قرار گرفتن در معرض UV هنگام صبح ممکن است آسیب کمتری به پوست برساند
پژوهش دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل نشان می دهد که زمان قرار گرفتن در معرض اشعه UV -- در اوایل صبح و یا بعد از بعد از ظهر -- می تواند شروع سرطان پوست را تحت تاثیر قرار دهد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از ScienceDaily ؛ این مطالعه که در موش انجام شد ، نشان داد که قرار گرفتن در معرض اشعه UV در صبح خطر ابتلا به سرطان پوست را 500 درصد بیش از دوزهای یکسان در بعد از ظهر افزایش می دهد. اگر چه موش ها و انسان ها هر دو در یک روز 24 ساعته زندگی می کنند، اما ساعتهای شبانه روزی این موجودات شبانه و روزانه ، برخلاف یکدیگر است. این تفاوت اساسی در زیست شناسی به این معنی است که در زمانی از روزکه موش ها بسیار حساس هستند انسان ها بیشتر از اشعه های مضر خورشید محافظت می شوند و بالعکس.
دکتر Aziz Sancar نویسنده ارشد این مطالعه گفت: "بنابراین ، تحقیقات ما نشان می دهد که محدود کردن آفتاب گرفتن و یا رفتن به مکانهای برنزه شدن به ساعات اولیه صبح خطر ابتلا به سرطان پوست را درانسان کاهش می دهد. با این حال قبل ازهرگونه توصیه قطعی، مطالعات بیشتری در انسان لازم است."
دکتر Sancar قبلا نشان داده است که یک پروتئین به نام XPA که مسئول ترمیم آسیب های DNA ناشی از اشعه UV است در طول روز کم و زیاد می شود. در مطالعه منتشر شده در مجله PNAS ، او و همکارانش بررسی کردند که آیا ماهیت چرخشی این مولکول ترمیم کننده DNA اثری در بروز سرطان پوست دارد.
آنها دو گروه از موش ها را در معرض اشعه UV -- در 4 صبح و یا 4 بعد از ظهر -- قرار دادند و منتظرشروع بروزسرطان شدند. موشهای تابش دیده هنگامی که فعالیت های ترمیمی پروتئین درآنها حداقل بود تومور بسیار سریع تر و با پنج برابر فرکانس بالاتر را در مقایسه با موش ها ی تابش دیده ای که عملکردترمیم پروتئین آنها حداکثر بود نشان دادند..
این محققان پیش بینی می کنند که انسان ها نرخ بالاتری از ترمیم DNA را در صبح داشته و کمتر مستعد ابتلا به اثرات سرطان زای اشعه UV در ساعات اولیه صبح خواهند بود. آنها برنامه ای برای اندازه گیری نرخ واقعی ترمیم DNA در پوست داوطلبان انسانی دارند تا ثابت کنند که خورشید صبحگاهی برای انسان ایمن ترین است.