کاهش خطر سرطان کولورکتال با مصرف نوعی نشاسته
محققان استرالیا یی می گویند خوردن نوعی نشاسته موسوم به resistant starch یا نشاسته مقاوم به کاهش خطر سرطان کولورکتال که در اثر مطرف گوشت قرمز ایجاد می شود، کمک می کند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، طبق نتایج مطالعه ای که در مجله امریکایی Cancer Prevention Research به چاپ رسیده است مصرف نوعی نشاسته که مانند فیبر عمل می کند ممکن است خطر سرطان کولورکتال را که با مصرف زیاد گوشت قرمز رابطه دارد، کاهش دهد. گوشت قرمز و نشاسته مقاوم اثرات متضادی بر روی نوعی از مولکول های miRNA موسوم به مجموعه miR-17-92 دارند. به گفته محققان استرالیایی این مولکول ها در بروز سرطان کولورکتال نقش دارند. این یافته ها مصرف نشاسته مقاوم را به عنوان کاهش دهنده خطر ناشی از مصرف زیاد گوشت قرمزتایید می کنند. مصرف گوشت قرمز در امریکا و اروپا ازدهه 1960 افزایش یافته است و در مواردی این افزایش تا دوبرابر نیز بوده است. برخلاف اغلب نشاسته ها، نشاسته مقاوم در معده و روده کوچک هضم نمی شود و از روده بزرگ عبور می کند و خواصی شبیه فیبر دارد. این نوع نشاسته توسط میکروب های روده تخمیر می شود که در اثر آن اسیدهای چرپ با زنجیره کوتاه مانند butyrate تولید می شوند. از منابع طبیعی نشاسته های مقاوم می توان به موزهایی که هنوز کمی سبزند، سیب زمینی پخته شده، غلات،حبوبات و عدس اشاره کرد. پژوهشگران سعی دارند تا با ایجاد تغییرات ژنتیکی درغلاتی مانند ذرت میزان نشاسته مقاوم را در آن ها بالا ببرند. در این مطالعه مشخص شده است که بعد از خوردن روزانه 300 گرم گوشت قرمز میزان مولکولی به نام miR-17-92 در روده بزرگ افراد 30 درصد افزایش می یابد که منجر به افزایش تکثیر سلولی می شود. نتایج مطالعات این گروه از پژوهشگران نشان می دهد مصرف روزانه 40 گرم butyrate همراه با گوشت قرمز به مدت 4 هفته سطح miR-17-92 را تا میزان پایه آن کاهش می دهد. این مطالعه بر روی 23 فرد سالم شامل 17 مرد و 6 زن 50 تا 75 ساله صورت گرفته است. شرکت کنندگان مرکب از دو گروه بودند که به مدت 4 هفته در رژیم غذایی آن ها یا فقط گوشت قرمز وجود داشت یا نشاسته مقاوم نیز به همراه گوشت قرمز مصرف می شد. بعد از آن رژیم غذایی دیگر به مدت 4 هفته در پیش گرفته شده است.
پایان مطلب/