تاریخ انتشار: چهارشنبه 29 مرداد 1393
ايران، رتبه دوم دانش سلول‌هاي بنيادي در منطقه

  ايران، رتبه دوم دانش سلول‌هاي بنيادي در منطقه

دبیرستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی معاونت علمی با بیان اینکه نقشه راه جامع ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی در حال تدوین است گفت: ایران در رتبه دوم دانش سلول‌های بنیادی در منطقه قرار دارد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ دکتر محمد واسعی در نشست شورای عالی ستاد که با حضور نخبگان این عرصه برگزار شد افزود: بر اساس سند ملی علوم و فناوری های سلول های بنیادی نقشه راه این ستاد در سه بخش یک، سه و پنج ساله با عنوان نقشه راه جامع ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی در حال بررسی است.

وی گفت: نقشه راه این ستاد تهیه شده است، اما باید دوباره بازبینی شود و در نهایت به مرحله اجرا برسد.
دکتر واسعی افزود: هدف اصلی ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی معاونت علمی این است تا کشور ما در رقابت با سایر کشورهای پیشرفته حضور داشته باشد، بنابراین برای تحقق این امر باید زیر ساخت های لازم برای محققان فراهم شود.
وی درباره میزان حمایت از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی گفت: ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی از سال 87 تاکنون سعی داشته است تا بر اساس اهداف معین شده ضمن سیاست‌گذاری و اجرای امور راهبردی، طی فرایندی هدفمند و با ماموریت های مشخص از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان حمایت کند.
دکتر واسعی افزود: کارگاه های دانشکده فناوری نوین دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدرسه تابستانی رویان و شرکت سلول بافت زیست از جمله کارگاه های آموزشی مورد حمایت این ستاد هستند.
دبیرستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی معاونت علمی درباره جایگاه ایران در منطقه در حوزه سلول های بنیادی گفت: بر اساس آمار موجود در حوزه تولید مقالات کشورهای خاورمیانه و نمودار رشد تولید علم، کشور ایران رتبه دوم را در هر دو زمینه به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط ستاد بین 6 تا 8 میلیارد تومان بودجه در اختیار دارد افزود: از سال 88 تاکنون 18 شرکت دانش بنیان مورد حمایت ستاد قرار گرفته و طرح‌های آن‌ها بودجه دریافت کرده است. 
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی معاونت علمی گفت: در حال حاضر تعداد مراکز رشد فعال مرتبط دو مرکز و تعداد اختراعات مرتبط خارج از کشور مورد حمایت ستاد دو ثبت اختراع و تعداد اختراعات مرتبط ثبت شده در داخل کشور در حوزه سلول های بنیادی و مهندسی بافت 58 بوده است. 
دکتر واسعی درباره مراکز سلول درمانی فعال در زمینه پیوند سلول های بنیادی خونساز افزود: بیمارستان‌های شریعتی، طالقانی، نمازی شیراز، منتصری مشهد (نیمه فعال)و امام خمینی (نیمه فعال) از جمله این مراکز هستند. 
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی درباره مراکز سلول درمانی در حال بهره برداری و ساخت پیوند سلول های بنیادی خونساز گفت: بیمارستان مفید، مرکز طبی اطفال، بیمارستان امیر شیراز، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و بیمارستان قاضی تبریز از جمله این مراکز هستند. 
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول بنیادی معاونت علمی افزود: بودجه ستادی حوزه سلول‌های بنیادی در کشورهای امارات، عربستان سعودی و قطر بیشتر از ایران است و این نشانگر آن است که متاسفانه بودجه در نظر گرفته شده در حوزه سلول‌های بنیادی در ایران مناسب استعداد درخشان دانشمندان جوان ایرانی نیست.
وی درباره طرح‌های کلان زیر ساختی فناوری ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی گفت: ایجاد موسسات طب بازساختی، تولید حیوانات آزمایشگاهی و Hla Registry بانک Hla ملی از جمله طرح های کلان زیر ساختی است.
دکتر واسعی افزود: دستورالعمل ملی استفاده از سلول و فراورده های سلولی در کارآزمایی های بالینی و کاربردهای درمانی نیز تدوین شده است و برای رسیدن به مرحله اجرایی نیاز به برنامه‌ریزی دارد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی در بخش دیگری از گزارش شورای عالی این ستاد به تشریح عناوینی چون فناوری های مورد حمایت ستاد، تجهیزات و مواد مصرفی سفارشی مورد حمایت ستاد، جدول ارزشیابی فعالیت های دانشگاه ها و مراکز در حوزه سلول های بنیادی در سال 91، نتایج ارزشیابی دانشگاه ها و مراکز در حوزه سلول های بنیادی در سال 91، فراخوان سال جاری و فراخوان دانشجویی سال جاری پرداخت.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.