شنبه 21 تیر 1393
فوق تخصص چشم:استفاده از سلول های بنیادی برای درمان بیماری های قرنیه

  فوق تخصص چشم:استفاده از سلول های بنیادی برای درمان بیماری های قرنیه

فوق تخصص بیماری های شبکیه چشم گفت: استفاده از سلول های بنیادی در رفع مشکلات و بیماری های شبکیه چشم در کشور ما پیشرفت های زیادی داشته است و درحال حاضر در مرحله کارآزمایی حیوانی قرار دارد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از  ایرنا، دکتر محمد ریاضی  اظهار کرد: در زمینه قرنیه چشم درمان بسیاری از بیماری ها با استفاده از سلول های بنیادی در کشور در حال انجام است به گونه ای که با بهره وری از این روش درمانی نیاز بیماران به پیوند قرنیه در برخی موارد برطرف شده است. 

وی افزود: اما از آنجایی که شبکیه چشم بافتی بسیار پیچیده با تعداد زیادی از رشته های عصبی است، هنوز محققان به نتیجه قطعی برای استفاده از سلول های بنیادی به منظور رفع بیماری های این بافت چشمی دست نیافته اند و آزمایش ها در مرحله کارآزمایی حیوانی قرار دارد. 

ریاضی ادامه داد: تحقیقات در این زمینه در مرحله کشت آزمایشگاهی سلول های شبکیه چشم حیوانات و پیوند دوباره آنها به چشم در دست انجام است. 

وی در مورد مراحل انجام تحقیقات در این زمینه توضیح داد: ابتدا ارتباط اعصاب شبکیه چشم حیوان قطع می شود و پس از آن برای کشت سلول های بنیادی شبکیه در محیط آزمایشگاهی باید شرایطی باشد که این سلول ها بتوانند رشد کنند و ارتباط عصبی پیچیده آنها دوباره برقرار شود. 

ریاضی افزود: فراهم کردن این شرایط به دلیل وجود رشته های عصبی بسیار پیچیده و مرتبط با یکدیگر فراتر از فراهم کردن شرایط عادی آزمایشگاهی برای تکثیر سلولی است. 

فوق تخصص شبکیه گفت: در استفاده از روش سلول های بنیادی در سایر بافت های بدن نیازی به ایجاد ارتباط عصبی بین تک تک سلول ها وجود ندارد اما شبکیه بافتی شبیه به مغز و نخاع دارد که دارای رشته های عصبی زیاد مرتبط با یکدیگر است و در صورت قطع شدن این رشته های عصبی در اثر یک بیماری، برای رفع مشکل شبکیه باید ارتباط این رشته های عصبی دوباره برقرار شود. 

فوق تخصص شبکیه چشم خاطر نشان کرد: در سطح جهان نیز کاربرد سلول های بنیادی در شبکیه چشم در مراحل ابتدایی است و تنها در برخی مراکز از سلول های بنیادی در موارد بسیار محدودی برای رفع برخی بیماری های شبکیه به صورت تحقیقاتی استفاده می شود و کار از مرحله کارآزمایی حیوانی به کارآزمایی انسانی رسیده است. 

به گفته متخصصان، حوزه چشم پزشکی ایران از نظر سطح دانش و تخصص و همچنین دارابودن مراکز و تجهیزات مورد نیاز برای انجام اقدامات درمانی همتراز با سایر کشورهای پیشرفته دنیا است؛ به گونه ای در حال حاضر انواع پیوندهای چشمی و استفاده از سلول های بنیادی در رفع بیماری های سطحی قرنیه و قوز قرنیه در برخی مراکز چشم پزشکی کشور صورت می گیرد. 

علاوه بر این متخصصان حوزه چشم پزشکی ایران در زمینه طراحی و تولید برخی قسمت های چشم به صورت مصنوعی دستاوردهای قابل توجهی داشتند که ازجمله آن می توان از طراحی و تولید قرنیه مصنوعی و پروتزهای داخل قرنیه نام برد. 

تمام مراکز دولتی و خصوصی چشم پزشکی ایران مجهز به تجهیزات پیشرفته هستند و از سالیان گذشته مبتلایان به بیماری های چشمی به کشورهای دیگر اعزام نمی شوند و در مقابل بیماران زیادی از برخی کشورها برای دریافت درمان های پیشرفته به کشور ما مراجعه می کنند.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.